به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری ایسنا، موسی سلیمانی صبح امروز (پنجم مهر ماه) در جلسه برنامهریزی در خصوص آبرسانی به مزارع زعفران گفت: با توجه به تغییر اقلیم منطقه، بحران خشکسالی و استمرار این پدیده، کم شدن آب قنوات، خشک شدن تعداد زیادی از قنوات به ویژه در نواحی کوهپایهای سرایان آبرسانی به مزارع زعفران با تانکر تنها راه نجات و روزنه امید برای برطرف عطش مزارع زعفران است.
وی ادامه داد: سرایان با سطح زیر کشت 2625 هکتار و تولید ۱۰ تن زعفران مقام دوم تولید زعفران را در استان دارد که بیش 20 درصد از سطح زیر کشت زعفران شهرستان معادل525 هکتار از مزارع زعفران شهرستان سرایان در مناطق کوهپایهای واقع شده است.
مدیر جهادکشاورزی سرایان افزود: در حال حاضر 780 نفر بهرهبردار مستقیم با کاشت و برداشت زعفران امرار معاش میکنند و با توجه به اینکه بیشتر درآمد مردم روستاهای کوهپایهای از محصول زعفران است اگر حمایتهای لازم در خصوص آبرسانی به مزارع زعفران انجام نشود مزارع زعفران در عطش بی آبی نابود میشود و شاهد مهاجرت مردم از روستاها خواهیم بود.
سلیمانی گفت: با توجه به هزینههای بالای آبرسانی، کشاورزان آبیاری را در نهایت صرفهجویی و ناقص انجام میدهند و چنانچه آبیاری به مزارع زعفران انجام نشود و یا به صورت ناقص انجام شود پیاز زعفران از بین میرود و با کاهش عملکرد تولید زعفران در واحد سطح مواجه میشویم که باعث ناامیدی کشاورزان منطقه میشود.
وی با اشاره به اینکه 525 هکتار از مزارع زعفران سرایان در مناطق کوهپایهای قرار دارد، تصریح کرد: 25 درصد از این مزارع باید با تانکر آبیاری شود و با هر تانکر ۱۲۰ متر مربع زمین آبیاری میشود.
مدیر جهادکشاورزی سرایان ادامه داد: پیشبینی میشود تا پایان فصل برداشت زعفران، حدود 10 هزار تانکر معادل 140 هزار مترمکعب عملیات آبرسانی به مزارع زعفران انجام شود.
سلیمانی افزود: هزینه آبرسانی سیار با تانکر به مزارع زعفران با توجه به فواصل مزارع زعفران متفاوت است اما به طور متوسط هزینه هر تانکر 500 هزار ریال محاسبه میشود که با برآورد انجام شده برای اجرای این طرح حداقل به اعتباری بالغ بر 5 میلیارد ریال نیاز است.
وی تصریح کرد: آبرسانی به مزارع زعفران از اواخر شهریور ماه آغاز و تا پایان فصل برداشت زعفران و زاج آب ادامه دارد.
مدیر جهادکشاورزی سرایان خاطر نشان کرد: در چند سال اخیر اعتباری از سوی ستاد مدیریت بحران برای آبرسانی به مزارع زعفران اختصاص نیافته و کشاورزان با هزینه شخصی نسبت به آبرسانی به مزارع زعفران اقدام کردهاند.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , مزارع , آبرسانی , زعفران