رئیس سازمان صنعت ،معدن وتجارت خراسانجنوبی خبر داد
بهرهبرداری از 1700 میلیارد تومان طرح در خراسانجنوبی/ بهرهبرداری از کارخانه کک طبس در مهرماه
28 شهريور 1396 ساعت 11:59
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسانجنوبی گفت: طرحهای مهمی را سال گذشته و امسال در خراسانجنوبی شروع کردیم که به مرور به بهرهبرداری میرسد و مجموع سرمایهگذاری این طرحها هزار و 700 میلیارد تومان است.
به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، داوود شهرکی شامگاه دوشنبه در ستاد راهبردی مدیریت اقتصاد مقاومتی خراسانجنوبی، به جایگاه صنعت و معدن خراسان جنوبی اشاره کرد و اظهار داشت: استان در بخش معدن جایگاه چهارم، ذخایر شناسایی شده جایگاه هفتم، اشتغال معدن جایگاه چهارم و تجارت جایگاه 26 دارد.
وی با بیان اینکه قبل از شروع طرح رونق پایش واحدهای صنعتی را آغاز کردیم، بیان داشت: مشکلات واحدهای تولیدی از دغدغههای دولت بود و دولت برای اولین بار طی 30 سال اخیر توانست با طرح رونق واحدهای تولیدی را تعیین تکلیف کند.
رئیس سازمان صنعت ،معدن وتجارت خراسانجنوبی با بیان اینکه 50 درصد واحدهای تولیدی خراسانجنوبی با مشکل مواجه بودند، اضافه کرد: از دیگر مشکلات واحدهای تولیدی بازار فروش با 20 درصد، ضعف ماشین آلات با 10 تا 12 درصد، تأمین مواد اولیه با 6 درصد و بهرهوری با 5 درصد بود.
شهرکی اضافه کرد: سال گذشته در راستای حل مشکلات واحدهای تولیدی 16 جلسه کارگروه ملی، 59 جلسه کارگروه استانی و 148 جلسه کارشناسی واحدها برگزار شد.
وی با بیان اینکه در مجموع 303 واحد تولیدی از محل طرح رونق 174 میلیارد تومان تسهیلات دریافت کردند، اضافه کرد: در سایر استانها پرداخت تسهیلات به طور میانگین 306 میلیارد تومان بود که این رقم در خراسانجنوبی 174 میلیارد تومان است.
رئیس سازمان صنعت ،معدن وتجارت خراسانجنوبی به وضعیت تسهیلات رونق در سال جاری اشاره کرد و گفت: 145 واحد تولیدی ثبتنام کردند و مبلغ کارشناسی شده برای این واحدها 85 میلیارد تومان اعلام شده است.
شهرکی با اشاره به اینکه در بخش بازسازی و نوسازی 58 واحد ثبتنام کردهاند، اضافه کرد: مبلغ کارشناسی شده برای این مهم نیز 69 میلیارد تومان اعلام شده است.
وی با بیان اینکه سال گذشته سه طرح از 36 طرح ملی به خراسانجنوبی اختصاص یافت، توضیح داد: پروژه سیمان باقران که نیازمند 20 میلیارد تومان سرمایه در گردش بود طی جلسات متعدد 12 میلیارد تومان آن پرداخت و افتتاح شد، همچنین 8 میلیارد دیگر قرار بود با وثیقه معدن باشد که پیگیر این مهم با بانک کشاورزی هستیم.
رئیس سازمان صنعت، معدن وتجارت خراسانجنوبی پروژه فولاد قاینات را از پروژههای هفت گانه کشور دانست و تبیین کرد: این پروژه با عدم تأمین منابع مالی و مشکلات سهامداران مواجه بود و هم اکنون 49 درصد این پروژه به ایمیدرو و 51 درصد آن به بخش خصوصی پژواک واگذار شده است.
شهرکی اظهار داشت: همچنین کارخانه کک طبس با سرمایهگذاری 280 میلیارد تومانی با مشکلات سرمایه در گردش مواجه بود و هفته آینده پیش گرم کوره آغاز و به فاصله 15 روز بعد از تزریق ذغال آماده افتتاح و بهرهبرداری است.
وی اعلام کرد: 21 واحد شهرک صنعتی در خراسانجنوبی وجود دارد که بیشتر واحدها از زیرساختهای اولیه آب و برق برخوردار بوده و در نواحی که گاز وجود دارد سعی شده انقال گاز به این شهرکها صورت پذیرد.
رئیس سازمان صنعت ،معدن وتجارت خراسانجنوبی تبیین کرد: طرحهای مهمی را سال گذشته و امسال در خراسانجنوبی شروع کردیم که به مرور به بهرهبرداری میرسد و مجموع سرمایهگذاری این طرحها هزار و 700 میلیارد تومان است.
شهرکی ذخایر کشف شده استان را دو میلیارد و 500 میلیون تومان اعلام کرد و افزود: 25 درصد کل ذخایر استان مربوط به دولت یازدهم است.
وی تصریح کرد: از مجموع 450 هزار کیلومتر خطی ژئوفیزیک هوایی در کشور در مجموع 202 هزار کیلومتر خطی از استان تحت مطالعات ژئوفیزیک قرار گرفت که نتایج آن اعلام میشود.
رئیس سازمان صنعت، معدن وتجارت خراسانجنوبی اظهار داشت: سال گذشته یک محدوده طلا با ذخیره 4 تن طلای قابل استحصال کشف و واگذار شده است، همچنین معدنی در حوزه طلا در خونیک مطالعات اکتشافی آن به اتمام رسیده که در سال 96 به بهرهبرداری خواهد رسید.
شهرکی اعلام کرد: اکتشاف نوار مرز در پهنهای به مساحت 6 هزار و 200 کیلومتر توسط سازمان توسعه و نوسازی معاون و صنایع معدنی ایران با سرمایهگذاری 5 میلیارد ریال تا پایان سال 95 و پیشبینی هزینه 8 میلیارد ریالی در سال 96 انجام میشود.
وی خروجی کالا از خراسانجنوبی را 844 میلیون دلار اعلام کرد و یادآور شد: این مبلغ نسبت به سال 94، 23 درصد رشد داشته است.
رئیس سازمان صنعت ،معدن وتجارت خراسانجنوبی ادامه داد: میزان صادرات خراسانجنوبی در مدت مشابه قبل از ان از نظر ارزش 7.9 درصد و از نظر وزنی 25 درصد رشد داشته است.
شهرکی بیان داشت: میانگین صادرات استان تا سال 92 سالیانه 162 میلیون دلار بود که این میزان در دولت یازدهم به 174 میلیون دلار افزایش یافته است.
وی صدور مجوز اولین پایانه صادراتی سنگ در منطقه ویژه اقتصادی، تشکیل کنسرسیوم فروش خوشه کسی و کار و طیود و ثبت نشان جغرافیایی بین المللی فرش مود و قهستان را از دیگر فعالیتهای صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد.
انتهای پیام/4
کد مطلب: 8786