بر هیچ کسی پوشیده نیست که زنان نقش بسیار مهمی در پرورش نهضت اسلامی ایفا نموده و حقیقتاً در مواردی نقش سنگینتر و موثرتری را نسبت به مردان در جریان مبارزه داشتند.
اهمیت بیشتر آن زمانی آشکار میشود که به این نکته مهم اشاره نماییم که زنان علاوه بر اینکه در صحنه مبارزه حضور جدی و فعال داشته حتی در خط مقدم مبارزه حاضر میشدند و مشوق اصلی مردان و همسران خویش برای شرکت در این مبارزه به حساب میآمدند.
زنان مسلمان ایران با بهرهگیری از تعالیم روح بخش اسلام و نشان دادن بیزاری خود از شرایط غیر اسلامی در زمان محمد رضا شاه پهلوی که در سایه حکومت منحوس ضربههای سنگین به اسلام و مسلمین وارد شد کمر همت بستند و به استقبال خطر رفتند تا اسلام عزیز حفظ شود.
در ۲الی۳ سال آخر مبارزه، ناگهان نقش بانوان در پیروزی انقلاب اسلامی و قیام عظیم مردم دچار برجستگی عظیمی شد و بانوان اولین راهپیمایی جدی و خطرناک را شروع کردند و در میادین پرخطر مبارزه حضور فعال و مهمی داشتند.
آنها پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز جزو اولین پاسخ دهندگان به دعوتهای بزرگ انقلاب اسلامی هستند و تا امروز در میادین فعالیت داشته و به مراتب جلوتر از مردها میباشند.
نکته مهمی که وجود دارد این است که با پیروزی انقلاب اسلامی تحول شگرفی در نحوه نگرش و جایگاه زن در جامعه اتفاق افتاد تحولی که بیشتر در پرتو تعالیم عالی و نورانی اسلام ناب محمدی (ص) حاصل شد. نگرش ابزار گونه و حیوانی ساخته و پرداخته غرب جای خود را به نگاه معنوی و الهی زن و در نظر گرفتن ارزش های والای این گوهر گران سنگ بخشید به گونهای که بیتردید راه را بر استعمار مادی زن تحت لوای الفاظ فریبنده آزادی زنان به حقوق زنان میبست و راه را برای پیشرفت و تعالی حقیقی زنان هموار میکرد.
در آخر باید گفت نقش زنان در انقلاب ثابت کرد که زن در سایه ایمان و آگاهی به دور از فساد که دنیای غرب برای او مهیا کرده است میتواند نقش اول را در تحولات تاریخی و جهانی ایفا کند. ثابت کرد که افتخار و عظمت زن در مواردی که دستگاه آلوده صهیونیست برای دنیای کنونی فراهم آورده نیست بلکه زن در سایهی مهارت و عفت و احساس مسئولیت است که میتوانند دوشادوش مرد وحتی در مواردی جلوتر از آنها نیز گام بردارد.
کلمات کليدی: خراسانتایم , انقلاب , زن