به گزارش سرویس فرهنگی خراسانتایم حجت الاسلام مجتبی بهدانی، در این همایش با اشاره به اینکه روضههای خانگی توسط ائمه اطهار(علیه السلام) طراحی شده است، اظهار کرد: این سبک روضه در هیچ مذهبی وجود ندارد و مردم به صورت خودجوش آن را برپا میکنند.
وی خاصیت روضههای خانگی را سه اثر مهم دانست و افزود: مجالس خانگی باعث ایجاد نور در خانه، اعضای آن و همچنین مستمعین می شود و بر اساس روایات مکان برگزاری آن زیارتگاه ملائکه است.
کارشناس مذهبی ادامه داد: خاصیت دیگر این محافل شورآفرینی و انتقال حس حماسی حادثه کربلا میباشد.
بهدانی مهمترین خاصیت روضههای خانگی را ایجاد شعورعنوان و تصریح کرد: در محافل عزاداری امام حسین(علیه السلام) باید اطلاعات دینی افزایش یابد و به عمق دین ما افزوده شود.
وی ضمن تأکید بر اینکه مجالس روضه ظرفیت زیادی برای تربیت نسل انقلابی آینده دارد، گفت: باید به سخنرانان این مجالس موضوع و محتوای عمیق داده و از آنها خواسته شود تا مطالب مفیدی برای مستمعین بیان نمایند تا اثرات این روضهها را در جامعه شاهد باشیم.
ذات روضه امام حسین(علیه السلام)، سیاسی است.
در حاشیه این همایش حامد شبانی، کارشناس فرهنگی استان نیز با بیان اینکه روضههای خانگی در تاریخ شیعه تأثیر بسزایی داشته است، گفت: در روضه سیدالشهدا(علیه السلام) تنها گریه کردن کافی نیست بلکه باید قیام امام و آثار آن بیان شود.
وی ظلم ستیزی را یکی از اهداف قیام امام حسین (علیه السلام) عنوان کرد و افزود: روضه امام حسین (علیه السلام) ذاتا سیاسی است و ایشان برای یک هدف مقدس که همان استکبارستیزی و ظلمستیزی است قیام نمود و باید به این موضوع در روضهها پرداخته شود.
کارشناس فرهنگی استان تصریح کرد: زنان تأثیر بسزایی در جامعه دارند و میتوانند این تأثیر را از طریق روضههای خانگی در سطح جامعه نشان دهند.
شبانی گفت: بیان مطالبی که نیاز روزجامعه است، اهمیت دارد و باید در این مجالس بیان شود.
کلمات کليدی: خراسانتایم , خراسان جنوبی , جامعه ایمانی مشعر