به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری ایسنا، علیرضا بنیاسدی اظهار کرد: به گفته کارشناسان یکی از علل شیوع آفت، خشکسالی است که رمق درخت زرشک را میگیرد.
وی با بیان اینکه شهرستان زیرکوه رتبه نخست برداشت زرشک را در خراسانجنوبی و کشور دارد، افزود: برداشت زرشک از سطح 3160 هکتار از باغات بارور شهرستان آغاز شد و تا اواخر آبان ادامه دارد.
مدیر جهاد کشاورزی زیرکوه بیان کرد: پیشبینی میشود امسال 3600 تن زرشک خشک از باغهای شهرستان زیرکوه به ارزش حدود 80 میلیارد تومان برداشت شود.
بنیاسدی ادامه داد: از زرشک کاران شهرستان میخواهیم محصول خود را در بارگاههای بهداشتی خشک کنند.
وی با بیان اینکه جهاد کشاورزی برای احداث بارگاه بهداشتی زرشک تسهیلات کم بهره پرداخت میکند، اظهار کرد: در حالحاضر بسیاری از کشاورزان محصول خود را به صورت سنتی در خرمن خشک میکنند و با توجه به همزمان شدن فصل برداشت با ریزش نزولات جوی، خسارت زیادی به کشاورزان منطقه وارد میشود.
مدیر جهاد کشاورزی زیرکوه بیان کرد: یکی از مشکلات شهرستان زیرکوه، نبود سردخانه برای فروش تازهخوری محصول زرشک و صادرات به سایر استانها است.
بنیاسدی ادامه داد: هفته دولت امسال عملیات اجرایی نخستین کارخانه بستهبندی زرشک شهرستان زیرکوه با اعتبار یک میلیارد و 800 میلیون تومان آغاز شد.
وی بیان کرد: خراسانجنوبی با 14 هزار و 228 هکتار باغ زرشک و تولید سالانه 14 هزار و 999 تن، 98 درصد زرشک تولیدی کشور را در اختیار دارد.
مدیر جهاد کشاورزی زیرکوه ادامه داد: ایران در عرصه تجارت جهانی بزرگترین تولید کننده زرشک و خراسانجنوبی تولید کننده عمده این محصول است و شهرستان زیرکوه رتبه نخست تولید این محصول را نه تنها از نظر تولید بلکه به لحاظ خرید و فروش انواع زرشک پفکی و معمولی دارا است.
بنیاسدی یادآور شد: شاخهچینی توسط قیچیهای باغبانی، شاخهتکانی توسط چوبهای مخصوص و خوشهچینی محصول از روشهای متداول برداشت این محصول به شمار میرود.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , آفت , زرشک , خسارت