چهارشنبه ۵ مهر ۱۳۹۶ ساعت ۲۱:۴۹
آفاق زارعی تشریح کرد:

خستگی مزمن، مهم‌ترین علامت کم‌خونی

بک دانشجوی دکترای تخصصی آموزش پزشکی در خراسان جنوبی گفت: مهمترین علامت کم‌خونی، خستگی مزمن و زودرس در افراد است.
خستگی مزمن، مهم‌ترین علامت کم‌خونی
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری ایسنا، آفاق زارعی اظهارکرد: ضعف و رنگ‌پریدگی، تند شدن نبض و ضربان قلب، کوتاهی تنفس، درد قفسه سینه، سرگیجه و ضعف و سبکی در سر از علائم کم خونی است. 
وی افزود: مشکلاتی همچون عدم توجه و تمرکز، سردرد، بی حسی و سردی دست و پا، رنگ‌پریدگی در ناخن‌ها، میل به خوردن مواد غیرخوراکی همچون خاک و قاشقی شدن ناخن‌ها از علائم دیگر است که در افراد مختلف به صورت‌های مختلفی بروز می‌کند. 
این دانشجوی دکترای تخصصی آموزش پزشکی بیان کرد: این علائم از نوع خفیف تا شدید در انواع کم‌خونی اتفاق می‌افتد و در دانش‌آموزان می‌تواند منجر به افت تحصیلی شود. 
زارعی ادامه داد: این بیماری در نوع خفیف آن اغلب شناخته نمی‌شود و به همین دلیل درمان آن هم غفلت می‌شود و می‌تواند باعث ایجاد عوارض در افراد شود. 
وی با بیان اینکه اغلب افراد نیز ممکن است کم‌خونی را دست کم بگیرند و یا حتی خوددرمانی کنند، تصریح کرد: در حالی که باید به این نکته توجه داشت که درمان کم‌خونی امری ضروری و لازم است و آگاهی نسبت به شناخت علائم این بیماری و مراجعه‌ به موقع به پزشک و درمان آن اهمیت زیادی دارد. 
این دانشجوی دکترای تخصصی آموزش پزشکی اظهار کرد: والدین باید حتما به علائم کم خونی در فرزندان خود واقف باشند و در صورت وجود مشکلات عدم توجه و تمرکز، خستگی زودرس هنگام بازی و فعالیت، بی‌اشتهایی و یا افت تحصیلی آنان به پزشک مراجعه کنند. 
زارعی ادامه داد: مصرف ناکافی آهن، جذب ناکافی آن و خونریزی شدید از دلایل کم‌خونی فقر آهن است و باید توجه داشت که افزایش نیاز به آهن در دوران‌های خاصی از زندگی چون حاملگی و نوجوانی یا دوران قاعدگی وجود دارد. 
وی با بیان اینکه کاهش مصرف مواد غذایی حاوی آهن از جمله گوشت قرمز، عدس، زرده تخم مرغ، سبزی و میوه‌ها و عدم جذب آهن به دلایل کمبود ویتامین  B12   و اسید فولیک رخ می‌دهد،افزود: با کمبود این ویتامین‌ها حتی در صورت وجود آهن کافی در مواد غذایی، جذب آهن به درستی اتفاق نمی‌افتد. 
این دانشجوی دکترای تخصصی آموزش پزشکی بیان کرد: داشتن سیستم گوارشی سالم و نیز مصرف مواد غذایی حاوی اسید فولیک از جمله سبزی‌ها و میوه‌جات از کمبود این مواد در بدن جلوگیری می‌کند. 
زارعی ادامه داد: مصرف چای بلافاصله قبل یا بعد از غذا نیز از جذب آهن موجود در غذا پیشگیری می‌کند. بنابراین توصیه می‌شود یک تا دو ساعت قبل یا بعد از غذا از مصرف چای خودداری شود. 
 این دانشجوی دکترای تخصصی آموزش پزشکی ادامه داد: ور صورت اثبات آنمی فقر آهن که با بررسی تاریخچه بیمار، معاینه فیزیکی و آزمایش خون مسجل می‌شود، پزشک به دنبال رفع علائم و در صورت وجود، درمان بیماری زمینه‌ای برمی‌آید. 
وی با بیان اینکه درمان کم‌خونی فقر آهن با استفاده از انواع مختلف داروهای آهن از جمله خوراکی و تزریقی است، اظهار کرد: مصرف قرص آهن که روشی شایع در درمان کم‌خونی است، در افراد مختلف عوارض مختلفی از جمله دل‌درد، دل‌پیچه، اسهال و یبوست به همراه دارد. 
این دانشجوی دکترای تخصصی آموزش پزشکی بیان کرد:  برای کاهش عوارض آن توصیه می‌شود که آخر شب و با معده‌ی پر مصرف شود. وجود ویتامین c نیز جذب آهن را افزایش می‌دهد. 
زارعی یادآور شد: به همین دلیل پیشنهاد می‌کنیم که قرص آهن با مقداری محلول آب لیمو یا آب پرتقال مصرف شود. 

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۹۱۴۴
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , ضعف , خستگی , کم‌خونی