پنجشنبه ۶ مهر ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۰۵
مدیر جهادکشاورزی سربیشه خبر داد:

آغاز پرداخت تسهیلات به کشاورزان خسارت دیده سربیشه

مدیر جهاد کشاورزی سربیشه از آغاز پرداخت تسهیلات به کشاورزان خسارت دیده از سرمازدگی در سطح شهرستان سربیشه خبرداد.
آغاز پرداخت تسهیلات به کشاورزان خسارت دیده سربیشه
 
به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری ایسنا، سیدحسن رضوی اظهار کرد: کشاورزان خسارت دیده می‌توانند طبق لیست ارسال شده توسط جهادکشاورزی برای دریافت تسهیلات به شعب بانک کشاورزی مراجعه کنند.
وی با بیان اینکه برآورد خسارت 16میلیارد تومان است، افزود: مبلغ خسارت تخصیص داده شده به سربیشه یک میلیارد و 500 میلیون تومان است.
مدیرجهاد کشاورزی سربیشه با بیان اینکه میزان تسهیلات خسارت برای هر نفر بین سه میلیون تا 15میلیون تومان است، تصریح کرد: تاکنون تعداد 300 نفر خسارت دیده به بانک معرفی شده‌اند.
رضوی با بیان اینکه سقف تسهیلات نیز برای هر نفر 15میلیون تومان بوده است، افزود: مهم‌ترین آفات چوبخوار درختان میوه، پروانه فری، سوسک سرشاخه خوار رزاسه، سوسک چوبخوار سارتا و سوسک‌های طوقه و ریشه‌خوار هستند.
وی با بیان اینکه این آفات در نتیجه ضعف درختان و عدم رعایت مسائل به زراعی در سطح استان گسترش یافته است، تصریح کرد: مدیریت تلفیقی به عنوان گامی در راستای کاهش جمعیت و خسارت چوبخوارها ضروری است.
مدیر جهادکشاورزی سربیشه با بیان اینکه در سیستم مدیریت تلفیقی از تمام روش‌های مبارزه به طور هماهنگ و مؤثر در درازمدت علیه این آفات استفاده می‌شود، اظهارکرد: استفاده از آبیاری مناسب، تقویت درختان، هرس گیاه، کاشت گیاهان جلب کننده حشرات کامل چوبخوار مانند سیر و پیاز در محل خسارت و در پایان، روش شیمیایی مانند؛ خمیر سمی یا سمپاشی با نظر کارشناس حفظ نباتات یا مسئول کلینیک از جمله این روش‌ها است.
رضوی در خصوص کنترل علف‌های هرز مزارع کلزا، افزود: این کار در اوایل تا اواسط مهر در شهرستان‌های سربیشه، مود و درح انجام می‌شود.
وی ادامه داد: علفکش دومنظوره کلزا کنترل‌کننده علفهای هرز پهن برگ و باریک برگ است و  قادر است علف‌های هرز هم خانواده کلزا را مانند خردل وحشی، شلمی، خاکشیر و کیسه کشیش که سایر علفکش‌ها قادر به کنترل آن‌ها نیستند، نیز به خوبی کنترل کند.
 مدیر جهادکشاورزی سربیشه با بیان اینکه باید سمپاشی پس از کاشت  کلزا و بعد ازآبیاری اول (در مزارع دیم بارندگی اول) و قبل از سبزشدن کلزا و علف‌های هرز انجام شود، تصریح کرد: بهتر است در صورت امکان پس از سمپاشی تا سه هفته آبیاری صورت نگیرد.
رضوی با بیان اینکه این علفکش در زمان برگ‌های لپه‌ای(کوتیلدونی)کلزا نیز قابل استفاده است اما کارآیی آن کاهش می‌یابد، افزود: استفاده از سمپاش‌های پشت تراکتوری(بوم‌دار) با نازل تی جت توصیه می‌شود.
وی ادامه داد: کشاورزان برای اطلاع از نوع سم و میزان مصرف آن می‌توانند با کارشناس حفظ نباتات یا کلینیک گیاهپزشکی، مشورت کنند.
مدیر جهاد کشاورزی سربیشه در خصوص عدم سمپاشی زرشک در شهرستان‌های سربیشه و مود در اوایل مهرماه، یادآور شد: به دلیل قرمز شدن میوه‌های زرشک، نباید هیچ‌گونه سم و کودی در این زمان مصرف نشود و آبیاری زیاد نیز باعث ترکیدگی میوه خواهد شد.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۹۱۷۸
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , کشاورزی , تسهیلات