منطقه خاورمیانه در اوج نا امنی به سر می برد؛ داعش نه تنها منطقه ما را نا امن کرده است بلکه نا امنی را به کل جهان انتقال داده است و رعب و وحشت را از خاورمیانه به اروپا هم انتقال داده است.
آفریقا هم از گزند داعش دور نمانده است بوکوحرام با آنها بیعت کرده و همان ره می رود که داعش در پیش دارد. داعشی ها مدعی اند که حتی می توانند این نا امنی ها را به آمریکا، چین و روسیه نیز بکشانند و زندگی را در آنجا نیز مختل کنند.
این روزها زندگی در فرانسه و بلژیک که در قلب اروپا قرار دارند مختل شده است.
در واقع گروه تروریستی داعش با ایجاد رعب و وحشت و کشتار و قتل عام مردم به شیوه های مدرن وحشیانه آنچنان رعب و وحشت در جهان به راه انداخته است که حتی دولت های مدرن غربی هم در برابر کوچکترین تهدیدی از سوی این گروه کشورشان را به تعطیلی سوق می دهند و تمام مسائل مانند آموزش و سایر مسائل اجتماعی را مختل می کنند.
در همین چند روز گذشته شاهد این بودیم که چگونه مسابقات فوتبال در اروپا از ترس حملات تروریستی داعش لغو می شدند و در خیابان های کشورهای اروپایی که مهد دموکراسی و آزادی بودند چگونه حکومت نظامی را به روی خود دیدند.
رعب و وحشت تا انجا پیش رفته است که اعضای اتحادیه اروپا برای حفظ امنیت قاره سبز جلسات اضطراری تشکیل دادند و اولاند، رئیس جمهور فرانسه، اعلام کرد که برای مبارزه با تروریسم باید قانون اساسی فرانسه تغییر پیدا کند و فرانسه این حق را داشته باشد که شهروندانش را از کشور اخراج کند حتی کسانی که در فرانسه به دنیا آمده اند!
همه این موضوعات در حالی اتفاق می افتد که داعش بازوی تروریستی کشورهای متحجر منطقه مانند عربستان و قطر و کشورهای غربی همچون فرانسه و امریکا است که آنها را به خاک سیاه نشانده است.
مسئله بعدی موضوع حج است؛ همگان شاهد بودند که دولت سعودی در حج امسال چه فجایعی به بار آورد سقوط جرثقیل را اگر یک اتفاق بدانیم فاجعه منا نشان از سوء مدیریت و عدم توانمندی سعودی ها در برگزاری حج امسال داشت آنهم در کشور خودشان جایی که همه امکانات آن از قبل آماده شده است و نیروهای حکومتی دست به سینه ایستاده اند تا اوامر شاه سعودی را اجرا کنند و با این همه خدم و حشم آن فاجعه انسانی اتفاق می افتد و هزاران حاجی از سراسر جهان مظلومانه جان می دهند و آن افتضاحات که همه می دانیم به بار می آید.
حال جمهوری اسلامی را در نظر بگیرید با اینکه اصل داعش بوجود آمده تا در مقابل خط مقاومت بایستد و تهدیدی برای ایران باشد نه تنها جمهوری اسلامی مقتدرانه از مرزهای خودش صیانت می کند و فضای کشور را در امنیت نگه داشته است بلکه برای امنیت سایر کشورها نیز تلاش می کند امروز همه جهان می داند که امنیت عراق با مشورت ها و کمک های جمهوری اسلامی که نماینده ان سردار قاسم سلیمانی است تامین می شود، ماجرای سوریه و مدافعان حرم ایرانی که جای خود دارد.
حال اما چند سالی است که برگزاری مراسم راهپیمایی عظیم اربعین در کشور عراق را که شیعیان و مسلمانان از سراسر جهان در آن شرکت می کنند بر عهده ایران و نیروهای مردمی است دقیقا در کشوری که گروه تروریستی داعش تمام قد و تا بن دندان مسلح حضور دارد ولی دریغ از قطره ای خون که از دماغ کسی ریخته باشد.
بر خلاف سعودی ها که در کشور خودشان بدون هیچ تهدید نتوانستند یک مراسم چندین ساعته را کنترل کنند نیروهای مردمی ایران در کنار نیروهای نظامی امنیت عراق را آنچنان تامین می کنند که راهپیمایی اربعین به یکی از امن ترین راهپیمایی های جهان تبدیل شده است آنهم نه برای چند ساعت بلکه برای چند روز و با حضور ده ها میلیونی مردم که خود عامل اصلی برقراری این امنیت هستند.
به این ترتیب مراسم اربعین بدون آنکه بخواهد شعاری داشته باشد، یا سخنرانی داشته باشد خود به تنهایی حامل یک پیام است و آن برقرای «امنیت مردم نهاد» است همان جنس از امنیت که در غرب نام آن را گذاشته اند دموکراسی ولی عملا به میلیتاریستی منتهی شده است و در کشورهایی مثل بلژیک و فراسنه حکومت نظامی برقرار شده است.
بنابراین برگزاری مراسم اربعین در میانه میدان جنگ با داعش، آن هم در روزگاری که غرب مسابقات فوتبالش را به تعطیلی کشانده است خود حامل یک پیام است و آن امنیت مردم نهاد است جمهوری اسلامی در تمام این سه دهه گذشته نشان داده که با تکیه بر پشتوانه مردمی خود می تواند کارهایی را به سرانجام برساند که دول غربی با هزاران شعار رنگی زیر بار آن کمر خم کرده اند.
اما این پیام به یک رسانه احتیاج دارد و آن رسانه همان حضور پرشور مردم است که با حضورشان باعث شگفتی رسانه ها و سیاسیون می شوند و آنها تحلیل در پی تحلیل می آورند که جمهوری اسلامی و عراق اجتماع اربعین را با این جمعیت در دل حضور داعشی ها چگونه امنیت بخشیده اند در حالی که غرب با آن همه سازوکار مدرن در آن ناتوان است.