به گزارش سرویس آموزش خراسانتایم متاسفانه دستگاههای هوشمند اندرویدی هم میتوانند به ویروس، بدافزار و ابزارهای مخرب این چنینی آلوده شوند. این بدافزارها و ویروسها میتوانند رویکردهای مختلفی داشته و به شکلهای خاصی در عملکرد دستگاه اختلال ایجاد کنند. به عنوان مثال یک ویروس یا بدافزار معمولی میتواند با اجرا شدن اتوماتیک در پس زمینه دستگاه میزان مصرف انرژی باتری آن را افزایش دهد. ویروسها و بدافزارهای اندرویدی با اهداف بزرگتری نیز طراحی میشوند که در ادامه توضیحات بیشتری در رابطه با آنها ارائه خواهیم کرد. با موبایل کمک همراه باشید.
به طور کلی ویروسها و بدافزارهای اندرویدی از طریق نصب اپلیکیشنها وارد دستگاه میشوند. برخلاف تصور اغلب کاربران، ویروسی شدن یک دستگاه اندرویدی میتواند پیامدهای جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد. متاسفانه با گسترش کاراییهای سیستم عامل اندروید، بسیاری از افراد سودجو و هکرها سعی داشتهاند که این محصولات را مورد هدف قرار دهند. به عنوان مثال تا چند سال پیش کمتر کسی با استفاده از گوشی یا تبلت اندرویدی خود به خرید آنلاین میپرداخت، اما هم اکنون در هر 24 ساعت تعداد بسیار زیادی خرید اینترنتی با استفاده از این محصولات انجام میشود. بنابراین جای تعجبی وجود ندارد که هکرها و افراد سودجو به جای تمرکز بر روی سیستم عامل ویندوز به سمت سیستم عامل اندروید گرایش پیدا کرده باشند.
حذف ویروس از موبایل
یکی از ویروسهایی که چندی پیش در بسیاری از دستگاههای اندرویدی نفوذ کرد، ویروس "Gunpoder" بود. این ویروس از طریق یک شبیهسازی بازیهای نینتندو وارد دستگاههای اندرویدی شده بود. این ویروس به اطلاعات پرداخت دستگاههای اندرویدی دسترسی پیدا میکرد، اما خوشبختانه خیلی زود منحل شد. ویروس "Mazar" هم یکی از تازهترین ویروسهایی محسوب میشود که به تازگی در دستگاههای اندرویدی مشاهده شده و ظاهرا منبع انتشار آن کشور دانمارک بوده است. به طور کلی هم اکنون ویروسها و بدافزاری مخربی برای سیستم عامل اندروید توسعه داده شدهاند که باید در قبال آنها آگاهی لازم را داشته باشیم.
اما چگونه باید از دستگاه خود در قبال ویروسی شدن محافظت به عمل آوریم؟
از علائم ویروس در سیستمهای اندرویدی پر شدن فضای حافظه داخل سیستم است.
از آنجا که این روزها اکثر افراد، پیر و جوان، از دستگاههای اندرویدی استفاده میکنند، هکرها و کلاهبرداران نیز هر روز در صدد تولید ویروس جدیدی برای این نوع دستگاهها و سیستم عامل هستند تا بتوانند از افراد سوء استفاده کنند و به دستگاههای آنها نفوذ کنند.
اما چگونه ویروس به دستگاه اندرویدی راه پیدا میکند و علائم حضور آن چیست؟
اکثر ویروسها در برنامههای کاربردی پنهان هستند و زمانی که کاربر این برنامهها را از منابع غیرمعتبر و غیر استاندارد دانلود و نصب میکنند، در واقع در حال نصب ویروس روی سیستم خود هستند. بنابراین به کاربران توصیه میکنیم برنامههای مد نظر خود را از فروشگاه معتبر و رسمی google play نصب کنند و از منابع غیر رسمی و نامعتبر دانلود انجام ندهند.
اما جالب است بدانید که زمانی که ویروس وارد سیستم آندرویدی شما میشود، ممکن است اتفاقات زیر برای شما رخ دهد:
سیستم شما در هنگام کار با برنامههای کاربردی هنگ میکند.
سیستم شما کند کار می کند علی رغم اینکه "RAM" گوشی یا تبلت شما بالا می باشد.
فضای حافظه داخل سیستم شما، پر میشود.
گاهی گوشی شما ناخودآگاه ، خاموش میشود و تا لحظاتی روشن نمیشود. اگر همه یا یکی از این علائم را در سیستم خود مشاهده کردید، شک کنید که گوشی یا تبلت شما به ویروس آلوده شده و اقدامات لازم را برای خذف این ویروسها انجام دهید.
حذف ویروس
1 . سیستم آندرویدی خود را در حالت SAFE MODE قرار دهید.
با استفاده از دکمه POWER در سیستم خود، گزینه SAFE MODE را انتخاب کنید که این حالت مانع از اجرای برنامههای کاربردی شخص سومی که حاوی بدافزار است، میشود و به شما کمک میکند. لازم است بدانید که پس از تنظیم SAFE MODE ، در قسمت سمت چپ . پایین صفحه نمایش خود، SAFE MODE را میبینید. گزینه POWER OFF برای برقراری SAFE MODE فعال نبود، از گزینه REBOOT به جای آن استفاده کنید و REBOOT TO SAFE MODE را انتخاب و OK کنید.
2 . اپلیکیشنهای مخرب را از سیستم آندرویدی خود UNINSTALL کنید:
برای این کار، از سیستم آندرویدی خود، به قسمت SETTING و روی APP کلیک کنید یا APPLICATION را باز کنید. در اینجا لیستی از برنامههای نصب شده را میبینید که ممکن است در بین آنها برنامههایی را ببینید که شما هیچگاه آن را نصب نکردهاید. آنها را پیدا کنید و UNINSTALL کنید. اگر گزینه UNINSTALL برای برنامه مدنظر شما غیر فعال است و نمیتوانید این کار را انجام دهید، مراخل زیر را دنبال کنید: از گزینه SETTING به قسمت SECURITY بروید و گزینه DEVICE ADMINISTRATOR را انتخاب کنید. در این قسمت برنامههایی را که می خواهید UNINSTALL کنید را UNCHECK کنید و در صفحه بعد غیر فعال کنید. حال میتوانید این برنامه را UNINSTALL کنید.
3 . ویروسکشی را با AVAST FREE MOBILE SECURITY انجام دهید.
این برنامه را دانلود کنید و سیستم خود را با آن SCAN کنید. Avast به طور اتوماتیک آپدیت میشود و دیتابیس ویروسها را در خود آپدیت می کند و شروع به scan سیستم آندرویدی مینماید.
انتهایپیام/2/