سید مصطفی موسوی نژاد- من توصیه می کنم بروید کتبی که در زمینه آن عملیات(آزاد سازی خرمشهر) و سایر عملیات ها مثل فتح المین و … نوشته شده است و به ریزه کاری اشاره کرده است را مطالعه کنید.
این دو توصیه فرهنگی در سخنرانیهای امسال مقام معظم رهبری مطرح شده بود. خواندن صحیفه امام را ایشان در بزرگداشت ارتحال امام در 14 خرداد مطرح کردند و به منظور جلوگیری از انحراف از راه امام راحل، این مسئله را طرح نمودند. خواندن کتب دفاع مقدس را نیز در سالگرد فتح خرمشهر توصیه نمودند. به این مناسبت بد نیست کتبی را که مقام معظم رهبری در حوزه دفاع مقدس بر آن تقریظ نوشته اند را معرفی نماییم. کتاب های «سفر به قلهها»، «هنگ سوم»، «قصه فرماندهان»، «جشن حنابندان»، «تیپ ۸۳»، «پرواز شماره ۲۲»، «خداحافظ کرخه»، «شانههای زخمی خاکریز»، «نجیب»، «زنده باد کمیل»، «یاد یاران»، «جنگ خیابانی»، «فرهنگ جبهه»، «تپههای لاله سرخ»، «جدال در زیویه»، «مقتل»، «دا»، «نونی صفر»، «خط فکه»، «گزارش یک بازجویی»، «اردوگاه عنبر»،«عبور از آخرین خاکریز»، «جنگ پا برهنه»، «فرمانده من»، «پا به پای باران»، «مدال و مرخصی»، «دسته یک»، «خاکهای نرم کوشک»، «ضربت متقابل»، «همپای صاعقه»، «یادداشتهای ناتمام»، «بابا نظر»،«از الوند تا قراویز»، «سفر سرخ»، «آتش به اختیار» و «من و کتاب» همگی دارای تقریظ از سوی مقام معظم رهبری هستند.
حال وظیفه نهادهای فرهنگی چیست؟
نهادهای فرهنگی چون وزارت فرهنگ و ارشاد، صدا و سیما، کانون های فرهنگی مساجد، پایگاههای بسیج، موسسات فرهنگی،معاونت فرهنگی سپاه پاسداران، قرارگاه حضرت ولی عصر(عج)، سازمان فضای مجازی سراج و سایر ارگان های فرهنگی می توانند در این زمینه برای اجرای این مطالبه مقام معظم رهبری پیش قدم شوند. برگزاری مسابقات کتاب خوانی در این زمینه می تواند موثر باشد. خواندن صحیفه امام خمینی بعد از نماز در مساجد می تواند در برنامه ثابت ائمه جماعت قرار بگیرد و جوانان نسل جدید را با آرمان ها و اندیشههای امام خمینی(ره) آشنا کند. در دانشگاهها در درس دفاع مقدس، بخشی از تحقیق دروس، می تواند مطالعه این کتب و ارائه آن در کلاس ها توسط دانشجویان باشد تا آشنایی بیشتری در این زمینه در قشر دانشجویان بوجود بیاید. در مدارس می تواند مسابقات کتابخوانی برگزار شود و این کتب در محوریت قرار بگیرند.
مطالعه کتب دفاع مقدس می تواند در سبک زندگی افراد که امروز آماج حملات دشمن است تاثیر گذار باشد. می تواند جوانان امروز را جهادی و شهیدگونه بار بیاورد. بنده حقیر تاکنون اثرات مطالعه کتب دفاع مقدس علی الخصوص کتابهایی چون خاک های نرم کوشم و سلام بر ابراهیم را به شخصه در زندگی افراد دیده ام. بخصوص کتاب خاک های نرم کوشک که به پرفروش ترین کتاب دفاع مقد تبدیل شده است و حتی ترجمه عربی آن بصورت قاچاقی توسط برخی مردم بحرین به آن کشور برده می شود تا اثرگذاری فرهنگی بر مردم مبارز ان منطقه دیده شود.
تا کنون برخی اقدامات شایسته بصورت کشوری در خصوص مطالعه کتاب از جمله کتابهای دختر شینا و دا صورت گرفته است اما آنچه بصورت استانی و متمرکز در خراسان جنوبی صورت گرفته باشد تاکنون مورد توجه قرار نگرفته است. امید است در این راستا گام های بلند و مناسبی توسط نهادهای فرهنگی علی الخصوص دغدغه مند و انقلابی برداشته شود.