در دیدار دانشجویان دانشگاههای فنی و حرفهای با آیت الله عبادی مطرح شد
از بیمهریها به فارغالتحصیلان دانشگاههای فنی و حرفهای تا مشکلات گریبانگیر صنعت استان
30 مهر 1396 ساعت 16:28
دانشجویان دانشگاه فنی و حرفهای خراسانجنوبی عصر روز گذشته در دیدار با نماینده ولیفقیه در استان به بیان مشکلات و بیمهریها نسبت به فارغالتحصیلان دانشگاههای فنی و حرفهای پرداختند.
به گزارش گروه اجتماعی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری فارس، دانشجو به عنوان قشر آگاه جامعه کماکان در رأس تحولات جامعه و انقلابهای علمی، فرهنگی و اجتماعی حضور داشته و اکثر مواقع سکان این جریانات را به دست گرفته است و نشان داده که وجدان بیدار جامعه است.
به جنبش درآمدن فعالیتهای دانشجویی باعث برجسته شدن این طیف و ایجاد رابطه با دیگر جنبشهای اجتماعی در بطن جامعه شده است لذا در این راستا، در بیشتر موارد با دیدگاهی مستقل، سنگر دانش و آگاهیبخشی و عدالتخواهی را پر کرده و حضور پرشور خود را نمایان ساخته است.
تأکیدات همیشگی رهبران جمهوری اسلامی بر اهمیت و نقش دانشگاه و دانشگاهیان، موجب شده تا تحصیل در دانشگاه یکی از اهداف مهم جوانان کشورمان گردد، از این رو و با توجه به جایگاه و اهمیت ویژه و انکار ناپذیر دانشگاه در رشد، شکوفایی و اعتلای نظام جمهوری اسلامی، پیشرفت و بالندگی کشور و تأمین رفاه و آسایش مردم، ضروری است که این نهاد به صورت همه جانبه در موقعیت و توانمندی متناسب با این جایگاه قرار بگیرد.
وعده دیدار ساعت ۱۵:۲۰ دقیقه عصر بود، زودتر از موعد تعیین شده وارد دفتر میشوم تا شور و حال دانشجویی را به تصویر بکشم.
دانشجویان یکی یکی وارد سالن میشوند، گویا زمان از دستشان خارج شده، عقربههای ساعت به کندی میگذرند و همچنان منتظر تا شروع مراسم.
تعداد زیادی از دانشجویان وارد سالن میشوند، هر کدام در گوشهای از مجلس مینشینند و منتظر شروع مراسم.
با ورود آیتالله عبادی همه به احترام ایشان به پا خواسته و با صوت دلنشین قرآن کریم مراسم آغاز شد.
در ابتدای این مراسم مجری برنامه به سخن رهبر معظم انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: ایشان می فرمایند؛ «من به همه آن هستههای فکری و عملیِ جهادی، فکری، فرهنگی در سرتاسر کشور مرتّباً میگویم: هرکدام کار کنید؛ مستقل و بهقول میدان جنگ، آتشبهاختیار.
نوبت رئیس دانشگاههای فنی و حرفهای خراسانجنوبی بود تا به بیان صحبتها و دیدگاههای خود بپردازد.
رئیس دانشگاههای فنی و حرفهای خراسانجنوبی اظهار داشت: دانشگاههای فنی و حرفهای در سال ۱۳۹۱ از آموزش و پرورش جدا و به عنوان دانشگاه جامع فنی و حرفهای کشور تعریف شد.
اسد الله سلیم از اولویتهای اصلی دانشگاههای فنی و حرفهای را تقویت آموزش و جذب دانشجو برای ورود به بازار کار عنوان کرد و افزود: گسترش آموزشهای کارآفرینی به منظور توسعه اشتغال مولد، بهبود فرهنگ کار و تولید در کشور، آموزش منابع انسانی کار و تولید برای تحقق اولویتهای اقتصادی کشور، درک نیازهای بخش صنعت در عرصه نیروی انسانی از طریق ایجاد ارتباط نزدیک بین محیط آموزش و صنعت از مهمترین اهداف دانشگاههای فنی و حرفهای است.
*نصب قفلهای چندین ساله بر روی کارخانجات استان
وی به تعطیلی کارخانجات خراسانجنوبی اشاره کرد و گفت: بر روی ۸۰ درصد کارخانجاتی که برای پویایی صنعت استان تأسیس شدهاند، قفلهای چندین ساله نصب شده است.
رئیس دانشگاههای فنی و حرفهای خراسانجنوبی بیان داشت: طبق تحقیقات انجام شده ۳۰ درصد کارخانجات استان با مشکلات مالی عدم بازاریابی محصولات مواجهاند و مشکل عمده این کارخانجات نیز عدم نیروی کار ماهر و متخصص است.
*سهم فارغ التحصیلان دانشگاههای فنی و حرفهای در کارخانجات استان چقدر است؟
سلیم با بیان اینکه دانشگاه فنی و حرفهای رسالت عظیمی در سطح کارگاهها و کارخانجات استان دارد، اضافه کرد: سالانه ۱۰۰ دانشجو از دانشگاههای فنی و حرفهای استان فارغ التحصیل میشوند اما کدام کارخانهای در استان از این فارغالتحصیلان استفاده میکند؟
وی تأکید کرد: ضمن تربیت دانشجویان متخصص و ماهر باید زمینه بازاریابی و اشتغال آنها را نیز فراهم کنیم، اگر تعداد نیروی کار ماهر افزایش یابد و ندانیم در کدام زمینه به کارگیری شود در آینده با مشکل مواجه میشویم.
رئیس دانشگاههای فنی و حرفهای خراسانجنوبی تبیین کرد: اگر میخواهیم جامعه ساخته شود ابتدا باید از خودمان شروع کنیم.
*عدم تمایل واحدهای تولیدی به جذب نیروهای تحصیل کرده
شایان ذکر است؛ در جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان که چهارشنبه هفته گذشته برگزار شد به وضعیت نیروی کار واحدهای تولیدی از نظر تحصیلات اشاره کرد و گفت: متأسفانه ۸۲ درصد نیروی کار دارای تحصیلات دیپلم و فوق دیپلم و ۱۸ درصد دارای تسهیلات لیسانس به بالا هستند.
جرجانی ادامه داد: متأسفانه واحدهای تولیدی تمایلی به جذب نیروهای تحصیل کرده ندارند.
همچنین استاندار خراسانجنوبی در این جلسه خطاب به رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بیان داشت: اداره صنعت، معدن و تجارت استان برای اینکه واحدهای تولیدی استان را فناور و نیروهای فکور دانشگاهی را جمعآوری کند چه اقدامی انجام داده است؟
مروجالشریعه در این جلسه اضافه کرد: دانشگاه فنی و حرفهای استان مکلف است در کوتاهترین زمان برای تبدیل نیروی انسانی هم طراز با نیروی جهانی اقدام و دانشجویانی به دانش روز علمی و کاربردی تربیت کنند.
از سخنرانان دیگر این مراسم فرمانده بسیج دانشجویی دانشکده فنی و حرفهای ابن حسام استان بود.
*تربیت نیروی نخبه و متخصص؛ مهمترین هدف دانشکده فنی و حرفهای
محسن نخعی مهمترین هدف دانشکده فنی و حرفهای را تربیت نیروی نخبه و متخصص دانست و بیان داشت: زمانی که دید جامعه به خارج کشور باشد و قرار نباشد برای ما کار کنند و امیدی برای دانشجویان نباشد، استقبال از دانشگاههای فنی و حرفهای کم میشود.
وی به نیرویهای فارغالتحصیل دانشگاههای فنی و حرفهای اشاره کرد و گفت: متأسفانه در ارگانهای دولتی و نظامی از این فارغالتحصیلان استقبالی نمیشود.
فرمانده بسیج دانشجویی دانشکده فنی و حرفهای ابن حسام بیرجند از مظلومیت دانشگاههای فنی و حرفهای خبر داد و عنوان داشت: همچنین اساتیدی که در این دانشگاهها آموزش میدهند مناسب دانشجویان نیستند.
*اشارهای به مشکلات دانشجویان دانشگاههای فنی و حرفهای/ مشکلاتی که همچنان ادامه دارد
از مهمترین مشکلات دانشجویان دانشگاه های فنی و حرفهای؛ فضای کارگاهی و کلاسهای قدیمی، فرسوده و عقب مانده نسبت به پیشرفت فناوری روز دنیا ختی در داخل کشور، کمبود خوابگاههای دانشجویی و وضعیت نابسامان بافت قدیمی خوابگاهها، کمبود فضای ورزشی، تفریحی و فرهنگی حتی نداشتن مسجد و عدم حمایت از دانشجویان فارغالتحصیل دانشگاه از لحاظ ایجاد اشتغال و کارآفرینی است.
همچنین تعریف نشدن اعتبار مدرک دانشگاههای فنی و حرفهای در سیستم مالی کشور جهت پرداخت کمک هزینههای کارآفرینی و اشتغالزایی، عدم وجود مراکز رشد و حمایتی در دانشکدههای سراسر کشور و نبود بستر مناسب جهت کشف استعدادها، تقویت و کمک به رشد دانشجویان کارآفرین و فارغالتحصیل، پایین بودن تعداد اعضای هیئت علمی دانشکدهها نسبت به سایر دانشگاههای دولتی و آزاد، سهمیه نداشتن دانشگاه فنی و حرفهای در دیدار خصوصی با مقام عظمای ولایت، کمبود بودجه فرهنگی دانشگاه فنی و حرفهای نسبت به سایر دانشگاهها از دیگر مشکلات دانشجویان دانشگاههای فنی و حرفهای است.
فارغ التحصیلان و دانشجویان دانشگاههای فنی و حرفهای که به تعبیر مقام معظم رهبری به عنوان پنجههای کارآمد شمرده شدهاند در ۱۷۳ دانشکده گوشه و کنار کشور با مشکلاتی روزها را سپری میکنند که میتوانستند با مهارت خود شاهکلید اصلی حل مشکلات اقتصادی کشورشان را رقم بزنند.
امروز در نظام کشورهای موفق اقتصادی با بهرهگیری و ارج نهادن به این نوع استعدادهای عمل گرای مهارت محور، توانستهاند نظام اقتصادی کارسازی را به وجود آورند اما متأسفانه این قشر عظیم در کشور با مشکلات و بیمهریهایی مواجهاند که نیازمند تدبیر دولتمردان است.
انتهای پیام/4
کد مطلب: 9878