به گزارش گروه فرهنگی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، ابراهیم غلامرضایی پیش از ظهر امروز در گردهمایی مسؤولان هیأتهای مذهبی و مداحان خراسانجنوبی، در رابطه با بعضی بدعتها در مورد آغاز عزاداری امام حسین(ع)، اظهار داشت: افراد زیادی فکر میکنند که عزاداری امام حسین(ع) بعد از واقعه عاشورا آغاز شده است در صورتی که اینگونه نیست.
وی به بیانات آیت الله شیخ جعفر شوشتری پیرامون برگزاری عزاداری امام حسین(ع) اشاره کرد و گفت: مرحوم علامه شوشتری در خصائص الحسینیه ذکر می فرماید که مجالس عزاداری بر امام حسین(ع) از جهت زمان و مکان بر پنج نوع است؛ قبل از خلقت آدم(ع)، بعد از خلقت آدم و قبل از ولادت امام حسین (ع)، بعد از ولادت ولی قبل از شهادت، آنچه بعد از شهادت در دنیا اتفاق افتاده و میافتد و آنچه بعد از دنیا در برزخ و قیامت اتفاق میافتد و خواهد افتاد.
رئیس گروه هیئات مذهبی و کانون مداحان تشکلهای دینی سازمان تبلیغات اسلامی به انواع و اقسام گریه اشاره کرد و بیان داشت: 16 نوع گریه داریم که از این تعداد 4 نوع شامل اشک شوق، اشک حزن و حسرت، اشک خوف و اشک دروغین و قلابی در قرآن کریم ذکر شده است.
غلامرضایی تبیین کرد: تمام انبیاء الهی برای امام حسین (ع) گریه کرده و از ایشان یاد کردهاند همامگونه که رسول خدا میفرماید؛ همه چشمها در روز قیامت گریان است جز چشمى که بر مصیبتهاى حسین بگیرید.
*پرچمهای سیاه و گریهکنان امام حسین (ع)؛ عامل نگهدارنده شیعیان
وی پرچمهای سیاه و گریهکنان امام حسین (ع) را عامل نگهدارنده شیعیان دانست و افزود: در اتاق فکر اسرائیل گفته شده اگر پرچمهای قرمز و سیاه و گریهکنان حسینی را بگیریم میتوانیم بر شیعیان حاکم شویم.
رئیس گروه هیئات مذهبی و کانون مداحان تشکلهای دینی سازمان تبلیغات اسلامی اظهار داشت: اگر در ایام محرم گنهکاری به مجالس امام حسین(ع) وارد میشود با دید زننده به او نگاه نکنید.
غلامرضایی مجلس امام حسین (ع) را اقیانوس بیکران رحمت الهی ذکر کرد و گفت: هرکسی که وارد مجلس امام حسین(ع) شود بخشیده میشود لذا نباید مردم را از حضور در این مراسم محروم کنیم.
وی به ارزش معنوی تربت امام حسین(ع) اشاره کرد و افزود: خوردن خاک ائمه(ع) حرام است اما در این بین اگر خاک سید الشهدا(ع) را بر مریضی که در حال احتضار است خورانده شود و شفا یابد شکی نیست.
رئیس گروه هیئات مذهبی و کانون مداحان تشکلهای دینی سازمان تبلیغات اسلامی اعلام کرد: همه انبیا و اولیای الهی محو حرکت و قیام امام حسین(ع) شدهاند زیرا امام حسین(ع) هم خودش و هم یاران و خانوادهاش را فدای اسلام کرد.
*مسؤولان هیئات مذهبی مسؤولیت خطیری دارند
غلامرضایی خطاب به مسؤولان هیئات مذهبی، بیان داشت: شما مسؤولیت خطیری دارید و این مسؤولیت نباید سبب شود از دروازه محبت و نوکری امام حسین (ع) دور شوید.
وی مدیریت هیئات مذهبی را به سه گروه مدیریت فرهنگی و آموزشی، مدیریت اخلاقی و مدیریت اجرایی تقسیم بندی کرد و یاداور شد: در هیئات مذهبی کارهای تبلیغی انجام میشود که خوب است ولی کافی نیست زیرا باید تربیت فرهنگی نیز داشته باشیم.
رئیس گروه هیئات مذهبی و کانون مداحان تشکلهای دینی سازمان تبلیغات اسلامی اضافه کرد: در جامعه کنونی، فضای مجازی فرزندان را از ما گرفته لذا باید در فضای مجازی روی جوانان کار شود تا بتوانیم زمینه اشتیاق جوانان و نوجوانان را به سمت کانالهای مذهبی سوق دهیم.
*انتقاد از عدم آموزش قرآن و تبیین احکام شرعی در هیئات مذهبی
غلامرضایی با انتقاد از اینکه در هیئات مذهبی به آموزش قرآن و تبیین احکام شرعی پرداخته نمیشود، تبیین کرد: باید به برنامههای قرآنی بها داده شود و تبیین احکام شرعی در دستور کار قرار گیرد.
وی از دیگر موضوعات فراموش شده در هیئات مذهبی را تبیین احکام شرعی، احادیث اهل بیت(ع)، معرفی سیره پیامبر و امامان، نصبالعین قراردادن فتاوی و نظرات مراجع و علمای دین عنوان کرد.
رئیس گروه هیئات مذهبی و کانون مداحان تشکلهای دینی سازمان تبلیغات اسلامی با تأکید بر اینکه در زمینه آسیبهای عزاداری نباید به صورت تحمیلی با جوانان برخورد کنیم تصریح کرد: اگر اینگونه برخورد شود جوان از حضور در هیأت سرباز میزند لذا باید با محبت با آنها صحبت کنیم.
*لزوم تبیین معارف اهل بیت(ع) توسط روحانیت
غلامرضایی بر لزوم تبیین معارف اهل بیت(ع) توسط روحانیت تأکید کرد و گفت: اهل بیت(ع) تمام مسائل را برایمان تبیین کردهاند ولی متأسفانه ما بسیاری از احادیث را وارونه میفهمیم لذا روحانیت باید در این عرصه ورود یابند.
وی با تأکید بر اینکه تمام مشلات خانوادگی و اجتماعی جامعه ریشه در بد اخلاقی و نداشتن اخلاق مناسب است، یادآور شد: در شهر تهران از هر 5 ازدواج 3 مورد به طلاق میانجامد زیرا برای مردم جشن طلاق گرفتن به تفاخر تبدیل شده است.
رئیس گروه هیئات مذهبی و کانون مداحان تشکلهای دینی سازمان تبلیغات اسلامی همچنین پیرامون آسیبهای مطرح شده در فضای مجازی در رابطه با اطعام عزاداران حسینی و رفتن مردم به حج که هزینه این امور را صرف خرید جهیزیه و یا کمک به مسکن جوانان کنید، اظهار داشت: دشمن در صدد است تا غذا دادن درمجالس امام حسین(ع) را از ما بگیرد، وجوب حج از ضروریات دین اسلام لذا ترک حج و به تأخیر انداختنش براى کسى که مستطیع باشد، بدون عذر شرعى از گناهان کبیره است، لذا دشمن در صدد است تا با تبیین افکار غلط خود مردم را دچار شبهه کند، دشمن میداند که کجا دست بگذارد تا به اهداف شوم خود برسد.
غلامرضایی جذب نوجوانان و جوانان در هیئات مذهبی را از مهمترین وظایف مسؤولان هیئات عنوان کرد و گفت: متأسفانه در هیئات مذهبی به جوانان بها داده نمیشود.
*لزوم نهادینه کردن نماز اول وقت توسط هیئات مذهبی
وی بر لزوم نهادینه کردن نماز اول وقت توسط هیئات مذهبی تأکید کرد و بیان داشت: متأسفانه بعضی از افراد دغدغه نماز اول وقت ندارند لذا باید در این راستا جوانان را به نماز اول وقت ترغیب کنیم.
رئیس گروه هیئات مذهبی و کانون مداحان تشکلهای دینی سازمان تبلیغات اسلامی با تأکید بر اینکه نباید مردم را به آسیب بکشانیم و از واقعیت اصلی عزاداری خارج کنیم، تبیین کرد: وهابیت، انگلیس و اسرائیل دست به دست هم دادهاند تا به هر شکلی که میتوانند پرچمهای عزای امام حسین(ع) را از ما بگیرند.
غلامرضایی همچنین خواستار توجه به نذورات مردم در ایام محرم و صفر شد و بیان داشت: نذورات مردم باید در جای خودش و در همان روزی که نذر کردهاند صرف شود در غیر اینصورت مستلزم گناه شدهایم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: باید از ورود بدعتها و تحریفها به آیینهای عزاداری جلوگیری کنیم، همچنین مدیران هیئات مذهبی به فریضه امر به معروف و نهی از منکر اهتمام ورزند.
انتهای پیام/4