به گزارش گروه فرهنگی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، تاریخ اسلام با محرم و عاشورا شناخته میشود و روحانیت و مبلغان دینی در بیان اهداف نهضت حسینی و تبیین آن رسالت خطیری دارند.
ماه محرم و عاشورا زمینه و فرصتی برای احیاء امور دینی است و این رسالت سنگین بر عهده مبلغان است که باید فرهنگ عاشورا به عنوان یک دانشگاه بزرگ تبیین شود.
ماه محرم یادآور مصیبت بزرگ سید الشهداء(ع) است، این ماه، ماه اندوه، حزن و ماه عزاداری دوستان اهل بیت(ع) به شمار میرود.
مردم طبس نیز همچون دیگر شیعیان و محبین اهلبیت(ع) ارادتی خاص به ائمه اطهار(ع) بهویژه حضرت اباعبداللهالحسین(ع) دارند و همه ساله مراسم عزاداری آن حضرت را با جلال و شکوه خاص برگزار میکنند.
در همین راستا بر آن شدیم تا باتوجه به نقش و اهمیت ویژه اداره تبلیغات اسلامی و فعالیت آن در ایام محرمالحرام با رئیس اداره تبلیغات اسلامی طبس به گفتوگو بنشینیم.
حجتالاسلام حسن آزاد که ۲۱ سال تجربه ریاست اداره تبلیغات اسلامی طبس را بر عهده دارد در زمینه ارتقاء این اداره در سال ۷۵ از زحمات امام جمعه طبس حجتالاسلام و المسلمین سیدابراهیم مهاجریانمقدم تقدیر و وی را از حامیان مسؤولان بومی معرفی کرد.
* بهعنوان اولین سوال هدف امام حسین(ع) از قیام چه بود؟
آزاد: فرارسیدن ماه محرمالحرام و سوگ آلالله و تقارن آن با هفته دفاع مقدس یادآور دلاورمردیهای عرصه جهاد و شهادت است و امیدواریم بتوانیم در ماه محرمالحرام و ماه صفر که دو ماه مهم برای ما بوده از فرصت بسیار خوبی برای تبلیغ اسلام ناب محمدی و معارف اهلبیت عصمت و طهارت و قیام سیدالشهداء علیهالسلام است، بتوانیم حداکثر فرصت و بهرهبرداری را داشته باشیم.
سعی داریم دشمنان اسلام و قرآن و اهلبیت را به همراه اهداف شومشان و راههای مقابله آنان با اسلام ناب محمدی را که در قالب جنگ نرم و به تعبیر مقام معظم رهبری شبیخون فرهنگی، ناتوی فرهنگی و جنگ نرم انجام میگیرد به جامعه معرفی کنیم و قیام حضرت سیدالهشداء و اهداف آن را برای مردم تبیین کنیم تا مردم به شمرها و یزیدهای زمان ما بیشتر آشنا شوند و در مسیر اهلبیت عصمت و طهارت استوارتر گام بردارند.
هفته اول ماه محرم الحرام، هفته احیاء امر به معروف و نهی از منکر است و حضرت اباعبدالله(ع) از سرزمین حجاز خارج نشد مگر اینکه امر به معروف و نهی از منکر داشته باشد و سیره جدش را عمل نموده و به اصلاح امت پیامبر اکرم(ص) پرداخته و خروج آن حضرت برای زورگویی و ظلم از مکه و مدینه نبوده است.
در هفته امر به معروف و نهی از منکر به تعبیر رهبر معظم انقلاب باید این دو فریضه را احیا نموده و بتوانیم بنا به وظایف خود که متاسفانه در سطح جامعه ما فراموش شده است اقدامات خوبی انجام دهیم.
* چه تعداد از روحانیون جهت تبلیغ در طبس و روستاهای شهرستان فعالیت میکنند؟
آزاد: در طول محرمالحرام اعزام مبلغ به مناطق مختلف انجام و حدود ۳۰ نفر از روحانیون شهرستان در طرح مستقر و هجرت در روستاها حضور داشته و حدود ۴۰ نفر روحانی بومی در سطح شهرستان طبس فعالیت خواهند کرد که در مجموع ۷۰ نفر از روحانیون طرح هجرت، مستقر و بومی در این ایام به تبلیغ دین مبین اسلام میپردازند.
در سامانه تبلیغات اسلامی ۲۰ نفر مبلغ از شهرهای مقدس قم و مشهد مقدس جهت اعزام به طبس ثبت نام نمودهاند تا روستاهایی که روحانی ندارد و یا در بخشهای مرکزی، دستگردان و دیهوک اعزام و به تبلیغ دین مبین اسلام، معارف اهلبیت عصمت و طهارت، ترویج احکام شرع مقدس، بیان دغدغههای مقام معظم رهبری و فرمایشات حضرت امام(ره) و شهدای گرانقدر بپردازند.
سازمان تبلیغات اسلامی ویژه ماه محرمالحرام ۱۴۳۹ هجری قمری شعار «سبک زندگی حسینی» را انتخاب نموده است و تصمیم براین است با حضور مبلغین و روحانیون مستقر، طرح هجرت، بومی شهرستان و ائمه محترم جمعه و جماعات در طول این دهه سبک زندگی حسینی را بیشتر در جامعه ترویج دهیم، که امیدواریم در این زمینه هم موفق باشیم.
همچنین حدود ۵۱ نفر از خواهران در حوزه علمیه خواهران طبس مکتب الزهرا(س) به عنوان مبلغه با اداره تبلیغات اسلامی در مناسبتهای ملی و مذهبی همکاری مینمایند و برای مجالس ویژه خواهران از حضور آنان استفاده میکنیم و تعداد ۵۰ نفر از مبلغات سنتی یا روضهخوانها که در منازل و خانههای مردم روضهخوانی میکنند را ساماندهی کردهایم.
در قالب کارگاههای آموزشی، آسیبهای اجتماعی و انحرافات و خرافات و موهوماتی که بعضا ممکن است در این مجالس وجود داشته باشد به خواهران مبلغه گوشزد نموده و از آنان خواستهایم مطالب محکم و مستند در خصوص روضهخوانی و حتی مدیحهسرایی در مجالس جشن و سرور را برای مردم بیان کنند.
محرم سال جاری یک محرمالحرام استثنایی است چرا که آغاز این ماه متقارن با هفته دفاع مقدس بوده و فرزندان این مرز و بوم به رهبری حضرت امام(ره) ۸ سال مقابل مستکبران ایستاده و تمام تلاش خود را انجام داده و در مقابل رژیم بعث عراق ملت ایران کوتاه نیامدند و این مسؤولیت ما را در این زمینه بیشتر میکند و با ستاد دفاع مقدس نیز همکاری لازم صورت گرفته تا نقش و جایگاه تبلیغ دین و ولایت فقیه را بیشتر آشکارا کنیم.
* دشمن درصدد کمرنگ نشان دادن نقش روحانیت در ایام محرمالحرام و ایجاد شکاف بین جامعه روحانیت و مردم است، چه راهکاری برای مقابله با این مسأله اندیشیده شده است؟
آزاد: مبلغین یعنی روحانیت بزرگواری که عمر خود را در راه تبلیغ دین سپری کردهاند که با کولهباری از تجربه در مناطق مختلف در ایام محرم به تبلیغ دین اسلام میپردازد و از ابتدا روحانیت از مردم بوده و با مردم خواهد بود و لحظهای از مردم جدا نخواهیم بود.
در مجالس هیئات مذهبی تا جایی که در توان مبلغین هست حضور پیدا میکنند و در فرصتهای تبلیغی مانند محرم حدود ۱۴۰ نفر مبلغ خواهر و برادر به مناطق مختلف اعزام میشوند و این بزرگواران اگر در مجالس سطح شهر طبس کمتر دیده میشوند به دلیل اعزام آنان به مناطق مختلف مورد نیاز سطح شهرستان میباشد.
در این ایام مردم قطعا با توجه به حضور پررنگی که دارند بیشتر به چشم میآیند و حضور روحانیون کمرنگ نیست و روحانیون مجبور هستند در امر تبلیغ در یک روستا یا منطقه به تبلیغ بپردازند که این موضوع باعث میشود حضور آنان کمرنگتر دیده شود.
تعداد روحانیون هر شهرستانی مشخص است و امروز میطلبد مردم به حوزههای علمیه برادران و خواهران توجه بیشتری کنند و فرزندان با استعداد خود را در جهت امر تبلیغ دین به حوزههای علمیه بفرستند و اگر تعداد حوزهها افزایش یابد در طبس و بخشهای مختلف علمای بیشتری حضور پیدا خواهند کرد.
بنابراین روحانیون همیشه با مردم هستند و چون تعداد مبلغین کم است و باید یک دهه در یک روستا فعالیت کنند، لذا مردم شریف و علاقهمند به سلسله جلیله روحانیت نسبت به موضوع توجه داشته باشند.
* در شهرستان طبس چه تعداد هیئات مذهبی به ثبت رسیده است؟
آزاد: ۹۰ هیئت مذهبی اعم از هیئتهای سنتی و غیرسنتی در شهر طبس و بخشهای مرکزی، دستگردان و دیهوک شناسایی و کددار میباشند و در سامانه تشکلهای دینی سازمان تبلیغات اسلامی ثبت شده است و علاوه بر این تعداد ۳۵ هیئت دانشآموزی در محل مدارس با همکاری اداره آموزش و پرورش به ثبت رسیده و فعالیت میکنند.
مجموعا مبلغین و روحانیونی که در سطح شهرستان ما در طول سال انجام وظیفه میکنند و ثبت سامانه شدهاند ۱۲۲ نفر هستند که از این تعداد ۵۱ خواهر و ۷۱ نفر براداران میباشند.
در طبس تعداد ۴۳ نفر ائمه جماعات مساجد، ۴۵ نفر ائمه جماعات مدارس، و ۱۵ نفر ائمه جماعات ادارات و نهادها هستند که در طول سال به اقامه نماز جماعات و برگزاری مراسم فرهنگی مختلف در مکانهای محل استقرار میپردازند.
* توصیه شما به مداحان اهلبیت(ع) در راستای ترویج فرهنگ حسینی چیست؟
آزاد: خوشبختانه همانگونه که دبیرخانه شورای هیئات مذهبی برای ساماندهی هیئات مذهبی در اداره تبلیغات فعال است در خصوص مداحان اهلبیت دبیرخانه کانون مداحان اهلبیت و شعرای آئینی در این اداره فعال است و امور مربوط به مداحان را ساماندهی میکنیم.
اگر ما تصور کنیم هر هیئت مذهبی یک مداح شاخص داشته باشد حداقل ۹۰ مداح در سامانه ثبت نام دارند و بحث مداحان اهمیت و جایگاهش از هیئات و برنامههای مذهبی اگر بیشتر نباشد، قطعا کمتر نیست.
مداحان باید ساماندهی شوند تا مطالب انحرافی یا بعضی آهنگها و ترانههای نامناسب را در مداحی خود نگنجانند که دبیرخانه کانون مداحان در این زمینه فعالیت میکند.
هر سال نیز کارگاههای آموزشی برگزار شده و جلساتی با اعضای کانون مداحان انجام و بستههای فرهنگی و کتابهای ویژه مداحی به آنان تحویل داده میشود تا از آن بهرهبرداری نمایند و با دست پر مجالس اهلبیت را اداره کنند.
در خصوص تبیین جایگاه هیئات مذهبی و نقش آنان در ترویج احکام دین و معارف اسلامی و همچنین جایگاه مداحان اهلبیت و نقش بیبدیل روحانیت و مبلغین و مبلغات دینی همایش طلایهداران تبلیغ، خدمتگزاران هیئات مذهبی و مداحان اهلبیت با حضور مدیرکل تشکلهای دینی سازمان تبلیغات اسلامی کشور و مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی و ائمه جمعه و جماعات و مسؤولان شهرستان طبس در دوم محرمالحرام مصادف با اول مهر ماه این همایش برگزار شد.
در این همایش تعداد ۴۵۰ نفر از حضور داشتند که در خصوص موضوع همایش نکات مورد نیاز به مدعوین منتقل و تبیین شد.
انتهای پیام/4