پنجشنبه ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۱۱:۵۸

رتبه نامناسب خراسان‌جنوبی در شاخص «احساس خوشی داشتن»/ خراسان‌جنوبی رنجور از تبعیض‌ها

بر اساس بررسی‌های وزارت اقتصاد، مردم خراسان‌جنوبی در شاخص «احساس خوشی داشتن» در رتبه یکی مانده به آخر قرار داشته‌اند، رتبه‌ای که بدون هیچ توضیحی بیانگر وضعیت دشوار و تاسف‌بار زندگی در دیار علم و ایمان است.
رتبه نامناسب خراسان‌جنوبی در شاخص «احساس خوشی داشتن»/ خراسان‌جنوبی رنجور از تبعیض‌ها
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از فارس، محمدرضا نوایی در یادداشتی نوشت: 
احتمالاً شما هم با بنده در این رابطه هم‌عقیده‌ هستید که راهکار منطقی و عقلانی برای پیشرفت مناطق عقب‌مانده و محروم در هر خطه‌ای، توجه بیشتر و صرف هزینه بالاتر برای پیشرفت و آبادانی آن مناطق است.
در کشور ما نیز مانند هر کشور دیگری، برخی از استان‌ها، دچار کمبودهای اساسی بوده و سطح امکاناتشان پایین‌تر از میانگین تمامی استان‌های کشور است، بدیهی است که از دولتمردان این انتظار را داشته باشیم که با برنامه‌ریزی مناسب و انجام کارشناسی‌های لازم، بودجه بالاتری را برای استان‌های مذکور در نظر بگیرند.
خراسان‌جنوبی را می‌توان یکی از استان‌های تقریباً تازه مستقل شده کشور دانست که از نظر وسعت در رتبه سوم در میان تمامی استان‌ها قرار داشته و از نظر بهره‌مندی از منابع نیز، با توجه به داشتن معادن فراوان و محصولات استراتژیک ارزشمندی چون عناب، زرشک و زعفران، یکی از استان‌های برخوردار به شمار می‌رود، اما متأسفانه این خطه‌ کویری و مرزی شرق کشور، از کمبودها و گاهاً عدم‌هایی رنج می‌برد که باعث عقب‌ماندگی‌های ناراحت‌کننده‌ای در این دیار شده است، کمبودهایی از جمله نبود خطوط ریلی و جاده‌ای مناسب، خشکسالی، بیکاری، عدم گازرسانی به بسیاری از مناطق و غیره.
تأسف‌بار این است که به‌رغم تمامی مطالب ذکرشده، لایحه بودجه طی سال‌های گذشته نشان می‌دهد استان خراسان‌جنوبی، در ردیف‌های آخر قرار دارد،هرچند با تلاش نمایندگان در مجلس، بودجه استان هرسال مقداری افزایش می‌یابد اما پیشرفت و توسعه مناطق محروم، نیازمند حمایت و عنایت ویژه دولت است، حمایتی که متأسفانه تاکنون وجود نداشته است تا جایی که بنا بر ادعای استاندار خراسان‌جنوبی کمترین میزان اعتبارات در سفرهای ریاست جمهوری به این استان محروم اختصاص یافته است.
بی‌توجهی‌ها به خطه مظلوم خراسان‌جنوبی باعث آن شده که مردم این دیار از برخی امکانات رفاهی حداقلی نیز محروم باشند؛ این محرومیت‌های آزاردهنده آن‌قدر در زندگی اهالی این استان ملموس شده که بر اساس بررسی‌های وزارت اقتصاد، مردم خراسان‌جنوبی در شاخص «احساس خوشی داشتن» در رتبه یکی مانده به آخر قرار داشته‌اند، رتبه‌ای که بدون هیچ توضیحی بیانگر وضعیت دشوار و تاسف‌بار زندگی در دیار علم و ایمان است.
به هر حال محرومیت‌های فراوان خراسان‌جنوبی، مسئله‌ای انکارناپذیر است که نیاز به برنامه‌ریزی اساسی و تخصیص بودجه ویژه دارد؛ البته در این چندساله وعده‌های بسیاری از سوی دولتمردان در رابطه با رفع محرومیت‌ها و آبادانی این استان شنیده‌ایم، وعده‌هایی که بیشتر جنبه شعار داشته و جامه عمل به خود ندیده‌اند.
حال، امیدواریم در سال پیش رو، کابینه دولت تدبیر و امید، چشمان بسته خود را بر محرومیت‌ها و عقب‌ماندگی‌های فراوان این خطه بگشایند و با همتی جدی و بودجه‌ای مناسب، در جهت رفع عقب‌ماندگی‌های این استان اقدام نمایند.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۲۲۴۲۵
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , خراسان جنوبی , اقتصاد