پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم:

واحدهای صنعتی بی‌جان خراسان جنوبی نیازمند نگاه ویژه دولت

28 مهر 1395 ساعت 9:43

خراسان جنوبی از استان‌های محروم کشور بوده که برای رونق تولید و اقتصاد نیازمند حمایت و نگاه ویژه دولت است.


به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری فارس؛ یکی از چرخه‌های اقتصادی و تولیدی کشور واحدهای صنعتی هستند که در سال‌های اخیر با اعمال تحریم‌های ظالمانه علیه ایران مشکلات این واحدها بسیار شده است.

مشکل عمده واحدهای صنعتی در شرایط کنونی عدم نقدینگی لازم و تامین سرمایه در گردش است که برای رفع این مشکلات نیاز به حمایت جدی دولت وجود دارد تا از تعطیلی این واحدها و در نتیجه بیکاری چندین هزار نفر جلوگیری شود.
واحدهای صنعتی خراسان جنوبی نیز از این مشکلات مستثنی نبوده و این مشکلات سبب شده تا برخی از واحدها نتوانند در این شرایط داوم بیاورند و در نتیجه تعطیل شده‌اند.

خراسان جنوبی یک استان محروم و با کمترین امکانات بوده که باید به طور ویژه مورد توجه دولت قرار گیرد زیرا تعطیلی واحدهای صنعتی مساوی با بیکاری تعداد زیادی از افراد و در نتیجه مهاجرت و خالی شدن یک استان مرزی است.
یکی از سیاست‌هایی که در حال حاضر دولت برای حمایت از واحدهای صنعتی دارای مشکل در پیش گرفته پرداخت تسهیلات رونق تولید به این واحدها است.
مدیرعامل شهرک‌های صنعتی خراسان جنوبی در تاریخ 22 اردیبهشت‌ماه امسال در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در بیرجند اظهار داشت: 65 درصد صنایع مستقر در شهرک‌های صنعتی استان وابسته به صنعت ساختمان هستند.
عباس جرجانی گفت: 306 واحد در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان وجود دارد که از این تعداد 81 واحد معادل 27.36 درصد تعطیل هستند.
وی با بیان اینکه 50 درصد واحدهای صنعتی استان در شهرک‌های صنعتی واقع هستند، افزود: از 306 واحد صنعتی در استان 69 واحد با ظرفیت کمتر از 50 درصد، 118 واحد بین 50 تا 70 درصد ظرفیت و 38 واحد نیز بالای 70 درصد فعالیت می‌کنند.
مدیرعامل شهرک‌های صنعتی خراسان جنوبی تصریح کرد: در مرکز استان 155 واحد صنعتی وجود دارد که از این تعداد 40 واحد تعطیل است.

جرجانی ادامه داد: از 81 واحد صنعتی تعطیل شده در استان 54 واحد مشکل نقدینگی، 13 واحد مشکل بازار، پنج واحد مشکل شرکاء، 6 واحد مشکل تأمین مواد اولیه و سه واحد نیز مشکل فرسودگی ماشین‌آلات را دارند.
صبح امروز علی یزدانی معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت به خراسان جنوبی سفر کرد و با بازدید از شهرک صنعتی بیرجند در جریان مشکلات چند واحد صنعتی قرار گرفت.
یکی از واحدهای که مورد بازدید قرار گرفت شرکت دان و علوفه شرق بود.
در پی این بازدید قائم مقام مدیرعامل شرکت دان و علوفه شرق اظهار داشت: شرکت دان و علوفه شرق از صفر تا صد کار تولید پروتئین مرغ را انجام می‌دهد.

سعید جوان‌شیر با بیان اینکه این شرکت، شرق کشور را پوشش می‌دهد، تصریح کرد: ظرفیت تولید این کارخانه 125 هزار تن در سال است که توانسته‌ایم حتی در شرایط رکود اقتصادی فروش خود را دو برابر کنیم.
وی با اشاره به اینکه شرکت دان و علوفه شرق موفق به کسب عنوان صادرکننده نمونه در طی سه سال متولی شده است، تصریح کرد: برند دان بیرجند در افغانستان نیز ایجاد شده که در این کشور بالاترین فروش مربوط به این شرکت است.
قائم مقام مدیرعامل شرکت دان و علوفه شرق گفت: در مجموع در این کارخانه به طور مستقیم 128 نفر مشغول به فعالیت هستند.
جوان‌شیر با بیان اینکه در سال جاری به طور میانگین ماهانه 6 هزار و 500 تن تولید داشته‌ایم، یادآور شد: میزان تولید این کارخانه در 6 ماهه نخست امسال حدود 40 هزار تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است.
وی اضافه کرد: در شرکت دان و علوفه شرق هرچند برای استفاده از تسهیلات رونق تولید به بانک معرفی شده‌ایم ولی چون نرخ این تسهیلات 18 درصد بوده کمک چندانی نکرده است.

قائم مقام مدیرعامل شرکت دان و علوفه شرق با بیان اینکه این شرکت در بحث بازاریابی بسیار کار کرده است، تصریح کرد: به طوری که 50 درصد از نیروهای این شرکت در این حوزه فعالیت می‌کنند و به سبب ارائه خدمات پس از فروش میزان فروش این شرکت افزایش یافته است.
جوان‌شیر خاطرنشان کرد: یکی دیگر از مشکلات این شرکت مشکل با دارایی است که حدود دو میلیارد تومان مالیات برای این شرکت بریده شده است.

مدیرعامل شرکت مینای سرخ نیز در پی بازدید معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از این شرکت اظهار داشت: در حال حاضر 38 نفر نیرو در این شرکت مشغول فعالیت هستند.
احسان منوچهری با بیان اینکه از طرح رونق تولید و اخذ تسهیلات در این راستا استفاده کرده‌ایم، تصریح کرد: چون توان بازپرداخت این تسهیلات را نداشته‌ایم نتوانسته‌ایم به اندازه کافی از آن استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه این شرکت یکی از صنایع مادر است، یادآور شد: اگر به این واحد کمک شود در واقع به مجموعه از واحدها کمک شده است.

مدیرعامل شرکت مینای سرخ گفت: تنها مشکل عمده این شرکت بحث سرمایه در گردش و مالیات است.
منوچهری ادامه داد: مالیات‌های سنگین کمر صنعت را شکسته است به طوری که در شرایطی که واحدهای صنعتی درآمد چندانی ندارند باید چندین برابر درآمد خود مالیات پرداخت کنند و این امر مشکل فراوانی را به وجود آورده است.
علی یزدانی معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در جمع خبرنگاران در بازدید از شهرک صنعتی بیرجند، اظهار داشت: در کشور بیش‌از 88 هزار واحد صنعتی وجود دارد که به نوعی 80 هزار مورد از آن جزو صنایع کوچک هستند.
وی ادامه داد: در مجموع تعداد صنایع کوچک و متوسط 84 هزار و 500 مورد در سطح کشور است.

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک شهرک‌های صنعتی ایران با بیان اینکه صنایع کوچک و متوسط حدود 95 درصد صنایع کشور را تشکیل می‌دهد، یادآور شد: با توجه به این موضوع که صنایع کوچک و متوسط نقش مهمی در چرخه اقتصادی کشور دارند در اولویت سیاست‌های دولت قرار می‌گیرند.

یزدانی با اشاره به اینکه در کشور بیش‌از 3 هزار و 450 واحد صنعتی بزرگ با اشتغال بالای 100 نفر وجود دارد، افزود: یکی از سیاست‌های اصولی دولت با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری در مورد حمایت از صنایع کوچک و متوسط در سال جاری، همت بیشتری در راستای توجه به این صنایع انجام شده است.
وی ادامه داد: در این چارچوب، طرح رونق تولید در ستاد اقتصاد مقاومتی مطرح شد که در تمام کشور در راستای حمایت از صنایع کوچک و متوسط بوده است.

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک شهرک‌های صنعتی ایران با بیان اینکه در این راستا در خراسان جنوبی 400 مورد از واحدهای کوچک و متوسطی که تعطیل بوده و یا کمتر از ظرفیت حقیقی خود فعالیت می‌کرده‌اند در سال جاری هدف‌گذاری شده‌اند، افزود: این صنایع، صنایعی هستند که به طور مستقیم یا با سازمان صنعت، معدن و تجارت و یا سازمان جهاد کشاورزی مرتبط هستند.



یزدانی اضافه کرد: یکی دیگر از سیاست‌های دولت که در راستای حمایت از صنایع کوچک و متوسط در سال جاری اتخاذ
شده است این بوده که تامین اجتماعی برای تعدادی از این واحدها که اجرائیه کشیده بود به مدت یک سال این اجرائیات به تعویق بیافتد.

وی با بیان اینکه برای حمایت از صنایع کوچک و متوسط سازمان امور مالیاتی مکلف شده علاوه بر تعیین تکلیف بدهی‌های قبلی سرمایه‌گذاران، این واحدها را ظرف مدت یک هفته برای اخذ تسهیلات به بانک‌ها معرفی و درخواست حساب برایشان صادر کند، یادآور شد: همچنین بر اساس مصوبه جدید دولت، واحدهایی که دارای بدهی معوق به بانک‌ها باشند می‌توانند از تسهیلات بهره‌مند شوند.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک شهرک‌های صنعتی ایران به صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک اشاره کرد و گفت: در راستای سیاست‌های حمایت از صنایع جلسات این صندوق را کوتاه کرده‌ایم و نوع تضامین را متناسب با وضعیت استان و وضعیت بنگاه و سرمایه‌گذاران تغییر داده‌ایم.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: در این صندوق تا 3 میلیارد تومان برای واحدهای صنعتی کوچک ضمانت‌نامه صادر می‌شود و متناسب با آن اگر این واحدها بخواهند خرید مواد اولیه داشته باشند بدون مراجعه به سیستم بانکی برایشان ضمانت‌نامه با نرخ نیم تا دو درصد متناسب با توافق خریدار و فروشنده صادر می‌شود.
یزدانی با بیان اینکه صنایع کوچک آسیب‌پذیرتر از صنایع بزرگ هستند و حمایت‌های جامع‌تری را لازم دارند، گفت: در قانون برنامه ششم پیش‌بینی‌هایی شده و به دنبال این هستیم که شرایط تسهیلات که به نوع واحدها داده می‌شود از شرایط معمولی که وجود دارد تمایز داشته باشد و در دستور کار است.

وی اذعان داشت: در داخل شهرک‌های صنعتی برای حمایت از زیرساخت‌ها و صیانت از زیرساخت‌های موجود در برنامه ششم پیشنهاد شده است که امیدواریم در مجلس هم مصوب شود یک سوم از مالیات بر ارزش افزوده سهمی که شهرداری‌ها دریافت می‌کردند به سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی داده شود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: با توجه به پراکندگی و تعداد این واحدها و نقشی که در راستای رفع محرومیت می‌توانند داشته باشند گرایش و جهت دولت در حمایت از این صنایع است.

یزدانی به طرح رونق تولید اشاره کرد و افزود: متناسب با درخواست کارگروه‌ها و نوع تسهیلاتی که پیش‌بینی شده برای سرمایه در گردش واحدهای کوچک یک‌میلیارد تومان پیش‌بینی اولیه شده و برای تکمیل طرح‌های صنعتی بالای 60 درصد 2 میلیارد تومان و برای بنگاه‌های متوسط سه میلیارد تومان پیش‌بینی شده و در مجموع 160 میلیارد تومان برای 10 هزار واحدی که مدنظر بوده و 2 هزار طرح صنعتی با این میزان تا پایان سال می‌توانند به بهره‌برداری کامل یا به ظرفیت واقعی برسند.

وی خاطرنشان کرد: در خراسان جنوبی از 405 واحد که برای دریافت تسهیلات رونق تولید در نظر گرفته شده 125 واحد در چرخه قرارداد با بانک قرار گرفته‌اند.
در پایان امیدواریم این بازدیدها نتیجه داشته تا مقداری از مشکلات واحدهای صنعتی در استان محروم خراسان جنوبی رفع شود و به رونق تولید در این استان کمک کند.
::::::::::::::::::::::::::::
گزارش از سمیه محمدی

فارس 


کد مطلب: 1042

آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/report/1042/واحدهای-صنعتی-بی-جان-خراسان-جنوبی-نیازمند-نگاه-ویژه-دولت

خراسان تایم
  http://www.KhorasanTime.ir