يکشنبه ۹ مهر ۱۳۹۶ ساعت ۱۸:۰۵
ظهر امروز برگزارشد؛

"بیل‌زنی "آیین کهن مردم خوسف با ۲۰۰ سال قدمت

بیل‌زنی با قدمتی ۲۰۰ ساله یکی از میراث‌های معنوی مردم شهر خوسف در استان خراسان جنوبی است که نشان از عشق بی نهایت آنها به امام حسین(ع) دارد و ظهر امروز با شکوهی خاص در این شهر برگزار شد.
"بیل‌زنی "آیین کهن مردم خوسف با ۲۰۰ سال قدمت
 
به گزارش گروه فرهنگی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری تسنیم، این آیین کهن تنها در منطقه خوسف و همزمان با ظهرعاشورا برای ابراز محبت دلدادگان حسین ابن علی(ع) برگزار می شود.
محرم اقیانوسی به وسعت دریای عشق سال هاست تلاطم می کند و ما قرنها است که به اندازه درک و معرفتمان محرم را می فهمیم.
حال قرنها از آن واقعه عظیم می گذرد و میلیون ها انسان عاشق ودلباخته ارادت خود به محرم را به روش‌‌های گوناگون نشان میدهند.
امروز عشق به امام حسین (ع) آنچنان در وجود شیعیان و ایرانیان ریشه دوانده که از تک تک روزهای محرمی غافل نمی شوند و هر کدام به نحوی  و با برگزاری آیینی به عزاداری می پردازند.
ظهر امروز شهر خوسف میعادگاه حضور خیل کثیر عاشقانی بود که بار دیگر با پیروی از بزرگان نیاکان خود آیین کهن بیل زنی را برگزار گردند.

"بیل زنی" آیین کهن با قدمت 200 ساله در خوسف
بیل زنی از جمله آیین هایی که کودکان، جوانان و بزرگان برای شرکت در این مراسم در ظهر عاشورا گردهم می آیند و با عظمتی ستودنی اجرا می کنند.
این آیین ظهر امروز با حضور پررنگ کشاورزان خوسفی برگزار شد در این آیین سنتی، عزاداران حسینی ظهرعاشورا پس از اقامه نماز ظهر و عصر به اجرای مراسم پرداختند.
در این مراسم هر یک از نفرات بیل به دست، دایره وار به هم چسبیده، بیل هایشان را به طرف آسمان می گیرند و در هنگام حرکت به هوا پریده و تیغه بیل شان را به بیل های دیگر می زنند و همه با هم یک صدا می گویند: « حیدرعلی».
اهالی شهرستان خوسف بر این اعتقادند که اگر بیل نزنند، سال خوبی برایشان نیست و به محصولاتشان آسیب می‌رسد.
 بیل زنی یکی از میراثهای معنوی مردم شهر خوسف است که نشان از عشق بی نهایت آن ها به امام حسین(ع) دارد.

به هم خوردن بیل ها در روز عاشورا نماد رویارویی لشکریان کفر و لشکریان امام حسی(ع) است که جنگ لشکریان یزید بر علیه لشکر کوچک امام حسین(ع) و مظلومیت ایشان را نشان میدهد.
این مراسم نوعی شبیه سازی از عزاداری و تلاش طایفه بنی اسد در صحرای کربلا است که پس از سه شبانه روز در 13 محرم سال 61 هجری در میان حزن و اندوه، پیکر مطهر شهدا را با بیل و یا ابزار دیگری که در دست داشتند به خاک سپرند.
این مراسم نماد حزن بی پایان مردم این دیار برای دفن جسمهای آسمانی، مانده در زیر آفتاب صحرای کربلا است که هر سال در روز عاشورا و تاسوعا خود را در میان سیل عزاداران حسینی جلوهگر میکند.

"بیل زنی"نوعی شبیه سازی از طایفه بنی اسد در صحرای کربلا
رئیس حوزه پژوهش اداره کل میراث فرهنگی خراسان جنوبی هم در گفت و گو با خبرنگار تسنیم در بیرجند اظهار داشت: بیل زنی، میراث معنوی مردم خوسف است که در ظهر عاشورا بر پا می شود.
سید احمد برآبادی بیان کرد: برای برپایی این مراسم درهر یک از دو هیئت خوسف دو دسته پانزده نفری که مجموعا چهار دسته هستند، تشکیل میشود.

وی گفت: هر یک از نفرات بیل به دست، دایره وار بیل ها را به هم چسبانده به طرف آسمان می گیرند و فریاد «یا علی» سر میدهند.
برآبادی بیان کرد: این مراسم تنها در خوسف اجرا می شود و  نوعی شبیه سازی از طایفه بنی اسد در صحرای کربلا است.
رئیس حوزه پژوهش اداره کل میراث فرهنگی خراسان جنوبی بیان کرد: به گفته مردم محلی، این  مراسم در سال 1327 شمسی ممنوع شد و برگزار نشد ولی پس از مدتی دوباره به مرحله اجرا درآمد.
وی بیان کرد: مراسم بیل زنی به شماره  508-91/06/20 در فهرست میراث معنوی کشور به ثبت رسیده است.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۹۲۱۶
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , عزاداری , بیل‌زنی , خوسف