چهارشنبه ۱۲ مهر ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۲۶
مدیر امور آب و فاضلاب روستایی بیرجند:

مسئولان و مردم هنوز بحران بی‌آبی و کم‌آبی در بیرجند را باور نکرده‌اند

مدیر امور آب و فاضلاب روستایی بیرجند گفت: مسئولان و مردم هنوز بحران بی‌آبی و کم‌آبی در بیرجند را باور نکرده‌اند.
مسئولان و مردم هنوز بحران بی‌آبی و کم‌آبی در بیرجند را باور نکرده‌اند
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری تسنیم، مهدی صفوی‌نژاد اظهار داشت: ضریب برخورداری شهرستان بیرجند بالای 922 درصد است.
وی با بیان اینکه ضریب بهره‌مندی در بیرجند کم است افزود: ضریب بهره‌مندی متوسط کشور 74 است اما در آب و فاضلاب روستایی بیرجند 66 است.
مدیر امور آب و فاضلاب روستایی بیرجند با اشاره به اینکه در استان روستاهایی داریم که با تنش آبی مواجه هستند و در شبکه توزیع مشکل دارند نه تامین بیان کرد: روستای گلون‌آباد و ماهوک مشکل تامین آب دارند.
صفوی‌نژاد تصریح کرد: تعداد زیادی مشترکین در برخی روستاها مانند منطقه بهدان و القورات فصلی هستند و در آنها قطعی آب داریم برای حل مشکل آب این روستاها باید خود مردم اصلاح الگوی مصرف داشته باشند و از طرف دیگر مخزن‌سازی برای بالابردن ذخیره آب انجام شده است.
وی با بیان اینکه در این راستا یک هزار و 300 متر مکعب مخزن در منطقه بهدان ساخته شده است خاطرنشان کرد: همچنین برای تنش حاشیه شهر نیز در حال حاضر یک مخزن  2 هزاری تکمیل شده است و اتصال خطوط انتقال به مخزن (عبور عرضی جاده) مانده است که قرار بود تا تابستان امسال انجام شود اما امید است تا آذرماه تکمیل شود.
مدیر امور آب و فاضلاب روستایی بیرجند یادآور شد: به طور کامل نخواهیم توانست مشکل بی‌آبی را حل کنیم چون مردم نیز باید در این راستا کمک کنند.
صفوی‌نژاد با بیان اینکه در حال حاضر نقدینگی کم است اما مشکل تانکر نداریم اظهار داشت: مسئولان و مردم هنوز بحران بی‌آبی و کم‌آبی را باور نکردند و این از نحوه مصرف برخی از مشترکین  مشخص است.
وی با بیان اینکه همه ما در این راستا باید برنامه‌ریزی کنیم افزود: کاهش هدررفت برای مسئولان امور آب و فاضلاب روستایی و شهری حرف اول را می‌زند همچنین برای مسئولان استان نیز باید فکر جبران کسری آب مهم باشد.
مدیر امور آب و فاضلاب روستایی بیرجند با اشاره به اینکه باید به جای کاشت درخت الگویی جایگزین شود گفت: متوسط مصرف آب در روستاها 8.5 مترمکعب در ماه است اما در برخی روستاها الگو بالای 20 متر است و این امر معضلی است که باید روی آن کار شود.
صفوی‌نژاد با بیان اینکه سال گذشته در برخی از روستاها 35 درصد از مشترکین بالای 2 برابر الگو، آب مصرف کردند بیان کرد: اگر برنامه‌ای قرار است در استان انجام شود ابتدا آب و فاضلاب روستایی باید برنامه‌ریزی برای کاهش هدررفت آب و اصلاح و بازسازی شبکه‌های فرسوده که حدود 40 درصد از شبکه‌های موجود است انجام دهد و از طرفی مردم هم حداکثر تلاش خود را برای کاهش مصرف داشته باشند.
وی تصریح کرد: در حال حاضر هدر رفت واقعی آب در شهرستان بیرجند 32 درصد است در حالی که متوسط کشور 25 درصد و متوسط استان 29 درصد است.
مدیر امور آب و فاضلاب روستایی بیرجند گفت: تقاضای ما این است در بودجه سالانه برای نگهداری شبکه‌های آب روستایی ردیف جداگانه‌ای در نظر گرفته شود.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۹۲۷۳
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , بی‌آبی , کم‌آبی , آب , بحران