محمد حسین موید:

حمایت از فرهنگ ایرانی

6 فروردين 1397 ساعت 13:23

محمد حسین موید: فرهنگ ایرانی کالای پربهایی است که در حال از بین رفتن نزد اجتماع است.


بعد از سخنرانی رهبر عزیزمان حضرت آیت الله العظمی خامنهای (مدظله العالی) در مورد تعیین نام سال ۹۷ به عنوان و با مضمون حمایت از کالاهای ایرانی به ذهنم آمد در مورد فرهنگ ایرانی خودمان این کالای با ارزش نیز چند خطی بنویسم .
متنی را چندی پیش در وب سایتی خواندم که جالب است شما هم بخوانید و به همین دلیل آن را درون یادداشت آورده ام که بی شباهت به سبگ گرفتن فرهنگ ایرانی از ما نیست
«در آزمایشی که توسط محقّقان بر روی عکس العمل قورباغه در مقابل تغییرات ناگهانی و تدریجی دمای آب انجام داده اند، به نتایج عجیبی و قابل تأملی رسیده اند.
در این آزمایش‌ها مشاهده شده است که اگر قورباغه‌ای را در ظرفی مملو از آب جوش بیندازند، قورباغه بلافاصله به بیرون جست می زند، امّا وقتی همین آزمایش را با شرایط دیگری انجام دادند، مشاهده شده که جناب قورباغه در درون آب لمیده‌اند، و سپس مرده‌اند! چگونه؟
بدین صورت که ابتدا قورباغه را در آب سرد گذاشته‌اند، و به تدریج آب را گرم کرده‌اند. در این حالت قورباغه نه تنها بیرون نمی‌پرد، بلکه با لذت در درون آب می‌ماند، تا کم کم پخته شود و بمیرد!!!
از چند منظر می‌توان به این موضوع نگریست.
از زاویه اخلاقی: یکی از روش های تغییر در خلق و خوهای انسانی همین روش استدراج است. یعنی به تدریج و با تکرار، خلق و خویی را در درون فرد یا جامعه‌ای وارد نمودن.
مثلاً اگر کسی را ابتدائاً دعوت به قتل کنند، از انجام آن کار امتناع می ورزد امّا اگر در مسیر انحراف ابتدا از دروغ شروع کنند، سپس مال حرام، سپس غیبت و تهمت، سپس دزدی و ….؛کار به جایی می‌رسد که قتل امری عادی خواهد شد!
از زاویه فرهنگی: وقتی می‌خواهند سبک زندگی جامعه‌ای را عوض کنند، اگر از ابتدا به آحاد جامعه بگویند که می‌خواهیم سبک زندگی آمریکایی را جایگزین سبک زندگی اسلامی ایرانیِتان کنیم، عمدتاً مخالفت می کنند امّا اگر در یک برنامه حساب شده، و در فرآیندی تدریجی اجزای زندگی را با پوشش‌های زیبای ظاهری تغییر دادند، ناگهان به خود می آییم که همه زندگی مان را برده اند! مثلاً اول لباسمان، سپس شکل حرف زدنمان، سپس زبان بدنمان، مَسکنمان و … را عوض کرده اند. چگونه؟ با ابزارهای رسانه ای مختلف که این کار به راحتی شدنی است.
البته موارد زیادی را می توان برشمرد از افزایش وزن تدریجی افراد، مشروط شدن تدریجی دانشجو، شیوع تدریجی بیماری، شیوع تدریجی بلایا ودیگر مواردو.
از زاویه مدیریتی: همیشه اعمال تغییرات مدیریتی در حوزه سازمانی با مشکلی مواجه است به نام اینرسی تغییرات، یعنی مدیران در مسیر اعمال برنامه‌های تحوّلی خود در سازمان، همواره با مقاومت سازمانی مواجه بوده اند. این روش استدراج در این جا روشی مناسب برای اعمال آهسته و تدریجی تغییرات مطلوب سازمان است.
کلاً در این روش از تدریج استفاده می شود، و در جاهایی کاربرد بیشتری دارد که نمی توان به طور مستقیم وارد شد.
البته همانطور که در بالا ملاحظه شد، این یک تکنیک و روش است، که می‌توان آن را هم در جهت مثبت و هم در جهت منفی استفاده نمود. لذا مسئولان مراقب جنبه منفی آن در محیط پیرامونشان باشند، ضمن این که می توانند از آن برای اعمال تغییرات مثبت در دامنه فعالیت‌هایشان استفاده نمایند.
 حال دشمنان ما ذره ذره و به طور دقیقی  کارشان را شروع کردند و حال این قورباغه در آبی گرفتار که روز به روز درجه ی آب بیشتر می شود و خودش هم متوجه نمی شود، اما من میگویم ما در حال گذر از این مرحله‌ایم و یا حتی  عبور کرده‌ایم زیرا دیگر در برخی از طبقات اجتماع کشور عزیزمان داشتن فرهنگ غربی نوعی حسن و برتری به شمار می‌آید و این در حال سرایت به طبقه‌ی آحاد جامعه است و بسیار خطرناک است و حتی دیگر غربی‌ها به صورت علنی‌تری آن را تبلیغ می‌کنند و دیگر به نوعی بدون حاشای کمتری در حال اشاعه‌ی فرهنگ خودشان در جامعه  هستند و این قورباغه‌ی فرهنگ ایرانی نیاز به جهشی دارد تا از ظرف آب جوش به بیرون بپرد و هر چه دیرتر صورت گیرد این عمل پرش و نجات او سخت تر خواهد شد.
حال امسال که سال حمایت از کالای ایرانیست قطعا نامگذاری در طول سال بر ذهنیت مردم اثر میگذارد و مردم بیشتر به اجناس ایرانی توجه خواهند کرد و چه خوب است در اعمال و رفتارمان هم دقت کنیم و فقط پیرو فرهنگ ایرانی خودمان باشیم و از فرهنگ غرب رسوخ کرده در جامعه هر جا که دیدیم برحذر باشیم و به آن عمل نکنیم، روزهایی مانند ولنتاین _پوشیدن البسه‌ی خارجی،پیروی از مدهای خارجی و دیگر موارد .
بیاییم در این سال نکو قول دهیم اصالت و ریشه های فرهنگ ایرانی و اسلامی خودمان را  بیشتر حفظ و عمل کنیم .
 


کد مطلب: 13360

آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/note/13360/حمایت-فرهنگ-ایرانی

خراسان تایم
  http://www.KhorasanTime.ir