شنبه ۱۰ شهريور ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۳۱
مصطفی عاشوری:

مساجد محور مهم مبارزه با تهاجم فرهنگی است

مصطفی عاشوری: آثار معنوی مساجد بر جامعه و بر نسل جوان همواره بوده و هست.
مساجد محور مهم مبارزه با تهاجم فرهنگی است
 
زنده کردن مجدد فعالیت‌های فرهنگی مساجد، بویژه ‌تاسیس کانون‌های فرهنگی هنری مساجد نقشی حیاتی در مقابله با تهاجم فرهنگی خواهد داشت.  آسیب‌هایی جدی بر فرهنگ اسلامی و در کشور ما وجود دارد که یکی از اهم آن‌ها این است که توانایی باز تولید باز تولید معارف را در زندگی خودمان نداریم. مساجد همواره  و در برهه‌های زمانی حساس  محور حرکت‌های اسلامی، آتش به اختیار و کانون‌های تصمیم گیری‌ اصلی هر منطفه بوده است. فضای مسجد، فضایی تربیتی و بسیار مهم در بحث‌های روان شناختی در طول تاریخ بوده است.
آثار معنوی مساجد بر جامعه به ویژه بر نسل جوان ایجاد همواره بوده و است. انقلاب اسلامی ایران نیز با حضور جوانان و نوجوانان متعهد به اسلام به رهبری امام (ره) از مساجد آغاز شد و در دوران 8 سال دفاع مقدس نیز مساجد نقش مهمی ایفا کردند.
مساجد در طول سالیان گذشته در استمرار، بقاء و دوام نظام همیشه نقش مهمی ایفا کرده امروز نیز مساجد در نقش یک پایگاه فرهنگی و ضد تهاجم فرهنگی نقش مهمی در تبیین ارزش‌های اسلامی در جامعه بر عهده دارند. 
نکته مهم درباره مساجد این است که مساجد تنها مکانی است که سلیقه در آن جایگاهی ندارد و هر سلیقه، تفکری جدید می‌تواند در مساجد پیدا شود و از این رو پرواضح است که مساجد متعلق به جناح خاصی نیستند.
مساجد، محور وحدت مسلمانان و کانون فرهنگی جامعه برای مقابله با دشمنان اسلام است. مساجد در روزهای اولیه انقلاب و دوران هشت سال دفاع‌ مقدس پایگاه‌ انقلابی و مردمی بوده و امروز هم همان نقش احیا می‌شود. متأسفانه بخش قابل توجهی از مردم به ویژه جوانان با مساجد قهر کرده‌اند.
رونق بخشی به برنامه‌های فرهنگی در مساجد با تربیت نیروهای جوان و پرشور انقلابی ممکن است، باید متولیان مساجد در مقابل این افراد کج اندیش مقابله کنند و برای حفظ نظام اسلامی، نیروهای انقلابی تربیت کنند.
اتحاد میان ارکان مسجد (امام جماعت، پایگاه بسیج و هئیت امنا) در جذب و حفظ مخاطبان آن بسیار تاثیرگذار است و در این صورت می توان به اهداف مورد نظر در مساجد دست یافت برنامه‌های متنوع فرهنگی مذهبی در مساجد برگزار می‌شود که متاسفانه با استقبال خوبی همراه نیست، باید ریشه‌های این مسأله شناسایی و برای رفع آن چاره‌اندیشی شود.

انتهای‌پیام/2/

 
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۷۶۷۳