در سالگرد برجام
این روزها در سالگرد روز اجرای برجام به سر می بریم. روز اجرای برجام که قرار بود مبدا بسیاری از تحولات در کشور باشد. بد نیست ابتدا برگردیم به روزهای قبل برجام. روزهایی که هنوز برجام امضا نشده بود و دولت قصد داشت با سخنان خود همه مشکلات کشور را به تحریم ها ربط دهد تا به هر شکلی شده نظام را تحت فشار قرار دهد تا به هر توافقی تن در دهد. بد نیست برخی از آن سخنان را مرور کنیم:
روحانی: تحریم ظالمانه باید برداشته شود تا مشکل محیط زیست حل شود، مشکل آب خوردن مردم حل شود، تا صنعت جامعه حل شود، تا مشکل اشتغال حل شود، تا منابع آبی زیاد شود، تا بانک های ما احیا شود.
روحانی: هیچ توافقی را امضا نخواهیم کرد مگرآنکه در همان روز اجرای توافق همه تحریم های مالی و بانکی لغو شود.
ترکان: هر روز تاخیر در اجرای برجام 100 میلیون دلار ضرر به کشور وارد می سازد.
و از این دست وعدهها در این زمینه بسیار است.
اما دیری نپایید که روز اجرای برجام فرا رسید. روزی که قرار بود درهای دنیا رو به ایران گشوده شود و دلارهای نفتی ما را آنقدر سرشار کند که ندانیم آن ها را کجا و چطور خرج کنیم. آنقدر تجارت خارجی مان رشد کند که صنایع مختلف برای کار کردن در ایران با هم مسابقه بگذارند که رشد ناگهانی و جهشی در زندگی مردم احساس شود.
واقعیتی که در دوران پسابرجام در ایران رخ داد اما چیز دیگری بود. در روزهای پسابرجام وقتی مردم منتظر رفاه در زندگی شان بودند ناگهان روحانی گفت: می گویند برجام که آمد، دولت برای مردم رفاه بیاورد. مگر ما برجام را آوردیم؟
برجام را خدا آورد!
همان خدا هم رفاه را برایمردم خواهد آورد!
رئیس بانک مرکزی معترف می شود که عایدی ایران از مذاکرات هسته ای تقریبا هیچ بوده است.
رئیس سازمان انرژی اتمی از بدعهدی و دبه کردن آمریکایی ها می گوید.
ظریف اقدامات آمریکا را نقض برجام می شمرد و در کمیسیون امنیت ملی به اشتباه خود در اعتماد به جان کری اعتراف می کند.
عراقچی چندین و چند روز اصلا در رسانه ها پیدایش نمی شود.
و در این شرایط وقتی دست دولت خالی است، بعد از گذشت یکسال تمام وقتی یک ایرباس به ایران وارد می شود، سه وزیر دولت به استقبال این هواپیما می روند و با واترسالوت از هواپیما ساتقبال می شود. تیم رسانه ای دولت فعال می شوند و روزنامه های زنجیره ای را به خط می کنند و به به و چه چه راه می اندازند. حسام الدین آشنا توئیت پشت توئیت می زند. خلاصه همه و همه دست به کار می شوند تا شکست سنگین برجام را پشت پرده یک دستاورد حداقلی پنهان کنند.
اما آنچه این دوستان فراموش کرده اند این است که مردم دیگر خام این نمایشنامه ها نمی شوند. به قول اقای روحانی مردم تورم را جیب شان اندازه می گیرند نه با آمار. وضع زندگی شان را ملاحظه می کنند نه نمایشخانه دولت برای ورود یک هواپیما را.
کلمات کليدی: برجام - یکسالگی برجام ، روحانی ، ترکان ، ظریف ، اکبر ترکان ، عراقچی ، کری ، جان کری ، دستاورد ، ایرباس