به گزارش گروه فرهنگی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، حجتالاسلام محسن مشرفی اظهار کرد: اسلام یک مکتب با اصول، مبانی و اهداف مشخص و در مجموع یک برنامه کامل است که از طریق وحی با زحمات طاقتفرسای پیامبر(ص) به بشریت عرضه شده است و باید به تمام افراد بشر برسد و همه از گوارای آن سیراب شوند.
وی افزود: در گذر زمان خصوصا در آن برهههایی که حکومت جامعه در اختیار افراد فاسق و فاجر و یا بیتفاوت قرار بگیرد ممکن است این برنامه جامع تحریف شود و یا به حاشیه رانده شود و به همین دلیل پیوسته دین اسلام نیاز به آبیاری و احیا دارد.
کارشناس مذهبی تصریح کرد: قیام امام حسین(ع) علاوه بر اینکه در ابتدای حرکت در سال ۶۱ هجری قمری اسلام را زنده کرد، هرساله نیز در ماه محرم جان تازهای به اسلام و مسلمین میدهد و این حرارت و شور تا قیام حضرت مهدی(عج) ادامه مییابد و هر ساله گسترش نیز پیدا میکند.
*دین اسلام با شهادت امام حسین(ع) بیمه شده است
مشرفی با اشاره به اینکه امام راحل فرمودند که محرم و صفر است که اسلام را زنده نگه داشته است، گفت: دین اسلام با شهادت امام حسین(ع) برای همیشه بیمه شده است.
*حرکت امام حسین(ع) الگوی همه عدالتخواهان است
وی بیان کرد: حرکت امام حسین(ع) علاوه بر احیای دین باعث باعث الگودهی به همه نسلها، عدالتخواهان و مستضعفان شد و انقلاب اسلامی ایران و برخی انقلابهای منطقه با تمسک به قیام عاشورا به نتیجه رسیدهاند.
کارشناس مذهبی به اهمیت حضور جوانان در مراسم عزاداری سیدالشهدا اشاره کرد و گفت: حس کنجکاوی، حقطلبی و حقیقتجویی جوانان از یک طرف و روح لطیف و نهاد پاک آنها از سوی دیگر میطلبد که هم از علت شکلگیری قیام امام حسین(ع) و هم از راهبردها و تدابیر حکیمانه ایشان به خوبی آگاه شوند.
*آشناکردن جوانان با تاریخ عاشورا از وظایف مهم روحانیون
مشرفی ادامه داد: قبل از اینکه دشمنان به ویژه وهابیت خبیث، ذهن جوانان را از شبهات پر کنند باید جوانان به صورت منطقی و مستدل با تاریخ اسلام و تاریخ عاشورا آشنا شوند و این یکی از مهمترین وظایف روحانیون، اهل منبر، اساتیدُ معلمان، پدر و مادرها و مدیران هیئتهای مذهبی است.
*منبری موفق است که بتواند پاسخگوی سوالات طبیعی جوانان باشد
وی خاطرنشان کرد: بر اساس مطالبات ذهن پرسشگر جوان و نوجوان، منبری موفق است که بتواند پاسخگوی سوالات طبیعی جوان باشد و طرح کلی بنیامیه و تدابیر هدایتگرانه و افشاگرانه امام حسین(ع) را برای جوان ترسیم کند.
*مشغول شدن به پوسته ظاهری عزاداری از مهمترین آسیبها است
کارشناس مذهبی با اشاره به آسیبهای عزاداری، گفت: از مهمترین آسیبهای عزاداری مشغول شدن به پوسته ظاهری و حاشیههای آن و غفلت و بازماندن هیئتهای مذهبی و مردم از اهداف و دستاوردهای قیام است.
*لزوم مرعوب نشدن در مقابل سبک زندگی غربی
مشرفی افزود: درمان این معضل توجه به نقطه مقابل این آسیب یعنی ورود به تحلیل قیام عاشورا و الگوگیری از آن و تطبیق آن بر شرایط امروز جامعه و ایجاد و تقویت بصیرت سیاسی، غیرت دینی و بیاعتنایی به دعوتهای پوشالی دشمن و مرعوب نشدن در مقابل سبک زندگی غربی است.
وی بیان کرد: حدود ده ماه که از اربعین سال قبل میگذرد انگار مومنین دلشان برای امام حسین(ع) و کربلای او و چای روضهاش تنگ میشود و با گشایش دانشگاه محرم و به پا شدن خیمه عزا همه شاگردان مکتب ایشان لباس عزا به تن میکنند و در کلاس درس معرفت و بصیرت حاضر میشوند.
*نهراسیدن از اخم و جنجال دشمن نشاندهنده نمره قبولی در مکتب امام حسین(ع) است
کارشناس مذهبی ادامه داد: اگر این کلاس درس، معرفت ما را نسبت به اهل بیت(ع) بالا ببرد و احساس تکلیف را در وجود ما تقویت کند و عزم ما را بر پیمودن با قوت و صلابت این مسیر همچون شهید سرافراز و سر از تن جدا محسن حججی جزم و ارادهمان را در یاری کردن مستضعفان و نهراسیدن از اخم و جنجال دشمن بالا ببرد، معلوم میشود که در این کلاس با نمره بالا قبول شدهایم و به نحو احسن از این مکتب بهرهبرداری کردهایم.
انتهای پیام/4