سه شنبه ۴ مهر ۱۳۹۶ ساعت ۱۸:۲۵
امروز بیان شد؛

زنگ خطر مهاجرت‌ و خالی شدن روستاها در خراسان جنوبی به گوش می‌رسد

بخش مرکزی بیرجند با دارا بودن ۳۲۴ روستا و جمعیتی بالغ بر ۵۲ هزار نفر مشکلات زیادی برای خدمات دهی به مردم دارد که در این راستا روستاهای حاشیه شهر شاهد رشد ۶۰۰ درصدی جمعیت است که زنگ خطری جدی است که به گوش می‌رسد.
زنگ خطر مهاجرت‌ و خالی شدن روستاها در خراسان جنوبی به گوش می‌رسد
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری تسنیم، صبح امروز تعدادی از اعضای شورای بخش مرکزی بیرجند با نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی و امام جمعه بیرجند دیدار کردند و در این دیدار مشکلات این بخش را عنوان کنند.
رئیس شورای بخش مرکزی بیرجند در این دیدار اظهار داشت: با توجه به مشکلاتی که استان خراسان جنوبی و به ویژه شهرستان بیرجند دارد می‌توان از توان و ظرفیت آستان قدس رضوی استفاده کرد چون آستان قدس با توجه به منابع مالی که دارد می‌تواند به عنوان مثال صنایع دستی خراسان جنوبی را حمایت کند.
آستان قدس در خراسان جنوبی کارگاه‌های تولیدی راه‌اندازی کند
علیرضا دستگردی افزود: آستان قدس رضوی می‌تواند کارگاه‌های تولیدی را راه‌اندازی کند و در جهت بازاریابی و فروش محصولات استان کمک کند.
وی بیان کرد: تغییر نگاه مسئولان به برخی مسائل از جمله طرح‌های هادی در مسکن روستایی بیشتر انجام شود چون چیزی که ما در شهر می‌بینیم نمی‌توانیم  در روستا تهیه و پیاده کنیم.
رئیس شورای بخش مرکزی بیرجند گفت: در بحث تعریض زمین در روستاها زمین‌هایی که زیر 70 متر باشد در بحث تعریض معابر قرار می‌گیرد به این جهت روستائیان در تعریض معابر کمتر همکاری می‌کنند.
نگاه آموزشی به روستاها باید تغییر کند
دستگردی با بیان اینکه طبق برنامه‌ریزی به روستائیان برای احداث خانه روستایی زمین‌های 160 و 120 متری داده می‌شود و این در حالی است که خانه روستایی باید بزرگتر از این باشد و برای یک فرد روستایی خانه زیر 500 متر معنا ندارد چون کاربرد خود را از دست می‌دهد.
وی اظهار داشت: نگاه آموزشی به روستاها باید تغییر کند و متناسب با کار روستایی باید تغییر کند و کتاب‌هایی باید تالیف شود که در زمینه همان هنر، شغل روستایی باشدتا مشاغل در روستا رشد کند.
رئیس شورای  بخش مرکزی بیرجند گفت: توسعه علمی بارها در کشور گوشزد شده است و دستاورد علوم جدید باید ایجاد شود و حرکت‌ها و برنامه‌ها باید از طریق علمی باشد و زیرساخت حرکت علمی ایجاد پایگاه پژوهشی است.
مرکز پژوهشی با توجه به نیاز استان خراسان جنوبی ایجاد شود
دستگردی با بیان اینکه از نماینده ولی فقه در خراسان جنوبی می‌خواهیم به مراکزی مانند استانداری گوشزد کند که مرکز پژوهشی با توجه به نیاز استان خراسان جنوبی ایجاد شود.
یکی دیگر از اعضای شورای بخش مرکزی بیرجند نیز اظهار داشت: بخش مرکزی بیرجند دارای 324 روستا است که فاصله روستاها از یکدیگر بسیار زیاد است و اگر بخشدار و یا رئیس بخش مرکزی بیرجند بخواهد از روستاها بازدید کند باید زمان زیادی را صرف کند تا بتواند از همه روستاها دیدن کند و این خدمت رسانی به مردم را هم سخت می‌کند.
حسینی افزود: با توجه به گستردگی زیاد بخش مرکزی بیرجند هرچه امکانات باشد باز هم کم است چون خواسته‌های مردم هم با توجه به پیشرفت امکانات روز به روز بیشتر می‌شود.
قانون در بخش شوراها ضعیف دیده شده است
حاجی‌آبادی یکی دیگر از اعضای شورای بخش مرکزی بیرجند اظهار داشت: ما مشکل قانون داریم چون قانون در بخش شوراها ضعیف دیده شده است و قوانین شوراها نمی‌تواند برآورده شود.
وی بیان کرد: 52 هزار نفر جمعیت در 324 روستای بخش مرکزی بیرجند ساکن هستند که ظلم مضاعفی به این بخش شده و در هیچ کجای کشور بخشی با این تراکم جمعیت و با این همه روستا وجود ندارد و در 4 حاشه شهر بیرجند از جمله چهکند، امیرآباد، حاجی آباد و دستگرد 26 هزار و 500 نفر زندگی می‌کنند.
حاجی‌آبادی افزود: با توجه به خشکسالی‌های چندین ساله خراسان جنوبی بیشتر مردم از روستاها به حاشیه شهرها می‌آیند و در تقسمات کشوری تاکنون به بیرجند به دلیل بخش مرکزی با این تعداد روستا و جمعیت ظلم شده است و در فضاهای آموزشی و فضاهای تفریحی مشکلاتی داریم.
تکرار 18 ساله مشکلات بخش مرکزی بیرجند
وی با بیان اینکه در حاشیه شهر هر روز مدیریت دچار بحران می‌شود اظهار داشت: در یکی از حاشیه‌های شهر بیرجند در یک بازده زمانی رشد 600 درصدی جمعیت را شاهد بودیم و 18 سال است که این مشکلات بخش مرکزی تکرار می‌شود اما گوش شنوایی برای رفع مشکلات وجود ندارد.
مسعود پورصدری یکی از دیگر از اعضای شورای بخش مرکزی بیرجند اظهار داشت: یکی دیگر از مشکلات بخش مرکزی مهاجرت‌ها است که در سال‌های آینده شاهد مهاجرت‌های بیشتری به حاشیه‌های شهرهای استان مخصوصاً بیرجند خواهیم بود که خالی شدن مدارس در روستاها تأیید کننده این موضوع است.
خالی شدن روستاها از سکنه تهدیدی جدی و ملی است
وی اظهار داشت: خالی شدن روستاها از سکنه تهدیدی جدی و ملی است و برای پیشگیری از مهاجرت‌ها باید کار اساسی و پژوهشی انجام شود و از طرفی خشکسالی‌ها بر مهاجرت‌ها دامن زده است که باید نظرات کارشناسی صورت گیرد و تدابیری اندیشیده شود.
پورصدری افزود: برای اقتصاد در روستاها باید پیش‌بینی لازم شود و اگر فکری برای مبارزه با آفت سرشاخه‌ها نشود به زودی درختان با قدمت چندین ساله در روستاهای استان را از دست می‌دهیم.
احمدی یکی دیگر از اعضای شورای بخش مرکزی بیرجند اظهار داشت: مهاجرت‌ها و خالی شدن روستاها از جمعیت زنگ خطر بزرگی برای دولت است و باید بیشتر از این روستاها را دریابیم.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۹۱۱۴
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , روستا , مهاجرت‌