پنجشنبه ۴ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۱۷:۱۴
مدیر جهاد کشاورزی سرایان خبر داد:

افزایش پنج درصدی نرخ خرید تضمینی پنبه

مدیر جهاد کشاورزی سرایان از افزایش پنج درصدی نرخ خرید تضمینی پنبه با هدف حمایت از تولیدکنندگان بخش کشاورزی خبر داد.
به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری ایرنا، موسی سلیمانی روز پنجشنبه در بازدید از سایت الگویی ترویجی پنبه این شهرستان افزود: در راستای حمایت از تولیدکنندگان بخش کشاورزی خرید تضمینی وش مرغوب، سفید، عاری از آفت زدگی، مواد خارجی و سالم از کشاورزان برای هر کیلوگرم بین سه هزار و 100 تومان تا سه هزار و 250 تومان توسط مراکز خرید تضمینی انجام می شود.
وی گفت: پیش بینی می شود امسال چهار هزار و 860 تن وش پنبه از یکهزار و 800 هکتار سطح زیر کشت این محصول در شهرستان سرایان برداشت شود.
'کار برداشت پنبه از اواسط مهر آغاز می شود و تا پایان دی ماه ادامه دارد.' 
مدیر جهاد کشاورزی سرایان با بیان اینکه روش جمع آوری محصول پنبه به صورت سنتی دستی و به وسیله کارگر انجام می شود افزود: در حال حاضر یکهزار و 320 بهره بردار پنبه در شهرستان مشغول فعالیت هستند و در فصل برداشت پنبه برای برداشت هر هکتار از اراضی زیر کشت این محصول 50 تا 60 نفر روز نیروی انسانی به کار گرفته می شود. 
وی بیان کرد: پنبه یکی از محصولات استراتژیک بوده که صنعتی بودن این محصول اهمیت آن را بیش از پیش می کند، همچنین پنبه نقش بسزایی در صنایع نساجی، بهداشتی و روغن کشی دارد به همین دلیل از آن به طلای سفید یاد شده است.
سلیمانی گفت: پنبه کاران سرایان محصول برداشت شده را به کارخانجات پنبه پاک کنی شهرستان تحویل داده و پس از اینکه در کارخانجات پنبه پاک کنی پاک شد، به صورت محلوج به صورت بسته بندی عدل در می آید و برای فرآوری به استان های دیگر ارسال می شود.
وی عنوان کرد: از آنجا که پنبه در زمان رشد آب زیادی مصرف می کند، به دلیل سابقه کشت این محصول در شهرستان سرایان و علاقه مندی کشاورزان به کشت آن و وجود صنایع تبدیلی در این شهرستان در سال جاری سایت الگویی ترویجی پنبه با هدف صرفه جویی و مصرف بهینه آب در شهرستان سرایان عملیاتی شد. 
وی گفت: در این سایت پنبه به صورت ردیفی کاشته شده و سیستم آبیاری نوین تیپ در راستای کاهش مصرف آب اجرا شده است. 
سلیمانی در رابطه با کاشت نشایی در این سایت اظهار کرد: کارشناسان شهرستان اقدام به تولید نشای پنبه به صورت بومی کردند و کاشت پنبه در سطح 2 دهم هکتار از این سایت نیز با هدف کاهش مصرف آب انجام شد.
وی توسعه مکانیزاسیون در کشت پنبه، صرفه جویی و مصرف بهینه آب، افزایش عملکرد در واحد سطح، معرفی ارقام جدید و کاهش هزینه های تولید را از اهداف اجرای سایت الگویی پنبه در سرایان عنوان کرد.
وی یادآور شد: کشاورزان با روش های آبیاری قطره ای، روش های جدید آبیاری، کشت مکانیزه و استفاده از کشت نشایی سبب افزایش راندمان آب و افزایش عملکرد در واحد سطح شدند.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۹۹۹۲
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , پنبه , کشاورزی