حجت الاسلام والمسلمین گرامی:
مسجد سازمانی الهی
31 مرداد 1396 ساعت 11:20
همه ما در یک جامعه اسلامی زندگی میکنیم و در این جامعه سازمانی به نام مسجد وجود دارد.
مسجد مکانی میباشد که مسلمانان برای راز، نیاز و عبادت به آن مراجعه می کنند و همانطور که در دین مسیحیت مردمان پیرو این دین برای دعا و نیایش به کلیسا میروند و یا پیروان دین زرتشت به آتشکدهها مراجعه میکنند مسلمانان نیز جهت عبادت خداوند متعال به مسجد میروند.
همه ما در یک جامعه اسلامی زندگی می کنیم و در این جامعه سازمانی به نام مسجد وجود دارد که کاملاً دارای انسجام و سرشار از معنویت است، مسجد نیز مانند همه سازمانها دنبال رسیدن به اهداف خودش است و باید به گونهای مدیریت شود که بتواند وظایف خود را به درستی انجام دهد.
تفاوت مسجد و دیگر سازمانها در این است که مسجد مانند تشکلهای اداری یا تجاری و به دنبال سود دنیوی نمیباشد، بلکه مسجد سازمانی الهی است و هدف آن کاملاً معنوی بوده و توسط عدهای از مردم اداره میشود. تفاوت دیگر آن در این است که اکثر سازمانها بنا به شرایط جامعه و رفع نیازهای مردم تشکیل شدهاند اما مسجد جایگاهی در فطرت انسان وحسن خداجویی او د ارد به همین دلیل است که در صدر اسلام تاکنون نقش مهم و اساسی در زندگی مسلمانان داشته است .
در قرآن ۲۸ بار نام مسجد به کار رفته است، در ۱۵ مورد با پسوند الحرام و در 5 مورد با عنوان مسجد در یک مورد با پسوند الاقصی و یک مورد نیز همراه با لفظ ضرار آمده است البته در 6 مورد نیز به صورت جمع یعنی مساجد به کار رفته است.
مساجد از نظر قرآن و روایات از جایگاه ویژهای برخوردار میباشد، در اسلام هیچ مکانی منزلت و رفعت مسجد را ندارد. مسجد پایگاه ساجدان، جایگاه ذاکران و نورعرفان است، مسجد جایگاه نشر معارف اسلامی و تربیت مومنان و نیز پرهیزگاران است، مسجد کانون اتحاذ و انسجام مسلمانان به حساب میآید و دفاع از تمام ارزشهای دینی و اسلامی در مسجد محقق میشود.
مسجد به محلی اطلاق میگردد که در آن مرزهای اعتقادی و فرهنگی پاسداری می شود و جایگاه بالای مساجد در کتاب الهی و گفته های پیشوایان نیز بیان شده است .
کد مطلب: 7957
آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/note/7957/مسجد-سازمانی-الهی