سه شنبه ۲ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۲۱:۳۷
مدیرعامل شرکت تیما زعفران قاینات خبر داد:

افزایش برداشت از مزارع زیر کشت زعفران با شیوه نوین آبیاری

مدیرعامل شرکت تیما زعفران قاینات گفت: با استفاده از شیوه نوین آبیاری زعفران پیش‌بینی می‌شود به صورت میانگین بین 20 تا 25 کیلو زعفران خشک به صورت 5 ساله برداشت شود.
افزایش برداشت از مزارع زیر کشت زعفران با شیوه نوین آبیاری
 
به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری ایسنا، علیرضا رحیمی با اشاره به اینکه کشت زعفران به سه روش قپه‌ای، مهره تسبیحی و روش سنتی انجام می‌شود، گفت: کشت زعفران به شیوه نوین معمولا به روش قپه‌ای انجام می‌شود؛ چراکه تراکم کشت در این روش بالا است و بهترین عملکرد را دارد.
وی ادامه داد: استفاده از شیوه نوین منظور کشت زعفران نیست بلکه شیوه نوین آبیاری زعفران مورد توجه  است؛ چراکه مهم‌ترین بخش زعفران آبیاری هست و بیش از 80 درصد آبیاری منظم، به موقع و خوب می‌تواند بر عملکرد مزرعه تاثیرگذار باشد و به همین دلیل تمرکز بیشتری بر آبیاری داریم تا نوع کشت و بهترین نوع کشت روش کشت قپه ای و بهترین نوع آبیاری هم روش بارانی است.
مدیرعامل شرکت تیما زعفران قاینات افزود: استارت این کشت از آبان سال 94 زده شده و سال گذشته نتیجه آن حاصل شد.
رحیمی تصریح کرد: سال قبل این روش را در سه هکتار از مزرعه اجرا کردیم که نتایج مثبت حاصل شد و امسال تمام مزرعه خود را به این روش مجهز کردم.
وی ادامه داد: سال گذشته این روش را در یکی از مزارع قاینات اجرا کردیم و 44.7 کیلوگرم در هکتار زعفران خشک برداشت شد و پیش‌بینی می‌شود به صورت میانگین بین 20 تا 25 کیلو زعفران خشک به صورت 5 ساله برداشت شود.
مدیرعامل شرکت تیما زعفران قاینات، در خصوص هزینه‌های استفاده از روش نوین بارانی، گفت: برای استفاده از این روش بین 4تا 5 میلیون تومان بسته به ابعاد زمین در هکتار هزینه دارد.
رحیمی در خصوص مزایای استفاده از این روش کشت تصریح کرد: در این روش یک ششم آب مورد نیاز زعفران استفاده می‌شود و با توجه به اینکه زعفران در ماه‌های بهمن و اسفند ریشه خود را از زیر زمین از دست می‌دهد و تغذیه‌اش را از سربرگ و سبزینه پیاز تامین می‌کند و نیاز به باران دارد که در این روش آب باران را به صورت مصنوعی هر سه یا 4 روز بسته به شرایط آب و هوایی به مدت دو یا سه دقیقه تا اوایل اردیبهشت ماه انجام می‌دهیم.
وی اظهارکرد: در این نوع کشت، اشتغال‌زایی بیشتر از حد سنتی است و امسال 5 هکتار به سطح کشت  اضافه شد و در مجموع برای هزار نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم اشتغال‌زایی شد که بین 800 تا 830 نفر اشتغال‌زایی مستقیم ایجاد شد.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۹۹۴۴
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , آبیاری , زعفران