معاونت پژوهش حوزه علمیه خراسان‌جنوبی :

الگوگیری از امام محمّدباقر(ع) با اصلاح فرهنگ اقتصادی/ لزوم مبارزه با طاغوت به تأسّی از سیره امام محمّد باقر(ع)

1 آبان 1396 ساعت 14:25

معاونت پژوهش حوزه علمیه خراسان‌جنوبی گفت: اگر کار را تقویت کنیم و تولید مصرف داخلی را فعّال کنیم در آن صورت تبعیت عملی را از امام محمّد باقر(ع) خواهیم داشت.


به گزارش گروه فرهنگی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری فارس، حجت‌الاسلام مجتبی شیدایی اظهار کرد: زمانی که به سیره اهل بیت(علیهماالسلام) نگاه می‌کنیم دو نوع نگاه میتوانیم داشته باشیم و نگاه اول یک نگاه تاریخی است که بدانیم چطور زندگی و چه اصحاب و چه اقداماتی داشته‌اند.
وی افزود: نگاه دوم باید فراتر باشد و به سراغ راهکارها و راهبردهای زندگی امروز خود در سیره زندگی اهل بیت(علیهماالسلام) برویم و با زندگی امروز خود منطبق کنیم و آن نگاهی که از نظر اسلام نیز بیشتر مطرح است نگاه دوم است.
معاونت پژوهش حوزه علمیه خراسان‌جنوبی با بیان اینکه به ابعاد مختلفی از زندگی امام محمد باقر(ع) می‌توان پرداخت امّا موضوعی که برای وضعیت امروز جامعه اهمیّت دارد مسائل اقتصادی است، گفت: یکی از بحران‌ها و معضلاتی که با آن مواجه هستیم مشکلات اقتصادی است که دامن‌گیر کشور است و مقام معظم رهبری نیز به دلیل اهمیّت موضوع شعار اقتصادی را برای سال انتخاب می‌کنند.
شیدایی تصریح کرد: در بحث حل معضلات اقتصادی یکی از مبنایی‌ترین و اساسی‎ترین راهکارها اصلاح فرهنگ اقتصادی است و کشورهایی که در اقتصاد موفق هستند نیز می‌گویند فرهنگ اقتصاد را اصلاح کردند.
وی بیان کرد: یکی از مواردی که از سیره امام محمدباقر(ع) به دست ما رسیده و گران‌بها است و می‌تواند یکی از شاکله‌های تغییر فرهنگ اقتصادی باشد داستان معروفی است که از ایشان شنیده‌ایم و شاید به سادگی از کنار آن گذشته‌ایم.
معاونت پژوهش حوزه علمیه خراسان‌جنوبی ادامه داد: روزی امام محمّدباقر(ع) با وجود جایگاه علمی و معنوی خود در هوای بسیار گرم در نواحی اطراف مدینه مشغول به کار و باغبانی بودند و یکی از متصوفه می‌گوید که دیدم پیرمردی در هوای گرم مشغول به کار است و گفتم بروم و را وی نصیحت کنم و بگویم که سنّ و سالی از شما گذشته و اکنون باید به عبادت بپردازید امّا زمانی که این سخنان را گفتم امام محمد باقر(ع) فرمودند که من در طاعت خدا کار انجام می‌دهم و این کار را انجام می‌دهم تا به دیگران وابسته نباشم و عزّت و کرامتم حفظ شود و به خدا پناه می‌برم از اینکه در معصیت خدا از دنیا بروم.
شیدایی با بیان اینکه متأسفانه اکنون در جامعه تنها کار پشت میزنشینی و کارهای اداری را کار می‌دانند، گفت: باید فرهنگ کار به صورتی باشد که اگر ما کارگری را دیدیم نگاه ترّحم آمیزی نداشته باشیم و نگاه به وی از روی تقدّس باشد که این فرد پیش خدا محبوب است و کرامت و عزّت خود را حفظ می‌کند.
وی خاطرنشان کرد: اگر به کار به عنوان مؤلفه‌ای که موجب قرب به خدا می‌شود نگاه کنیم انگیزه رفتن به سمت کار افزایش می‌یابد.
معاونت پژوهش حوزه علمیه خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه از روایات بر می‌آید که مردم باید کاری باشند هر چند درآمد آن‌ها تأمین شده باشد، گفت: اهل بیت(علیهماالسلام) اهل کار بودند و کار فی نفسه در فرهنگ اسلامی موضوعیت پیدا می‌کند.
شیدایی بیان کرد: کار از نظر تأمین درآمد و نیازهای دنیایی یک نگاه است امّا نگاه فی نفسه به کار را نیز داریم چرا که کار به نظر روحی و روانی باعث رشد فرد می‌شود.
وی اضافه کرد: در فرهنگ اسلامی بازنشستگی بی‌معنا است و باید به تناسب توان فیزیکی و فکری افراد کار تعریف شود امّا اکنون افرادی هستند که در50 سالگی بازنشسته می‌شوند و شاهد افزایش افسردگی پس از بازنشستگی هستیم.
معاونت پژوهش حوزه علمیه خراسان‌جنوبی خاطرنشان کرد: فرهنگ کار باید نهادینه شود و به دور از یک نگاه افراط و تفریطی فرد باید مدام در حال تولید باشد و این تولید و خدمت می‌تواند متفاوت باشد.
شیدایی ادامه داد: اگر کار را تقویت کنیم و تولید مصرف داخلی را فعّال کنیم در آن صورت تبعیت عملی را از امام محمّد باقر(ع) خواهیم داشت.
وی با اشاره به مبارزه فکری امام محمد باقر(ع) درفتنه‌ها، گفت: نظام اموی از زمان معاویه به بعد به طور چشمگیری بر مردم حاکم شد و یکی از کارهای امام محمّد باقر(ع) این بود که به طور شفاف و صریح در مقابل فرقه‌های انحرافی ایستادند.
معاونت پژوهش حوزه علمیه خراسان‌جنوبی تصریح کرد: یکی از فرقه‌هایی که مطرح بود دین را مبتنی بر ایمانی معرفی می‌کرد که جدا از عمل است که در حال حاضر نیز رگه‌هایی از این تفکر وجود دارد و برای مثال می‌گویند ایمان در دل است و به عمل ربطی ندارد.
شیدایی با بیان اینکه امام محمّد باقر(ع) ایمان و عمل توأم را برای مردم بیان کردند، افزود: برای مثال امروز می‌خواهند اسلام را از سیاست دور کنند و آن را به حیطه فردی بکشانند که به تأسی از سیره امام محمّد باقر(ع) باید گفت زمانی که از اسلام و مسلمانی سخن می‌گوییم باید بدانیم که در اسلام واقعی امر به معروف و نهی از منکر، مبارزه با طاغوت و تشکیل حکومت دینی وجود دارد.

انتهای پیام/4


کد مطلب: 9902

آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/news/9902/الگوگیری-امام-محم-دباقر-ع-اصلاح-فرهنگ-اقتصادی-لزوم-مبارزه-طاغوت-تأس-ی-سیره-محم-د-باقر

خراسان تایم
  http://www.KhorasanTime.ir