حجت الاسلام والمسلمین نخعیپور در گفتگو با خبرنگار خراسانتایم اظهارداشت: خانواده هسته اصلی و مهمترین مرکز و اجتماع است و درعین اینکه از نظر تعداد کم است اما از دل اجتماع میباشد و بسیار تاثیرگذار است.
وی افزود: از میان همین اجتماع کوچک حوادث بعدی رقم میخورد که میتواند یک اجتماع بزرگ را در آینده متحول کرده یا به فساد بکشد لذا اگر نتایج این اجتماع کوچک یا همان خانواده را بررسی کنیم و خروجی آن را بینیم متوجه میشویم که تاثیر زیادی دارد.
کارشناس مذهبی ادامه داد: در قرآن کریم زمانی که به واژه "بیت"میرسیم، خداوند متعال گروهی را که باهم عبادت خداوند میکنند واژه بیت را برای آنها به کار میبرد و در اسلام اهلالبیت به عنوان یک واژه مقدس به کار میرود یعنی خانههایی که در آنها یاد خدا میشود، میتواند اثرگذار باشد.
نخعیپور تصریح کرد: ارتباطات قلبی میان پدر و مادر و فرزندان و همچنین اقوام از دل خانواده خوب تشکیل میشود و روابط بین الملل نیز از خانواده شروع میشود و اگر خانواده متزلزل شود ارتباط با دیگران ناقص و مشکلدار خواهد بود.
وی با بیان اینکه عواملی برای تحکیم خانواده وجود دارد که مورد تاکید اسلام است، گفت: اینکه جوانان با چه کسی ازدواج کنند و ازدواج آنها منطقی و عقلانی در چهارچوب ازدواج اسلامی شکل بگیرد قدم اول و مهمترین قدم میباشد البته قبل از ازدواج نیز باید خانواده به گونهای باشد که فرزند، خانواده محور تربیت شود.
کارشناس مذهبی افزود: دیگر عوامل تحکیم خانواده عوامل فرهنگی، اقتصادی و سیاسی میباشد به طوری که خانوادهای که درآمد آنها کم باشد و مشکلات معیشتی داشته باشند ممکن است به مشکل بخورند اما اگر اثاث منزل داشته باشند و حداقلهای زندگی را داشته باشد از نظر اقتصادی تحکیم پیدا کردهاند.
نخعی پور ادامه داد: از نظر فرهنگی نیز خانوادههایی که مهارت های ارتباطی را بلد باشند و اعضای خانواده ارتباط با یکدیگر و افراد خارج از خانه را آموزش دیده باشند باعث تحکیم خانواده میشود.
وی افزود: در بحث اقتصادی کسانی که مسئولیت دارند باید شرایطی را فراهم کنند که خانوادهها یک زندگی آبرومند داشته باشند و در بحث فرهنگی مسئولان موظفند شرایط ارتقاء مهارتهای زندگی را به خانوادهها آموزش دهند.
کارشناس مذهبی با بیان اینکه زمانی که پدر عمده وقت خود را خارج از خانه میگذراند باعث تزلزل خانواده میشود، گفت: زمانی که پدر و مادر در خانه حضور پررنگ داشته باشند و حضور در خانه و ارتباط با اعضای خانواده برایشان مهم باشد باعث تحکیم خانواده میشود.
وی در خصوص احترام به شخصیت زنان خانهدار گفت: فرهنگ جامعه باید به گونهای پیشرفت کند که یک خانم خانهدار که مشغول کاری در خارج از خانه نیست احساس خجالت نکند که عقب افتاده میباشد.
نخعیپور پیرامون تاثیر فضای مجازی بر استحکام خانواده گفت: رسانه و فضای مجازی رژیم مصرف میخواهد ولی متاسفانه بعضی ازخانوادهها این را رعایت نمیکنند، در خانهای که اتاق فرزندان جدا است و تلویزیون مخصوص برای خود دارد این موضوع مشکلساز میشود و این موضوع باید در خانه طبیعی شود که همه یک گروه، اجتماع و خانواده هستیم و تلویزیون برای کل خانواده است و اتاقی به عنوان اتاق فرزند نداریم زیرا این موضوع باعث فردگرایی میشود.
کارشناس خانواده تصریح کرد: اقتصاددانان، فرهنگیان، سیاسیون، حوزویها،دانشگاهها و همه افراد فعال در جامعه باید در غالب یک جبهه همکاری کنند تا تحکیم خانوادهها افزایش یابد.