جمعه ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۳۲
هفتهنامه کتاب/46
گامی بهسوی مطالعه و تفکر
مطابق هر هفته و برای بالابردن سطح و فرهنگ و آگاهی، در جهت التماس تفکر و مطالعه، کتابی نوشته بزرگان بومی استان خودمان را معرفی میکنیم تا با توجه به آن و مطالعه آثار افراد مطلع سطح اطلاعاتمان از وضع موجود، بهبود یابد و امید است که همین روند و رویه در ادامه نیز ادامه دهیم تا به سعادت برسیم و آگاهی و اطلاعات کسب کنیم.
بهگزارش خراسانتایم چرتکه را که برداری خیلی خیلی وقت کم میآوری برای خواندن کتابهایی که فقط اسمشان را شنیدهای یا دوست داری آنها را مطالعه کنی، دیگر چه رسد به اینکه بخواهی کتابهای آن کتابفروشی را از دم به مطالعه بنشینی؛ خلاصه آنکه شنیدهاید میگویند: «هرچه تو پیش نروی دیگری پیش میآید» حالا نقل ماست هر چه قدر کتاب نخواهیم، روزانه هزاران کتاب دیگر به لیست کتابهای در حال انتظار برای خواندنمان اضافه میشود.
باید ساعتی تفکر کرد و یک تصمیم جدی و مصمم گرفت. شاید بتوان کمی در روز از وقتهای بیهوده و بیارزش زد و کتاب خواند و کمی به فکر غذای روح بهمانند غذای جسم بود.
معرفی کتاب «پرسیدن مهمتر از پاسخ دادن است»
سقراط فیلسوفی تمامعیار بود. او همینقدر میدانست که چیزی نمیداند. اما این هنر را هم داشت که به دیگران نشان دهد که آنان هم با همۀ باریکبینی و فضل و ادعایشان، چیزی نمیدانند.
سقراط با تکیه به فلسفه، همهچیز را زیر سؤال میبرد؛ حتی خود آن فرضهایی را که پیشتر همهچیز را بر مبنای آنها زیر سؤال برده بود! او مثل هر فیلسوف واقعی، با تکیه بر فلسفه به ما نشان میدهد که چگونه خودمان زیر پای خودمان را خالی کنیم و از پاسخها که حائل میان ما و امر رازآمیزند، گذر کنیم.
کتاب «پرسیدن مهمتر از پاسخدادن است»، شما را به دنیای فلسفه دعوت میکند؛ البته بهشیوۀ سقراط. با این شیوه شما از پاسخهایتان به مسئلهها دست میکشید تا اینکه سرانجام بتوانید حکمتی را تجربه کنید که محصول ندانستن است.
بسیاری با این برداشتِ نادرست به فلسفه روی میآورند که فلسفه چیزی جز مجموعۀ دانش نیست. آنان بیش از اینکه خودشان مستقلاً بیندیشند، میخواهند اطلاعات جمعآوری کنند. اما در این کتاب عملاً نشان داده شده است که فلسفه مجموعهای از اطلاعات نیست؛ بلکه پرسشگری و خردورزی است. فلسفه، ما را از اسارت پاسخهای حاضر و آماده رها کرده و برای خلق مفاهیم نو آمادهمان میکند.
انتهایپیام/2/