شنبه ۲۲ مهر ۱۳۹۶ ساعت ۱۷:۵۹
مدیرجهاد کشاورزی درمیان؛

آشنایی با کلزا و آفاتی که آن را تهدید می‌کند

مدیرجهاد کشاورزی درمیان گفت: با آغاز فصل کاشت کلزا در مزارع شهرستان درمیان، پرندگانی از قبیل کاکلی، کفتر چاهی، زاغ سیاه، سیاه سینه و سایر پرندگان محلی به مزارع کلزا هجوم می‌آورند.
آشنایی با کلزا و آفاتی که آن را تهدید می‌کند
 
به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری ایسنا، وحید ضیائیان‌احمدی با اشاره به پیشگیری از خسارت پرندگان به مزارع کلزا، اظهار کرد: کاشت کلزا در شهرستان درمیان تا اواخر مهرماه ادامه دارد و تاکنون بیش از 25 هکتار کشت انجام شده است. 
وی افزود: برای مبارزه و پیشگیری از گسترش این خسارت استفاده از دورکننده‌های صوتی، شیمیایی، نوارهای کاست و آلومینیومی  و محلول‌پاشی کلزا با کود مایع گوگردی سه در هزار توصیه می‌شود.
مدیر جهاد کشاورزی درمیان تصریح کرد: همچنین استفاده از کلاغ‌پران به صورت مکانیکی و یا انسانی توصیه می‌شود که البته طعمه مسموم دورکننده از طریق جهاد کشاورزان در اختیار کلزاکاران قرار گرفته است .
ضیائیان احمدی با بیان اینکه کشت کلزا در روستای آواز و علی آباد بخش گزیک انجام می‌گیرد، افزود: خرید تضمینی از قرار هر کیلوگرم 28700 ریال بصورت نقدی و پرداخت تسهیلات ارزان قیمت به مبلغ 150 میلیون ریال برای سطوح بالاتر از سه هکتار، از جمله حمایت‌های دولت از کلزاکاران است .
وی اظهار کرد: همچنین اولویت اجرای طرح‌های لوله‌گذاری و سایر پروژه‌های آب و خاک در منابع آبی که این محصول کشت شود و اعطای تسهیلات بلاعوض برای خرید ادوات مکانیزه کلزا به میزان 30 درصد از قیمت کل ادوات از جمله حمایت‌های دولت از کلزاکاران است.
مدیر جهاد کشاورزی درمیان تصریح کرد: در مقایسه با گندم میزان درآمد این محصول بالغ بر 10 میلیون ریال در هکتار بیشتر است.
ضیائیان احمدی در خصوص مزیت‌های کشت کلزا، افزود: کلزا در تناوب با کاشت گندم و جو باعث افزایش عملکرد این دو محصول راهبردی می‌شود. 
وی یادآور شد: همچنین میزان آب مصرفی این محصول به میزان یک یا دونوبت در مقایسه با گندم و جو کم‌تر است.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۹۵۹۳
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , آفت , کلزا