به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، حسین خوشایند عصر امروز در کارگروه اشتغال خراسانجنوبی، با اشاره به اینکه در راستای تحقق اشتغال عناصر و مؤلفههای فراوانی کنار هم قرار میگیرد، اظهار داشت: در زمینه اشتغال مسؤولیت اصلی برعهده فنی و حرفهای نهاده شده است.
وی بیان داشت: در حال حاضر ۱۹ مرکز آموزش فنی و حرفهای دولتی با ۱۰۰ کارگاه و قابلیت آموزش ۴۵۰ حرفه و ۱۴۶ مرکز آموزش غیردولتی با قابلیت آموزش ۲۵۰ رشته در سطح خراسانجنوبی فعال است.
مدیرکل فنی و حرفهای خراسانجنوبی با اشاره به اینکه سالانه به طور میانگین ۴/۵ میلیون نفر ساعت آموزش به کار آموزان ارائه میشود، تصریح کرد: در سال ۹۴، سه میلیون و ۱۲۵ هزار نفر ساعت و در سال ۹۵، سه میلیون ۸۳۱ هزار نفر ساعت آموزش در بخش دولتی به کارآموزان ارائه شده که افزایش ۲۳ درصدی عملکرد را نسبت به سال ۹۴ نشان میدهد.
خوشایند اضافه کرد: در دولت یازدهم توانستیم سرانه آموزشی استان را که دو نفر در ساعت بود به ۵/۲ افزایش دهیم که افزایش چشمگیری را شاهد بودیم.
وی اعلام کرد: اداره کل فنی و حرفهای فعالیتهای خود را با هدف تربیت نیروی کار ماهر، نیمه ماهر و ارتقای مهارت نیروهای شاغل در دو بخش دولتی و غیر دولتی انجام میدهد.
مدیرکل فنی و حرفهای خراسانجنوبی قیمت تمام شده آموزش را در سال ۹۳ یک هزار و ۸۰۰ تومان و در سال ۹۵ یک هزار و ۳۴ تومان بیان کرد و گفت: دورههای آموزش فنی و حرفهای به شیوههای مختلفی اعم از ثابت، سیار، مراکز جامع دانشگاهی و اصناف برگزار میشود.
خوشایند به سهمیه تعیین شده فنی و حرفهای در زمینه اشتغال در سال ۹۵ اشاره کرد و گفت: برای این مهم ۷۵۹ هزار نفر ساعت در مناطق روستایی و عشایری در نظر گرفته شد که توانستیم یک میلیون و ۴۴ هزار نفر ساعت آموزش در این مناطق برگزار کنیم.
وی به برنامه سال جاری این سازمان اشاره کرد و گفت: ۱۳ پروژه آموزشی برای فنی و حرفهای استان تعریف شده است که شامل موارد متعددی است.
مدیرکل فنی و حرفهای خراسانجنوبی طرح مهارت آموزی در محیط واقعی کار را از پروژههای تعریف شده بیان کرد و افزود: سهمیه تعریف شده استان برای این طرح ۵۶۰ نفر است که توانستیم طی سه ماه اجرای طرح ۳۷۶ نفر را در قالب طرح مهارت آموزی در محیط واقعی کار ساماندهی کنیم.
خوشایند طرح مهارتی دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاهی را از دیگر طرحهای اجرایی فنی و حرفهای در زمینه اشتغال عنوان کرد و گفت: تاکنون ۱۵۰ هزار نفر ساعت آموزش در محیطهای دانشگاهی اجرا شده که نشان دهنده تحقق ۵۹ درصدی این طرح است.
وی به طرح آموزش جویندگان فاقد مهارت اشاره کرد و بیان داشت: سهمیه تعریف شده استان برای اجرای این طرح یک میلیون و ۸۲۷هزار نفر ساعت آمورشی است که تاکنون ۹۴۵ هزار نفر ساعت آموزش انجام شده است.
مدیرکل فنی و حرفهای خراسانجنوبی طرح آموزش به دانشآموزان شاخه کار و دانش اشاره کرد و توضیح داد: در سال تحصیلی ۹۶-۹۵باید ۱۸۳ دانشآموز را با یک یا چند مهارت در مراکز فنی و حرفهای آموزش دهیم.
خوشایند حضور در مناطق عشایری و روستایی را از دیگر فعالیتهای فنی و حرفهای در زمینه اشتغال عنوان کرد و یادآور شد: سهمیه تعیین شده برای استان در این خصوص ۵۳۹ هزار نفر ساعت آموزش است که از این سهمیه تاکنون ۴۵۲ هزار نفر ساعت آموزش در مناطق روستایی و عشایری انجام شده است.
وی آموزش سربازان فاقد مهارت در پادگانها را از دیگر برنامههای فنی و حرفهای در زمینه اشتغال ذکر کرد و گفت: سهمیه تعیین شده برای این مهم نیز ۴۶ هزار و ۲۸۳ نفر ساعت آموزش است که توانستیم ۲۶ هزار ۶۴۹ نفر ساعت آموزش را محقق کنیم.
مدیرکل فنی و حرفهای خراسانجنوبی همچنین به طرح آموزش جویندگان فاقد مهارت اشاره کرد و اظهار داشت: در این زمینه نیز تعهد فنی و حرفهای خراسانجنوبی ۳۴۷ هزار نفر ساعت آموزش است که از این مقدار ۱۱ هزار و ۴۵۱ نفر ساعت آموزش انجام شده است.
خوشایند با اشاره به اینکه از سفارت ژاپن جهت تجهیز کارگاههای فنی و حرفهای کمک گرفتهایم، بیان داشت: در شهرستان درمیان با کمک سفارت ژاپن چند کارگاه به مبلغ ۳۰۰ میلیون تومان تجهیز میشود.
وی اضافه کرد: همچنین با کمک شرکت ایمیدرو سعی کردیم مرکز آموزش ایمنی معادن را در شهرستان طبس ایجاد کنیم که برای این مهم نیز ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار اولیه مصوب شده است.
مدیرکل فنی و حرفهای خراسانجنوبی در پایان خاطرنشان کرد: تنها شهرستانی که دارای ساختمان فنی و حرفهای نیست زیرکوه است که راهاندازی و احداث مرکز فنی و حرفهای زیرکوه نیازمند مساعدت مسؤولین است.
انتهای پیام/4