يکشنبه ۳۰ مهر ۱۳۹۶ ساعت ۱۶:۰۷
مدیر جهاد کشاورزی سرایان:

17 بز اصیل سانن در مناطق عشایری سرایان توزیع شد

مدیر جهاد کشاورزی سرایان در خصوص اصلاح نژاد دام گفت: به منظور افزایش تولید شیر در بزهای بومی منطقه و اصلاح نژاد دام سبک، تعداد ۱۷ بز اصیل سانن در مناطق عشایری توزیع شده است.
17 بز اصیل سانن در مناطق عشایری سرایان توزیع شد
 
به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری ایسنا، موسی سلیمانی اظهار کرد: این تعداد بز نر اصیل سانن توسط شرکت عشایری شهید وطن‌خواه سه قلعه از شرکت سپیدان ورامین خریداری شده و به شهرستان سرایان منتقل شده است.
وی افزود: این تعداد بز نر اصیل سانن با هدف افزایش تولید شیر و گوشت بین دامداران متقاضی اصلاح نژاد دام سبک توزیع شده است.
مدیر جهاد کشاورزی سرایان بیان کرد: تمرکز دامداران منطقه بر ترویج و ازدیاد نژادهای دامی با راندمان بالا می‌تواند شرایط توسعه و رشد اقتصادی دامداران را فراهم کند که این امر با توجه به اهمیتی که دارد در زمینه تولید شیر و گوشت بر دامپروری کل شهرستان نیز تأثیر قابل توجهی خواهد داشت.
سلیمانی با بیان اینکه علاوه بر بحث دام داشتی به پرورش دام سنگین و پرواربندی دام باید نگاه ویژه‌ای شود، افزود: خوشبختانه در منطقه سه قلعه زیرساخت‌های مجتمع بره‌پروری آماده و عملیات آبرسانی و برق‌رسانی انجام شده است.
وی ادامه داد: این امر پتانسیل مناسبی برای ایجاد اشتغال در منطقه است که از این ظرفیت باید به نحو احسن استفاده شود.
مدیر جهاد کشاورزی سرایان بیان کرد: حوزه عشایر حوزه‌ای است که بر اثر خشکسالی‌های متوالی چندین ساله و تغییر اقلیم منطقه دستخوش مشکلات فراوانی شده است.
سلیمانی با بیان اینکه چاه‌های کشاورزی کم آب و برخی از آن‌ها نیز خشک شده‌اند، اظهار کرد: کمبود علوفه بدلیل فقر مراتع  و مشکلات فراوانی که وجود دارد باعث شده است تا وضعیت اقتصادی عشایر ضعیف شود و شاید نیاز باشد علاوه بر دامداری که شغل اصلی عشایر منطقه محسوب می‌شود، درآمد دیگری نیز داشته باشند.
وی افزود: در بحث کشاورزی عشایر جهاد کشاورزی سرایان ورود پیدا کرده است و در مناطق عشایری با همکاری اداره امور عشایر نسبت به تجهیز چاه‌های کشاورزی، تسطیح و نوسازی اراضی، اقدامات خوبی انجام گرفته است.
مدیر جهاد کشاورزی سرایان بیان کرد: کشت‌هایی که در منطقه انجام می‌گیرد باید متناسب با کیفیت و کمیت آب منطقه باشد و با توجه به شرایط اقلیمی منطقه برنامه‌ریزی در خصوص کشت گیاهان دارویی باید به صورت جدی‌تر پیگیری شود.
سلیمانی در خصوص آموزش عشایر افزود: توانمندسازی روستائیان و عشایر در راستای افزایش تولید و درآمد عشایر منطقه از اولویت‌های کاری و آموزشی مدیریت جهاد کشاورزی سرایان است و در بحث آموزش عشایر هیچ محدودیتی وجود ندارد.
وی ادامه داد: آموزش کشاورزی، صنایع دستی، پرورش دام به روش صنعتی، پرورش دام سنگین و پرورش گیاهان دارویی از جمله مواردی بود که در بحث آموزش عشایر مطرح است.
 مدیر جهاد کشاورزی سرایان بیان کرد:  تمام تلاش ما تثبیت اشتغال و ایجاد  اشتغال بخصوص ایجاد شغل‌های جدید در راستای توانمندسازی عشایر است.
سلیمانی از ابلاغ تسهیلات اشتغالزایی روستائیان و عشایر خبر داد و افزود: تسهیلات شش درصد با بازپرداخت شش ساله برای اشتغالزایی عشایر و روستائیان ابلاغ و لحاظ شده است.
 وی بیان کرد:  امیدواریم با پرداخت این تسهیلات  تحولی در بخش کشاورزی و دامپروری منطقه صورت پذیرد.
مدیر جهاد کشاورزی سرایان تصریح کرد: مدیریت جهادکشاورزی سرایان بدون هیچ محدودیتی آمادگی پذیرش و اجرای طرح‌های جدید سامانه‌های نوین آبیاری با یارانه دولتی را دارد.
سلیمانی یادآور شد: از کشاورزان می‌خواهیم برای بهره‌مندی از اعتبارات بلاعوض دولتی و اجرای سامانه‌های نوین آبیاری به مراکز جهاد کشاوری آیسک، سه قلعه و اداره امور فنی و زیربنایی مدیریت جهادکشاورزی سرایان مراجعه کنند.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۹۸۶۹
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , عشایر , دامداری