محمد رستمی:
شکلگیری تمدن اسلامی در پیچ و خم شکلگیری دولت اسلامی
7 شهريور 1396 ساعت 10:54
محمد رستمی: شکلگیری دولت اسلامی الزاماتی دارد که عبارتند از مبارزه با فساد مالی، تقویت توان داخلی، باز شدن راه برای مردم در نقش آفرینی برای نظام اسلامی، خودسازی دولتمردان، دوری از وابستگی فکری و رفتاری از جوامع غربی، اقدام و عمل به اقتصاد مقاومتی به جای نسخههای اقتصادی مغایر با اسلام غربی و ... از جمله اقدامات ضروری در این شکلگیری است.
سال 1379 بود که رهبرمعظم انقلاب اسلامی پنج مرحله شکلگیری تمدن اسلامی را ذکر کردند و به تبین آن پرداختند. تاکنون دو مرحله آن تکمیل شده است و در مرحله سوم قرار دارد که با نوعی رکود همراه شده است.
مرحله اول که انقلاب اسلامی بود از سال 1342 شروع و در سال 1357 شکل گرفت و بعد از آن با حفظ کشور و انقلاب در برابر استقلال طلبیها و جنگ تحمیلی هشت ساله حفظ شد.
مرحله دوم یعنی مرحله نظام اسلامی که در این مرحله برنامهها و قانونگذاری میبایست با تکیه بر اسلام شکل بگیرد نیز با تلاش های زیاد به سرانجام رسید، اما این ماجرا به رکودی عجیب در مرحله سوم یا همان مرحله دولت اسلامی رسیده است.
با بررسی صحبتها و منویات رهبری و با توجه به تاکیدات ایشان در مورد شکلگیری دولت اسلامی میتوان نتیجه گرفت که دولت اسلامی اولا، سخت ترین مرحله است و دوما، اینکه هنوز به آن نرسیدهایم و راه طولانی درپیش داریم.
در دولت اسلامی که در مسیر شکل گرفتن آن هستیم، رفتار و عمل دولتمردان- که شامل تمامی مسئولین کشور در سه قوه و ... میشود- باید اسلامی شود. به عبارت دیگر یعنی اگر مردم مسئولی را در انقلاب اسلامی دیدند، اسلام و تعهدات اسلامی را در او ببیند البته در حال حاضر با نگاهی به مسئولین کشور در دورههای اخیر شاید بتوان به راحتی به این نتیجه رسید که آیا به دولت اسلامی رسیدهایم یا نه؟؟؟؟
دولت اسلامی حلقه ای واصل است بین نظام اسلامی و واقعیت زندگی مردم. یعنی باید با عمل به آن برنامههایی که در نظام اسلامی طرح شده است، سعی کنند آن برنامهها را در واقعیت به زندگی مردم وارد کنند نه اینکه فقط در مقام حرف از عهدهی آن براید.
در دولت اسلامی؛ تبعیض، رانت، فساد مالی و اخلاقی مسئولین، حقوق های نجومی و ... وجود ندارد. دولت اسلامی، دولتی است که مردم سالاری دینی در آن پیاده شود و باید بر اساس آموزههای اسلامی بتواند زندگی مردم را به جلو ببرد.
دولت اسلامی نباید دیدگاه تکنوکراتی موجود فعلی در بعضی از دولتمردان حال و گذشته کشور را داشته باشد. دیدگاه تکنوکراتی که تخصص را نقطه نهایی می بیند و تعهد را حذف میکند یعنی به نوعی سکولاریسم دولتی پایبند است.
شکلگیری دولت اسلامی الزاماتی دارد که عبارتند از مبارزه با فساد مالی، تقویت توان داخلی، باز شدن راه برای مردم در نقش آفرینی برای نظام اسلامی، خودسازی دولتمردان، دوری از وابستگی فکری و رفتاری از جوامع غربی، اقدام و عمل به اقتصاد مقاومتی به جای نسخههای اقتصادی مغایر با اسلام غربی و ... از جمله اقدامات ضروری در این شکلگیری است.
با نگاه به این موارد و الزامات این شکلگیری فاصله زیادی احساس میشود با شکلگیری کامل این دولت اسلامی و وجود و نفوذ جریان لیبرال و سکولار در مسئولین، نفوذ جریان ما نمیتوانیم در مسئولین، سهم خواهی های سیاسی و حزبی، اداره شدن دولت به نفع جریانات سیاسی نه منافع ملی و ... از مهمترین موانع این راه است.
این مرحله یعنی دولت اسلامی که شکل گرفت بعد از آن نوبت تشکیل کشور اسلامی است و وقتی به آن برسیم مرحله آخر که شکلگیری تمدن اسلامی است دور از ذهن نخواهد بود.
با نگاهی به قرآن و تاریخ به دو عامل مهم در پیروزی پیامبران الهی در برابر طاغوت برمیخوریم؛ که لزوم دارد در متن دولت مردان ما اعم از همه مسئولین نظام پیاده شود. این دو عامل ایمان است و صبر. همین دو عامل بود که موسی را بر فرعون، ابراهیم را بر نمرود، عیسی را بر امپراتور روم، و خاتم پیامبران را بر کافران، مشرکان، یهودیان و منافقین زمان خود برتری داد. اگر این دو عامل کنار گذاشته شود به نتیجه نخواهیم رسید.
انتهای پیام/3/
کد مطلب: 8165
آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/note/8165/شکل-گیری-تمدن-اسلامی-پیچ-خم-دولت