پنجشنبه ۲۰ مهر ۱۳۹۶ ساعت ۲۲:۰۷
مسئول خانه نخبگان بسیج علمی خراسان جنوبی:

۱۵۰۰ روستای خراسان جنوبی خالی از سکنه شده است

دبیر کارگروه علمی، پژوهشی مجمع عالی بسیج و مسئول خانه نخبگان بسیج علمی خراسان جنوبی گفت: با توجه به اینکه از ۳ هزار روستا در استان یک هزار و ۵۰۰ روستا به علت نبود آب و مشکلات آبی خالی از سکنه شده لزوم احداث کارخانه آب شیرین کن در استان ضروری است.
۱۵۰۰ روستای خراسان جنوبی خالی از سکنه شده است
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری تسنیم، خاشعی ظهر امروز در مجمع عالی بسیج خراسان جنوبی با اشاره به بحران آب در استان خراسان جنوبی اظهار داشت: چالش‌های آب در استان خراسان جنوبی زیاد است و آب موضوعی مهم بوده چون هیچ کاری بدون آب انجام نمی‌شود. 
وی با بیان اینکه خراسان جنوبی چند سالی است که دچار خشکسالی شده و با کمبود جدی آب مواجه است افزود: این استان در کمربند خشک کره زمین قرار دارد و با کمبود باران مواجه هستیم و مهم‌ترین منبع آبی استان آبهای زیرزمینی است. 
دبیر کارگروه علمی، پژوهشی مجمع بسیج عالی خراسان جنوبی گفت: 20 سال است که کلمه بحران را می‌شنویم اما باید بیان شود که در اصل کلمه بحران اشتباه است چون اگر از بحران نام می‌بریم باید راهکار آن در کوتاه مدت باشد و وقتی نمی‌توانیم سریع عمل کنیم باید به جای بحران از کلمه مشکل استفاده می‌کردیم. 
خاشعی با بیان اینکه بحران آب را ما شهرنشینان درک نمی‌کنیم افزود: متوسط بارندگی طی 10 سال گذشته در استان 100 میلیمتر است و بحران آب را تنها روستائیانی می‌فهمند که آب برای خوردن نداشته و چشم انتظار تانکرهای آبرسانی هستند. 
وی بیان کرد: در استان خراسان جنوبی یک میلیارد مترمکعب آب با 30 هزار حلقه چاه داریم که آب از آنها برداشت می‌شودو 170 میلیون متر مکعب کسری آب داریم اما اصلی‌ترین چالش بحران آب، فرهنگ سازی و اطلاع رسانی به عامه مردم در استفاده درست است. 
مسئول خانه نخبگان بسیج علمی خراسان جنوبی گفت: در کشور مدیریت منابع آب به صورت یکپارچه نبوده و هماهنگی لازم در بین مصرف کننده وجود ندارد که به دنبال بحران آب، خالی شدن روستاها را شاهد هستیم و 3 هزار روستا در استان داریم که یک هزار و 500 روستا خالی از سکنه شده و در چند سال اخیر شاهد بیشترین مهاجرت‌ها بوده‌ایم. 
خاشعی افزود: شور شدن منابع آب از دیگر مشکلات مردم استان خراسان جنوبی است و شور شدن آبهای زیر زمینی به دلیل کم شدن آبهای زیر زمینی است که دچار افت شدید آبهای زیر زمینی شده‌ایم. 
وی با بیان اینکه افت آبهای زیرزمینی فرو نشست‌های زمین را در بردارد اظهار داشت: اگر به دنبال اقتصاد مقاومتی در حوزه آب در خراسان جنوبی هستیم راه آن انتقال آب از دریای عمان نیست چون می‌توان آبهای شور موجود در استان را شیرین کرد و هزینه آب کمتر شود. 
دبیر کارگروه علمی، پژوهشی مجمع بسیج عالی خراسان جنوبی با بیان اینکه در استان خراسان جنوبی می‌توان از آبهای غیرمتعارف به درستی استفاده کرد افزود: لزوم فرهنگ سازی کشاورزی و بهره‌وری آب باید مورد توجه قرار گیرد و از آنجا که تبخیر در استان زیاد است باید راهکاری برای این امر پیشنهاد و عملیاتی شود. 
وی اظهار داشت: کشاورزان را باید از کمی و بحران آب مطلع کنیم و در بحث شیرین کردن آب می‌توان کارخانهجات با عنوان آب شیرین کن ایجاد کرد تا آبهای موجود در داخل استان شیرین شود.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۹۵۵۳
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , مهاجرت , روستا