به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از
خبرگزاری تسنیم، سکینه کهنسال صبح امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: عناب گیاهی کم توقع است که علاوه بر خاصیت دارویی چوب درخت آن بسیار محکم و زیبا است که برای ساختن انواع اشیای زینتی و میز و صندلی مورد استفاده قرار میگیرد.
وی افزود: استان خراسان جنوبی مهمترین مکان کشت و پرورش عناب دارویی است که بسیاری از باغداران جنوب خراسان از راه پرورش این گیاه امرار معاش میکنند.
عضو گروه پژوهشی گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی گفت: دانش کافی از تنوع ژنتیکی در جمعیت گیاهی و چگونگی استفاده بهینه از آن از منافع بنیادین برای علوم پایه و برنامههای کاربردی مانند مدیریت موثر منابع ژنتیکی محصولات گیاهی است.
کهنسال با بیان اینکه تاکنون در خصوص تنوع موجود در نمونههای عناب اقدام زیادی صورت نگرفته است افزود: بهبود منابع ژنتیکی گیاهی وابسته به تزریق مدام نمونههای وحشی، گونههای سنتی و استفاده از روشهای اصلاحی مدرن است که این فرایند نیاز به ارزیابی تنوع دارد که واریتههای عملکرد بالا و مقاوم انتخاب شود.
وی بیان کرد: عناب از نظر اقتصادی و دارویی اهمیت زیادی دارد و نخستین قدم برای برنامههای اصلاحی روی این محصول، اطلاع از تنوع ژنتیکی و روابط خویشاوندی بین اکوتیپهای مختلف درمناطق مختلف است و از آن جایی که نشانگر ISSR برای تعیین تنوع ژنتیکی در گیاهان دارویی کارایی زیادی دارد فرض میکنیم که بوتان از آن در بررسی تنوع و گروهبندی ژرم پلاسم موجود در عناب کشور استفاده کرد.
عضو گروه پژوهشی گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی، با بیان اینکه عناب محصول استراتژیک خراسان جنوبی به حساب آمده و توجه خاص برای کشت آن میشود افزود: گروه پژوهشی گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی در راستای رسالت خود در زمینه عناب دارویی و پس از احداث کلکسیون گیاهان دارویی اکنون درصدد انجام طرحهای مختلف در زمینه گیاهان دارویی و تبدیل شدن به قطب گیاهان دارویی است.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , عناب , گیاهان دارویی