مهدی چاپاریبورنگ
اولویتبندی در حل مشکلات؛ لازمه پیشرفت
4 آبان 1396 ساعت 10:53
وقتی منابع لازم برای اجرای تمامی پروژههای تعریف شده را نداریم باید بین پروژهها اولویتبندی نموده و نهایتا با در نظر گرفتن جمیع جوانب، پروژههای دارای اولویت بیشتر را اجرا کنیم،کاری که به صراحت میتوان گفت در سالهای اخیر در استان خراسانجنوبی به نحو مطلوب اجرا نشده است
به گزارش گروه سیاسی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، مهدی چاپاریبورنگ در یادداشتی نوشت: یکی از دلائل تقسیم خراسان بزرگ و تشکیل استان خراسانجنوبی رفع محرومیت از این خطه کشور بود.طراحان و مبتکران طرح تقسیم خراسان بزرگ بر این باور بودند که با تقسیم مساحت بزرگترین استان کشور و ایجاد زیرساختهای مدیریتی و با استفاده از نیرو و توان دولتی میتوان موتور خاموش توسعه و رونق این منطقه را به حرکت در آورده و در ادامه نیز با تقویت بخش خصوصی و حمایت لازم از بخشهای خصوصی و تعاونی ساختاری ایجاد نموده تا این استان نیز با تکیه بر داشتههای خود در این مسیر طی طریق نماید.
سوای بحثهای سیاسی در مدت قریب به ۱۳سالی که از عمر این استان نوپا میگذرد، توسط دولتهای گوناگون اقداماتی در جهت رفع مشکلات منطقه انجام شده که میتوان گفت تقریبا در جهت رفع محرومیت از چهره این منطقه بوده است، اما میتوان گفت با حرکت لاکپشتی این گونه اقدامات، تا سالها شاید نتوان وضعیت منطقه را به حالت عادی برگرداند زیرا به عقیده بنده هم اکنون این منطقه در حالت بحرانی یا در خوشبینانهترین حالت در شرف بحرانی شدن قرار دارد.
در علم مدیریت میخوانیم که یکی از لازمههای مدیریت، توانایی اولویتبندی بین مشکلات به هنگام کمبود منابع میباشد، به دیگر سخن یعنی وقتی منابع لازم برای اجرای تمامی پروژههای تعریف شده را نداریم باید بین پروژهها اولویتبندی نموده و نهایتا با در نظر گرفتن جمیع جوانب، پروژههای دارای اولویت بیشتر را اجرا کنیم،کاری که به صراحت میتوان گفت در سالهای اخیر در استان خراسانجنوبی به نحو مطلوب اجرا نشده است، شاید اصلا در استان در خصوص مسائل مختلف اولویتبندی نداریم و لااقل اگر هم هست به صورت کامل به اجرا در نمیآید.
در بحث راهها و شریانهای ارتباطی اولویت ما در خراسانجنوبی چیست؟ ارتقاء ایمنی راههای موجود، دوباندهسازی راههای پرترافیک و خطرناک، پیگیری در جهت احداث راه آهن سراسری، اتصال بیرجند به راهآهن سراسری از منطقه کالشور گناباد به عنوان مُسکّن تا مشخص شدن وضعیت پروژه چابهار-بیرجند-مشهد یا گسترش فرودگاه بیرجند و افزایش پروازها به نقاط مختلف کشور؟
اگر هر یک از موارد فوق به عنوان اولویت ما در این استان انتخاب شود، طبیعی است که نخواهیم توانست به سایر اولویتها به صورت کامل بپردازیم و چه بسا مدیرانی که عالمانه یا جاهلانه سعی کردهاند تا به زعم خود تمامی موارد فوق را با هم پیگیری نمایند و اکنون میبینیم که حداقل در هیچ کدام از اولویتهای تعیینشده فوق نصیبی نداشتهایم.
مورد فوق فقط یک مثال بود برای روشن شدن موضوع و البته به تمامی مسائل استان قابل تسری میباشد.
چند روز پیش در روزنامهای محلی خواندم که استاندار محترم اعلام کرده بود شخصا از تمامی نقاط شهر بیرجند خصوصا حاشیه شهر بازدید داشته و در جریان ریز مسائل مناطق مختلف شهر هست.
حتی ایشان در تعبیری جالب این کار را شبگردی نامیده بود و تاکنون نیز به چندین شهرستان استان سفر کرده و در جریان مشکلات این مناطق نیز قرار گرفتهاند.
اولین قدم در اولویتبندی مشاهده مشکلات منطقه خواهد بود، به نوبه خود از این حرکت استاندار محترم تقدیر و تشکر نموده و از ایشان عاجزانه تقاضا دارم با استفاده از ظرفیت نخبگان، نمایندگان مجلس، دانشجویان و دانشگاهیان، علما و دلسوزان منطقه و با بررسی همه جوانب اولویتهای استان ما را مشخص نموده و با جدیت تمام پیگیری نمایند.
انتهای پیام/4
کد مطلب: 9984
آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/news/9984/اولویت-بندی-حل-مشکلات-لازمه-پیشرفت