پنجشنبه ۲۰ مهر ۱۳۹۶ ساعت ۲۱:۱۰
عضو هیئت علمی خانه نخبگان بسیج علمی و پژوهشی خراسان‌جنوبی مطرح کرد

وعده‌های ۲۰ ساله مسؤولان در زمینه بحران آب؛ اقداماتی که انجام نشد/ خالی شدن ۱۵۰۰ روستای خراسان‌جنوبی از سکنه

عضو هیئت علمی خانه نخبگان بسیج علمی و پژوهشی خراسان‌جنوبی گفت: قریب به ۲۰ سال است که در رسانه‌ها و صحبت‌های مسؤولان کلمه بحران آب مطرح می‌شود ولی هیچ اقدامی در این زمینه صورت نمی‌پذیرد.
وعده‌های ۲۰ ساله مسؤولان در زمینه بحران آب؛ اقداماتی که انجام نشد/ خالی شدن ۱۵۰۰ روستای خراسان‌جنوبی از سکنه
 
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری فارس، عباس خاشعی ظهر امروز در مجمع عالی بسیج‌ خراسان‌جنوبی، با بیان اینکه آب مایه حیات است و بدون آن نمی‌شود کاری کرد، اظهار داشت: خشکسالی‌های چند ساله در خراسان‌جنوبی و قرار گرفتن در کمربندی خشک کره زمین سبب کمبود منابع آبی در این استان شده است.
وی آب‌های زیرزمینی را مهم‌ترین منابع آبی دانست و بیان داشت: قریب به ۲۰ سال است که در رسانه‌ها و صحبت‌های مسؤولان کلمه بحران آب مطرح می‌شود ولی هیچ اقدامی در این زمینه صورت نمی‌پذیرد.
عضو هیئت علمی خانه نخبگان بسیج علمی و پژوهشی خراسان‌جنوبی اضافه کرد: در نام‌گذاری کلمه بحران آب اشتباه کردیم زیرا زمانی که حرف از بحران می‌شود اقدام سریع می‌طلبد ولی نتوانستیم این موضوع را به سرعت حل کنیم.
خاشعی اعلام کرد: بحران آب را مردم شهر درک نمی‌کنند، بحران آب را آن عشایری درک می‌کند که تمام مراتع و سرمایه‌اش را به علت نبود آب از دست داده است.
وی با بیان اینکه طی تحقیقات صورت گرفته در میزان بارش‌ها اتفاقی نیفتاده است، اضافه کرد: درست است تغییر اقلیم رخ می‌دهد ولی در میزان بارش‌ها اتفاقی نمی‌افتد زیرا نوع و زمان بارش‌ها تغییر کرده است.
عضو هیئت علمی خانه نخبگان بسیج علمی و پژوهشی خراسان‌جنوبی با بیان اینکه متوسط بارندگی خراسان جنوبی طی ۱۰ سال گذشته به ۱۰۰ میلی متر مکعب رسیده است، مطرح کرد: مهم‌ترین منبع آبی استان آب‌های زیر زمینی است به طوری که حدود یک میلیارد متر مکعب آب را از سه هزار حلقه چاه برداشت می‌کنیم و این اعداد نشان‌دهنده کسری ۱۶۰ تا ۱۷۰ میلیون متر مکعبی آب است.
خاشعی مهمترین چالش بحران آب را عدم فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی درست به عامه مردم بیان کرد و یادآور شد: همچنین در بحث مدیریت آب یکپارچگی نداریم و هماهنگی لازم هم بین مدیران آب وجود ندارد.
وی به خالی شدن روستاهای خراسان‌جنوبی به علت نبود آب اشاره کرد و گفت: از سه هزار روستای استان یک هزار و ۵۰۰ روستا خالی از سکنه شده است.
عضو هیئت علمی خانه نخبگان بسیج علمی و پژوهشی خراسان‌جنوبی افت شدید آب‌های زیرزمینی را نگران‌کننده دانست و بیان داشت: این موضوع سبب نشست زمین، سیلابی شدن اراضی و شور شدن منابع آب می‌شود.
خاشعی اظهار داشت: منابع آب شور زیادی داریم که می‌توانیم بهترین استفاده را از آن‌ها ببریم ولی در عین حال به فکر انتقال آب از دریای عمان به این استان هستیم، باید در زمینه اقتصاد مقاومتی براساس منابع آبی استان خود تصمیم بگیریم نه خارج از استان.
وی با تأکید بر اینکه باید به بازار آب توجه زیادی کنیم، ادامه داد: عدم تخصیص بودجه مناسب پژوهشی در ارگان‌های دولتی از مشکلات بخش آب است.
عضو هیئت علمی خانه نخبگان بسیج علمی و پژوهشی خراسان‌جنوبی بر ضرورت افزایش فرهنگ عمومی کشاورزی در بهره‌وری آب با توجه به هزینه تمام شده تأکید و خاطرنشان کرد: باید در بین مردم فرهنگ‌سازی کنیم که برای آب خوردن اهمیت قائل شوند.
خاشعی در پایان تبیین کرد: ۹۱ درصد منابع آبی در بخش کشاورزی صرف می شود و مهمترین مشکل ما نیز همین بخش است که باید در راستای حل مشکلات این بخش گام برداریم.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۹۵۴۶
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , بحران , آب