به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری ایسنا، علیرضا رحیمی با اشاره به اینکه کشت زعفران به سه روش قپهای، مهره تسبیحی و روش سنتی انجام میشود، گفت: کشت زعفران به شیوه نوین معمولا به روش قپهای انجام میشود؛ چراکه تراکم کشت در این روش بالا است و بهترین عملکرد را دارد.
وی ادامه داد: استفاده از شیوه نوین منظور کشت زعفران نیست بلکه شیوه نوین آبیاری زعفران مورد توجه است؛ چراکه مهمترین بخش زعفران آبیاری هست و بیش از 80 درصد آبیاری منظم، به موقع و خوب میتواند بر عملکرد مزرعه تاثیرگذار باشد و به همین دلیل تمرکز بیشتری بر آبیاری داریم تا نوع کشت و بهترین نوع کشت روش کشت قپه ای و بهترین نوع آبیاری هم روش بارانی است.
مدیرعامل شرکت تیما زعفران قاینات افزود: استارت این کشت از آبان سال 94 زده شده و سال گذشته نتیجه آن حاصل شد.
رحیمی تصریح کرد: سال قبل این روش را در سه هکتار از مزرعه اجرا کردیم که نتایج مثبت حاصل شد و امسال تمام مزرعه خود را به این روش مجهز کردم.
وی ادامه داد: سال گذشته این روش را در یکی از مزارع قاینات اجرا کردیم و 44.7 کیلوگرم در هکتار زعفران خشک برداشت شد و پیشبینی میشود به صورت میانگین بین 20 تا 25 کیلو زعفران خشک به صورت 5 ساله برداشت شود.
مدیرعامل شرکت تیما زعفران قاینات، در خصوص هزینههای استفاده از روش نوین بارانی، گفت: برای استفاده از این روش بین 4تا 5 میلیون تومان بسته به ابعاد زمین در هکتار هزینه دارد.
رحیمی در خصوص مزایای استفاده از این روش کشت تصریح کرد: در این روش یک ششم آب مورد نیاز زعفران استفاده میشود و با توجه به اینکه زعفران در ماههای بهمن و اسفند ریشه خود را از زیر زمین از دست میدهد و تغذیهاش را از سربرگ و سبزینه پیاز تامین میکند و نیاز به باران دارد که در این روش آب باران را به صورت مصنوعی هر سه یا 4 روز بسته به شرایط آب و هوایی به مدت دو یا سه دقیقه تا اوایل اردیبهشت ماه انجام میدهیم.
وی اظهارکرد: در این نوع کشت، اشتغالزایی بیشتر از حد سنتی است و امسال 5 هکتار به سطح کشت اضافه شد و در مجموع برای هزار نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم اشتغالزایی شد که بین 800 تا 830 نفر اشتغالزایی مستقیم ایجاد شد.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , آبیاری , زعفران