چهارشنبه ۲۹ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۳۱
افشین عابدینی:

تقابل حق و باطل / برکات دفاع مقدس

افشین عابدینی: تقابل انديشه حق و باطل از ابتداي خلقت بشر تا به امروز، مسئله‌اي است كه جوامع بشري را به خود مشغول كرده است.
تقابل حق و باطل / برکات دفاع مقدس
 
اين كه دو تفكر حق و باطل خود را برتر از ديگري مي‌داند موضوعي كاملاً طبيعي است، اما در واقع تفكري بر حق است كه مبتني بر حاكميت ارزش‌هاي معنوي و ديني در سطح اجتماع باشد و در چنين شرايطي تفكر مقابل جريان خدامحور و خداطلب را بدون شك باطل مطلق مي‌دانيم.
در دوران معاصر نيز مسئله حق و باطل به تبعيت از جريان و سير تاريخي تقابل اين دو انديشه وجود دارد.
در كشور ما آنچه كه باعث تشكيل حكومت حق گرديد ، انديشه‌هاي آسماني امام راحل عظيم الشان بود، حكومتي كه نقش خدا و دين در آن غالب بر ساير امور است و امور دنيايي و تفكر ماترياليستي و كمونيستي مغلوب اين تفكر برتر مي‌باشد .
در اين شرايط ، كاملاً مورد انتظار است كساني كه حكومت الله را به دليل به خطر افتادن منافع دنيايي شان نمي‌پسندند به مقابله با اين نوع نگاه بر مي‌آيند.
امام راحل عظيم الشان ( ره ) با اتكاء به خداوند و نيروي ايمان مردم مومن زمان خويش ، انقلابي را پايه گذاري كرد كه آرمان او مدينه فاضله‌اي بود كه تمامي احكام مبتني بر شرع مقدس و دين اسلام در آن اجرا گردد . به عبارتي آنچه امام ( ره ) دنبال مي‌كرد احياي تفكر اسلام ناب محمدي بود. يعني اسلامي كه در آن محرومان و ستمديدگان به جايگاه حقيقي خويش در اجتماع دست يابند.
در چنين شرايطي حكومت‌هاي مرتجع منطقه كه اسلام آنها به معني واقعي كلمه اسلام آمريكايي و اسلام ماترياليستي بود از گسترش تفكر اسلام ناب محمدي به شدت وحشت داشتند ، چرا كه با بيدار شدن مردم كشورهايشان عملاً پايه‌هاي حكومت باطل آنان به لرزه مي‌افتاد و اين يعني اتمام قدرت دنيايي شان. به همين خاطر صدام حسين تكريتي به پشتوانه و به نمايندگي متحجرين و مرتجعين جهاني و منطقه‌اي براي از بين بردن حكومت نوپاي ايران و به جهت جلوگيري از صدور تفكر انقلابي و حق خواهانه ملت ايران نبردي مسلحانه را آغاز نمود.  نبردي كه از نظر ملت ما دفاعي مقدس لقب گرفت. دليل تقدس اين دفاع از ميهن اسلامي مان در واقع بركاتي بود كه اين نبرد نا برابر علي‌رغم چهره زشت و خشن خود براي كشورمان به جاي گذاشت.
شناخت دوست از دشمن در عرصه جهاني و داخلي از مهمترين آثار اين نبرد تحميلي بود، شناختي كه در تصميم گيري‌هاي آينده مملكت كمك شاياني به رهبران كشور نمود و به نوعي مي‌توان گفت جهت‌گيري سياست خارجي كشور را كه در اول انقلاب با شعار " نه شرقي ، نه غربي " پايه گذاري شده بود ، بيش از پيش به همه نمايان نمود.
از ديگر آثار و بركات دفاع مقدس مي‌توان به مسئله خودكفايي در عرصه صنايع نظامي كشور اشاره كرد. در واقع عدم كمك تسليحاتي كشورهاي دنيا به ما آنهم در شرايط بحراني جنگ و نياز مبرم كشور به جنگ افزارها جهت دفاع از مردم باعث شد تا ما با جديت بيشتري نسبت به توليد اين ادوات اقدام كنيم.
از ديگر آثار مثبت اين نبرد همبستگي بيش از پيش ملت ايران بود، همبستگي كه شايد در تاريخ كشور ما بي‌بديل بود. به عبارتي تمام ايرانيان فارغ از هر قوميت و مذهبي اعم از مسلمان ، مسيحي ، كليمي و زرتشتي در كنار يكديگر براي دفاع از وطنشان گرد هم آمدند و وجود شهداي متعدد از ميان مذاهب و اقوام ايراني دليل اين مدعاست.
يكي ديگر از بركات دفاع مقدس شناخت جوانان با استعداد و نخبه فراواني بود كه نه تنها توانستند جنگ را به درستي مديريت كنند بلكه عده‌اي از آنها جزو مديران توانمند بعد از جنگ شدند. به عبارتي جنگ موجب كشف نخبگان متعدد گرديد. در واقع فارغ از آثار و بركات و تبعات جنگ تحميلي به نظر مي رسد ، هفته دفاع مقدس تنها يادآور تلخي‌ها و مصيبت‌هايي كه بر سر ملت ما وارد آمد ، نيست. بلكه يادآور اين موضوع نيز هست كه ملت ما در سايه وحدت و همدلي و اتكا به توان داخلي توانست دنيا را به زانو در آورد و اگر در شرايط فعلي كه شاهد بدعهدي طرف مقابل در قضيه برجام هستيم يكبار ديگر مانند دوران دفاع مقدس همه با هم متحد شويم ، در نهايت آن گروهي كه پيروز است باز هم ملت خداجوي ايران اسلامي خواهد بود و استكبار جهاني مجدداً شكست سخت و سيلي محكمي از ملت قهرمان ايران خواهد خورد. ملتي كه بسيجيان آن ، پاسداران آن ، ارتشي‌ها و نيروهاي مرزبان و انتظامي آن و سربازان گمنام و مظلوم آن همواره آماده جان فشاني در راه دفاع از حريمش هستند.
مدافعيني كه حق طلبي و رشادت را از امام شهيدشان ( حسين بن علي ) آموختند و مي@دانند تنها راه نجات و سعادت هر انساني قدم گذاشتن در راهي است كه امام حسين ( ع )  طي كرد و با شهادتش به ما آموخت ، حيات جاودانه و أبدي در اطاعت و بندگي محض از خداست.
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۸۸۳۶
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , دفاع مقدس , حق و باطل