خرمشهر در سپهر ادبیات سیاسی_اجتماعی مردم ایران، نه نام یک شهر بلکه یک نماد است؛ نماد نبرد همهجانبه و سهمگین ایمان و کفر. از این روست که هر کارزار نفسگیر، به وقایع خرمشهر تشبیه میشود.
اینکه رهبر انقلاب چندی پیش از "خرمشهرهای پیش رو" سخن به میان آوردند نیز ناظر به همین موضوع است که خرمشهر به عنوان یک نماد شناخته میشود.
جنگ امروز جنگ اقتصادی و فرهنگی است و طبعا خرمشهرهای پیش رو نیز گردنههایی است که در مسیر حرکت فرهنگ و اقتصاد کشور وجود دارد.
مطالبات و دغدغههای رهبر انقلاب که به انحاء گوناگون و به کرّات، توسط ایشان عنوان شده است، هر یک به منزله خرمشهری اشغال شده است که باید با عزم و اتّکال، در جهت فتح آن کوشید.
عدالت به عنوان قوامِ دولت و ملت، یکی از عرصههایی است که متأسفانه در آن توفیق کافی و وافی نیافتهایم و کار به جایی رسیده است که رهبر انقلاب با اعتراف به عقبماندگی نظام مقدس جمهوری اسلامی در مقوله عدالت، از خدا و مردم عذرخواهی نمودند.
دیگر خرمشهر عرصه اقتصاد که رهبر انقلاب از آن به اژدهای هفتسر، تعبیر کردهاند مسأله فساد است که علاوه بر آثار زیانبار اقتصادی، آبروی نظام را نیز در معرض خطر قرار داده و بیم آن میرود که اعتماد عمومی به تمامی مسئولان کشور دچار خدشه گردد.
معیشت مردمان نیز چند سالی است اوضاعی مانند ویرانههای خونینشهر را تجربه میکند و موجبات گلایهمندی شدید مردم، این ولینعمتان و صاحبان کشور را فراهم آورده است.
گلایهمندی از اوضاع معیشت آحاد جامعه و خاصه طبقات محروم، بارها در بیانات رهبر انقلاب تکرار شده است و این تأکید و تکرار، بیانگر اهمیت وافر و عاجل سامان دادن به این حوزه و به اصطلاح، فتح این خرمشهر است.
امید که با همدلی و همزبانی دولت و ملت و با اتکا و اتکال به خداوند متعال، خرمشهرهای اشغالی حوزه اقتصاد و فرهنگ و سیاست نیز آزاد گردند.