به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خاورستان، با فرا رسیدن مهرماه و آغاز سال تحصیلی، یکی از مهم ترین نیازهای دانش آموزان با توجه به گسترش روز افزون وسعت شهرها و تنوع مدارس، نیاز به سرویس رفت و آمد به مدرسه است.
معمولا در ایام مدرسه بخصوص روزهای اول مهر، بواسطه تردد و رفت و آمد خانواده ها برای رساندن فرزندان به مدارس، ترافیک سنگینی در خیابان ها ایجاد می شود که این موضوع هم سبب شلوغ شدن خیابان ها، افزایش خطر تصادف و برخورد خودروها و هم دیر رسیدن دانش آموزان به مدارس می شود.
عباس لامعی مدیر کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار خاورستان، در خصوص سرویس مدارس اظهار کرد: در جلساتی که آموزش و پرورش در زمینه ساماندهی سرویس مدارس داشته است طرح ساماندهی این سرویسها در راستای ایمنی و سلامت دانشآموزان پیگیری شده و به نتیجه مطلوب رسیده است.
وی افزود: با توجه به اینکه نرخ سرویس مدارس در هر شهرستان متفاوت است، این نرخ را از شورای شهر هر شهرستان گرفته و به مدارس ابلاغ شده است.
مدیر کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی گفت: در شهرهایی که پیمانکار وجود دارد مدیران مدارس با پیمانکار قرارداد میبندند و در شهرستانهایی که پیمانکار وجود ندارد مدیر مدارس با راننده تفاهم نامه میبندند.
لامعی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه اول مهر ماه روز بازگشایی مدارس است و ترافیک سنگینی در سطح شهر خواهد بود، از خانوادهها درخواست میشود از وسایل حمل ونقل عمومی و یا سرویس مدارس استفاده کنند تا دانشآموزان به موقع در مدارس حضور پیدا کنند.
با توجه به بازگشایی مدارس از اول مهر ماه و متقارن بودن با ایام دهه اول محرم و برپا بودن ایستگاههای صلواتی در سطح شهر، جهش در حجم ترافیک قطعی است و در این خصوص باید خانوادهها و پلیس راهنمایی و رانندگی تمهیدات لازم را بیندیشند.
رئيس پليس راهنمائي ورانندگي خراسان جنوبی هم گفت: يکی از مهمترین مواردی که همیشه در مورد آن نگرانی هایی وجود داشته؛ رفت و آمد دانش آموزان از خانه تا مدرسه بوده است اینکه ممکن است همیشه نتوانیم به دنبال فرزند خود برویم و یا ممکن است سرویس مدرسه یک روز خراب شود و فرزند ما مجبور باشد خود به خانه برگردد ، موجب نگرانی والدین بوده و هست.
اما با رعایت چند نکته کوچک و آموزش آنها به فرزندان خود می توانیم با خیالی آسوده تر آنها را راهی مدرسه کنیم:
اگر پیاده به مدرسه می روید
*هنگام خروج از مدرسه عجله نکنید و از محل های مجاز به آن طرف خیابان بروید.محل های مجاز عبارتنداز :پل هوایی،زیرگذر،محل خط کشی شده،محلی که تابلوی عبور عابر پیاده دارد،از تقاطع زمانی که چراغ برای عابر سبز است عبور کنید.
*مسیری را برای رفتن انتخاب کنید که کمتر وارد سواره رو شوید و در خیابان بازی و شوخی و مطالعه نکنید.
* هنگام رفت و آمد در خیابان به تابلوها و علائم راهنمایی توجه کنید.
* قبل از گذر از خیابان در کنار جدول بایستید و به دقت هر دو طرف را نگاه کنید و اگر از ایمن بودن محل عبور اطمینان ندارید به آن طرف نروید.
اگر با سرویس به مدرسه می روید
*به موقع در محلی که سوار می شوید،آماده باشید.
*از شوخی و سر و صدا کردن،در داخل سرویس خودداری کنید.
* دویدن به دنبال سرویس خطرناک است.
* هنگام سوار و پیاده شدن عجله نکنید.
اگر با وسیله نقلیه عمومی (اتوبوس،تاکسی) به مدرسه می روید
* هنگام سوار و پیاده شدن باید نوبت را رعایت کنید.
* از جلوی اتوبوس و مینی بوس به آن طرف خیابان نروید.
* قبل از توقف کامل وسیله نقلیه پیاده نشوید.
* هنگام پیاده شدن از تاکسی از در سمت راست پیاده شوید.
*برای سوار شدن به تاکسی در محل ایستگاه بایستید.
اگر با وسیله نقلیه والدین خود به مدرسه می روید
* بیرون آوردن سر و دست از خودرو خطرناک است.
* پیاده شدن از در سمت چپ اتومبیل خطرناک است.
* حرف زدن با راننده باعث پرت شدن حواس او می شود.
* کودکان کمتر از ۱۲ سال نباید در صندلی جلو بنشینند.
*سرنشینان جلوی اتومبیل باید کمربند ایمنی ببندند.
اگر با دوچرخه به مدرسه می روید: (به هیچ عنوان توصیه نمی شود)
* قبل از دوچرخه سواری مطمئن شوید که دوچرخه شما سالم است.
*دوچرخه سواری در خیابان های پرترافیک خطرناک است.
* دوچرخه باید دارای ترمزهای سالم و زنگ باشد.
*گوش دادن به هر وسیله ای که برای پخش رادیو و موسیقی می باشد ، هنگام دوچرخه سواری خطرناک است.
برای جلوگیری و فرار از گرفتاری در ترافیک اول مهر ، بهتر است که خانواده ها برای رفتن فرزندان خود به مدرسه از ظرفیت حمل و نقل عمومی و اتوبوسرانی استفاده کنند و یا هم با تعامل با همسایگان از سرویس مدرسه استفاده کنند تا از ورود خودروها با سرنشین کم و ایجاد ترافیک در خیابان ها جلوگیری شود و دانش آموزان هم مسیری ایمن تر را طی و سر موقع به کلاس درس خود برسند.
انتهای پیام/4