سه شنبه ۲۵ مهر ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۵۴
مدیرجهادکشاورزی سربیشه؛

سن گندم؛ مهم‌ترین عامل خسارت‌زای گندم و جو

مدیرجهادکشاورزی سربیشه گفت: سن گندم مهم‌ترین عوامل خسارت زای گندم و جو محسوب می‌شود و رد مناطق گندم کاری انتشار می‌یابد.
سن گندم؛ مهم‌ترین عامل خسارت‌زای گندم و جو
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری ایسنا، سیدحسن رضوی اظهارکرد: سن گندم مهم ترین عامل خسارت‌زای گندم و جو است که بعد از برداشت محصول این سن‌ها از مزارع به مراتع و دامنه کوهها مهاجرت می‌کنند. 
وی افزود: این آفت در زیر بوته‌های گون تاغ درمنه و در لایه سطحی خاک‌های غنی در مسیر رودها پاییز و زمستان را می‌گذرانند، به طوری که گاهی صدها سن زیر بوته دیده می‌شود. 
رضوی ادامه داد: لازم است کشاورزان این مناطق را رصد و به کارشناسان حفظ نباتات اطلاع دهند، کنترل سن گندم در یک هکتار مکان زمستان‌گذران معادل دهها هکتار مبارزه در مزرعه است. 
مدیر جهادکشاورزی سربیشه در خصوص علفکش کلزا تصریح کرد علفکش دومنظوره کلزا کنترل کننده علفهای هرز پهن برگ و باریک برگ است و قادر است علفهای هرز هم خانواده کلزا نظیر خردل وحشی، شلمی، خاکشیر و کیسه کشیش که سایر علفکشها قادر به کنترل آنها نیستند را هم بخوبی کنترل کند. 
رضوی بیان کرد: سمپاشی پس از کاشت کلزا و بعد از آبیاری اول (در مزارع دیم بارندگی اول) و قبل از سبز شدن کلزا و علفهای هرز انجام شود. 
وی اضافه کرد: بهتر است در صورت امکان پس از سمپاشی تا سه هفته آبیاری صورت نگیرد. این علفکش در زمان برگهای لپه‌ای (کوتیلدونی) کلزا هم قابل استفاده است ولی کارآیی آن کاهش می‌یابد. 
مدیر جهادکشاورزی سربیشه گفت: بطور معمول استفاده از سمپاشهای پشت تراکتوری (بوم دار) با نازل "تی جت" توصیه می‌شود. 
رضوی یادآورشد: برای اطلاع از نوع سم و میزان مصرف آن با کارشناس حفظ نباتات یا کلینیک گیاهپزشکی مشاوره صورت گیرد. 

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۹۶۷۰
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , گندم , آفت , کشاورزی