دوشنبه ۲۰ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۵۴
حامد حسنی:

پشت پرده 11 سپتامبر، دروغ یا واقعیت؟

حامد حسنی: شواهد و مدارک جدیدی علاوه‌ براین از این امر حکایت دارد که کارکنان و عوامل عربستان سعودی هدایت اصلی هواپیماربایان و توطئه کنندگان اصلی یازده سپتامبر را برعهده داشته‌اند.
پشت پرده 11 سپتامبر، دروغ یا واقعیت؟
 
یازدهم سپتامبر 2001 میلادی خبری فوری جهان را در بهت فرو برد؛ شبکه تروریستی القاعده در عملیاتی تروریستی 2 هواپیما را پس از ربودن به برج‌های دوقلوی مرکز تجارت جهانی، یک هواپیما را به ساختمان پنتاگون و هواپیمایی دیگر را به ساختمانی در پنسیلوانیا زد و در باعث کشته شدن 2 هزار و 996 امریکایی شد. به گزارش مجله تاریخ فرادید، واقعه زمانی آغاز شد که صبح آن روز، 19 تن از اعضای القاعده، چهار هواپیمای تجاری - مسافربری را ربودند. ربایندگان با قصد قبلی دو هواپیمای (یونایتد ایرلاینز پرواز شماره 175 و آمریکن ایرلاینز پرواز شماره 11) را به دو برج تجارت جهانی کوبیدند؛ برج اول ساعت 8:46:30 مورد اصابت قرار گرفت و هواپیمای دوم ساعت 9:02:59 برج دوم را مورد هدف قرار داد. هر یک از این هواپیماها به دو برج شماره یک و دو تجارت جهانی برخورد کردند.
مدت کوتاهی پس از این حادثه، هر دو برج فرو ریختند (برج اول پس از 102 دقیقه و برج دوم پس از 56 دقیقه) و خساراتی نیز به ساختمان‌هایی که اطراف این دو برج بود؛ وارد آمد. ربایندگان پرواز سوم نیز هواپیمای آمریکن ایرلاینز پرواز شماره 77 را به یکی از اضلاع ساختمان پنتاگون (مقر وزارت دفاع آمریکا) واقع در آرلینگتون کاونتی در ایلات ویرجینیا کوبیدند.
در نزدیکی واشنگتن دی سی نیز مسافران و خدمه هواپیمای چهارم (یونایتد ایرلاینز پرواز 93) تلاش کردند کنترل مجدد هواپیما را از ربایندگان باز پس گیرند، اما این هواپیما در زمینی واقع درنزدیکی شهر کوچک شاکسویل در ایالت پنسیلوانیا سقوط کرد. در حوادث 11 سپتامبر 2 هزار و 996 نفر نیز جان باختند و یکی دیگر از قربانیان نیز به دلیل عارضه ریوی درگذشت و 24 نفر هم مفقود شدند. این واقعه تاثیر بسیاری بر فضای بین الملل گذاشت؛ یک ماه پس از آن امریکا در پی هشدار به گروه طالبان مبنی بر اخراج القاعده از افغانستان و رد این درخواست از سوی طالبان به بهانه مبارزه با القاعده به این کشور حمله و آن را به اشغال خود درآورد. چندی بعد در سال 2003 میلادی نیز بار دیگر امریکا به بهانه ارتباط صدام با القاعده و نیز نابود کردن سلاح های کشتار جمعی به عراق یورش برد و حکومت صدام بر این کشور را ساقط کرد.
در حالیکه هر سال در سالگرد این اقدام تروریستی رسانه های مختلف به بازنشر تصاویر این اتفاق مهم می پردازند اما کمتر به روزهای قبل از آنو فضای جهان و امریکا در اوایل سپتامبر 2001 پرداخته شده است؛ آلن تیلور سردبیر بخش "فوکوس" در آتلانتیک گزارشی مصور جمع آوری کرده است که نشان می‌دهد در جهان تا یک هفته قبل از این واقعه چه خبر بوده است. واکنش ایالات متحده به این حملات، شروع جنگ با تروریسم با حمله به افغانستان و از قدرت برکنارکردن طالبان، که تروریست‌های القاعده را پناه می‌داد، و نیز تصویب طرح «قانون میهن‌پرستی آمریکا» بود. کشورهای بسیاری قوانین ضدّ تروریسم خود را تقویت کردند و اجرای آن‌ها را گسترش دادند. بعضی از بنگاه‌های تجاری در آمریکا، تا آخر هفته فعالیت خود را تعطیل کردند و بعد از بازگشایی، از زیان هنگفتی خبر دادند که به‌خصوص متوجه شرکت‌های هواپیمایی و مؤسسات بیمه بود.
خسارتی که به پنتاگون وارد شده بود، ظرف مدت یک سال جبران شد و بعدها بنای «یادبود پنتاگون» در محل ساخته شد. همچنین بازسازی مرکز تجارت جهانی نیز آغاز شد. در ۲۰۰۶، برج اداری جدیدی در محل به بهره‌برداری رسید. مرکز تجارت جهانی ۱ نیز اکنون احداث شده است که با ۵۴۱ متر ارتفاع، در سال ۲۰۱۱ به بهره‌برداری رسید. این برج به یکی از مرتفع‌ترین برج‌های آمریکای شمالی تبدیل شد. سه برج دیگر نیز بین سال‌های ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۲ در منطقه ساخته شد.
حادثه ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ تاکنون بزرگ‌ترین عملیات تروریستی تاریخ ایالات متحده آمریکا به‌شمار می‌آید و پیامدهای مختلف سیاسی، اقتصادی، امنیتی و نظامی برای این کشور و جامعهس جهانی به دنبال داشته‌است. گفته می‌شود که حادثه ۱۱ سپتامبر، همانند حمله ژاپن به بندر پرل هاربر، تاریخ آمریکا را تغییر داده‌است.
سه ساختمان در مرکز تجارت جهانی تخریب شدند:
برج جنوبی در ساعت ۹:۵۹ بعد از ۵۶ دقیقه آتش‌سوزی فروریخت.
برج شمالی در ساعت ۱۰:۲۸ بعد از ۱۰۲ دقیقه آتش‌سوزی فروریخت.
برج شماره ۷ در ساعت ۵:۲۰ فروریخت.

همچنین یک فروند هواپیمای بوئینگ ۷۵۷ شرکت آمریکن ایرلاینز در ساعت ۹:۳۷ صبح به وقت محلی با ساختمان پنتاگون در واشینگتن برخورد کرد و باعث تخریب بخشی از آن شد. در کل ۲۹۷۴ تن با به‌شمار آوردن هواپیما ربایان ۲۹۹۳ تن دربردارنده ۲۴ تن گمشده در حمله‌های ۱۱ سپتامبر کشته شدند؛ که به شرح زیر است.
۲۴۶ تن در ۴ هواپیما به استثنای هواپیماربایان دربردارنده‌ی:
پرواز شماره ۱۱ آمریکن: ۸۸ تن
پرواز شماره ۱۷۵ یونایتد: ۵۹ تن
پرواز شماره ۷۷ آمریکن: ۵۹ تن
پرواز شماره ۹۳ یونایتد: ۴۰ تن
۲۶۰۲ تن در برج‌های مرکز تجارت جهانی
۱۲۵ تن در پنتاگون
از میان این افراد ۳۴۳ تن از دپارتمان آتش‌نشانی نیویورک، ۲۳ تن از دپارتمان پلیس نیویورک و ۳۷ تن از دپارتمان پلیس بندر نیویورک بودند. ژنرال تیموتی مودی بلندپایه‌ترین مقام کشته شده در پنتاگون بود. شواهد تازه‌ای که پرونده اصلی یازده سپتامبر علیه دولت عربستان سعودی ارائه شده نشان می‌دهد که سفارت ریاض در واشنگتن ممکن است منابع مالی مورد نیاز مراحل تمرین برای عملیات هواپیمایی ربایی توسط دو تن از کارکنان سعودی را تأمین کرده باشد.

بنا بر گزارش شبکه «فاکس نیوز»، این شواهد و مدارک جدیدی علاوه‌ براین از این امر حکایت دارد که کارکنان و عوامل عربستان سعودی هدایت اصلی هواپیماربایان و توطئه کنندگان اصلی یازده سپتامبر را برعهده داشته‌اند. بنا بر این گزارش، در این سند الصاق شده به شکایت خانواده‌های قربانیان حملات تروریستی یازده سپتامبر آمده است، دو سال قبل از حملات یازده سپتامبر، سفارت عربستان به دو تبعه سعودی که با عنوان پوششی دانشجو در آمریکا اقامت داشتند، مبالغی را پرداخت می‌کند تا از «فینیکس» به واشنگتن پرواز کرده و برای «حملات یازده سپتامبر تمرین کنند. وکلای این پرونده تأکید کرده‌اند، اسناد موجود در دادگاه، جزئیات بیشتری درباره الگوی حمایت عملیاتی و مالی منابع رسمی سعودی از حملات یازده سپتامبر ارائه می‌دهد. «شان کارتر» وکیل اصلی این پرونده گفته است: «ما مدت‌هاست که معتقدیم روابط نزدیکی میان القاعده و عناصر مذهبی دولت عربستان سعودی وجود دارد و این شاهد بر این مدعاست».

انتهای‌پیام/2/

 
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۸۴۸۵
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , 11سپتامبر , حامد‌حسنی