مدیر جهادکشاورزی درمیان:

عدم نیاز به تسطیح اراضی، از مزایای آبیاری تحت فشار است

2 مهر 1396 ساعت 21:24

مدیر جهاد کشاورزی درمیان گفت: عدم نیاز به تسطیح اراضی، از مزایای استفاده از آبیاری تحت فشار است.


به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری ایسنا، وحید ضیائیان احمدی اظهار کرد: آبیاری تحت فشار در مزارع مزایای بسیاری دارد. 
وی افزود: افزایش راندمان آبیاری از 30 درصد در کانال‌های خاکی تا 95 درصد در سیستم‌های آبیاری تحت فشار و افزایش سطح زیر کشت از مزایای این روش آبیاری است. 
مدیر جهاد کشاورزی درمیان ادامه داد: همچنین کود دهی از طریق سیستم و استفاده از نیروی کارگری کمتر از مزایای استفاده از سیستم آبیاری تحت فشار است. 
ضیائیان احمدی بیان کرد:  باتوجه به اینکه زرشک، محصول استراتژیک منطقه است و نیاز به آب کمی دارد، استفاده از سیستم‌های آبیاری تحت فشار تأثیر بسزایی در افزایش عملکرد این محصول خواهد داشت. 
وی اظهار کرد: کشاورزان می‌توانند با خودیاری در حدود 20تا 30 درصد نسبت به اجرای این‌گونه سیستم‌ها در صورت داشتن مدارک مثبته آب وخاک، از قبیل پروانه چاه یا آزمایشات آب و خاک که نشان دهنده شوری آب است، اقدام کنند. 
مدیر جهاد کشاورزی درمیان تصریح کرد: روش‌های ارزیابی مشارکتی در توسعه روستایی، کامل‌ترین و مناسب‌ترین روش در برنامه‌ریزی‌های توسعه روستایی است. 
ضیائیان احمدی ادامه داد: روش‌های ارزیابی مشارکتی برخواسته از خواسته‌های مردم است و مباحث آمارزدگی و آمارهای ناصحیح در آن جایی ندارد. 
وی با بیان اینکه این روش در تمام کشورهای توسعه یافته دنیا در حال اجرا است، افزود: یکی از دلایل شکست برنامه‌های توسعه‌ای در کشورهای توسعه نیافته و یا درحال توسعه، برنامه‌ریزی برای توسعه روستایی بر مبنای آمار و اعدادی است که از سنوات قبل با درصد خطای بالا صورت می‌گیرد که دیگر  در برنامه‌ها و روش‌های جدید منسوخ شده است. 
مدیر جهاد کشاورزی درمیان بیان کرد: امروز برنامه توسعه روستایی بدون بررسی اصول مشارکت مردمی از ابتدا یک طرح شکست خورده محسوب می‌شود. 
ضیائیان احمدی با بیان اینکه روش‌های ارزیابی مشارکتی یکی از روش‌های توسعه روستایی است که امروزه در تمام دنیا مطرح است و کاربرد دارد، یادآور شد: استفاده از روش‌های توسعه مبتنی بر مشارکت است و یا به روایتی در اصول و روش‌های PRA (روش‌های ارزیابی مشارکتی)،  از اطلاعات مردمی برای برنامه‌ریزی‌های توسعه روستایی استفاده می‌شود. 

انتهای پیام/4


کد مطلب: 9072

آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/news/9072/عدم-نیاز-تسطیح-اراضی-مزایای-آبیاری-تحت-فشار

خراسان تایم
  http://www.KhorasanTime.ir