به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری فارس؛مجتمع دامداری شهرستان فردوس با ظرفیت 2 هزار رأس دام در باغشهر اسلامیه واقع شده است و به عنوان قطب تولید شیر در خراسان جنوبی محسوب میشود که روزانه بیش از 18 تن شیر در این مجتمع جمعآوری و به کارخانههای فرآوری شیر در شهرستانهای همجوار فرستاده میشود.
تا چندی قبل به دلیل قیمت پایین شیر و عدم نقدینگی دامداران برای خرید علوفه دامی، برخی از دامداران مجبور به فروش دامهای خود شده و از وضعیت دامداری و تولید، بسیار ناراضی و گلهمند بودند تا اینکه از تیرماه سال جاری، صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی با اجرای طرح حمایتی خرید و فروش شیر به یاری و حمایت از دامداران شهرستان آمد و مشکلات دامداران شهرستان فردوس در ارتباط با فروش شیر با قیمت مناسب و نیز تأمین نقدینگی برای خرید علوفه تا حدود زیادی برطرف شد.
دولت از صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی حمایت کند
یکی از دامداران شهرستان فردوس که دارای یک واحد 70 رأسی گاوشیری در مجتمع دامداری اسلامیه است، در این ارتباط به خبرنگار فارس در فردوس، اظهار داشت: مدت 10 سال است که کار دامداری در مجتمع را آغاز کردهام و روزانه هزار تا هزار و 200 کیلوگرم شیر به سکوی جمعآوری شیر تحویل میدهم.
مهدی غفاری گفت: تا چند ماه گذشته خرید شیر در مجتمع توسط کارخانههایی از شهرستانهای اطراف انجام و مبلغ آن نیز پس از چند ماه به دامدار پرداخت میشد که این تاخیر در پرداخت مشکلات زیادی را برای دامداران به همراه داشت چراکه دامدار بدون نقدینگی قادر به خرید علوفه دامی نبود.
وی افزود: با ورود صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی به زنجیره حمایت از خرید و فروش شیر، علاوه بر افزایش کیفیت شیر، مشکل نقدینگی برای خرید علوفه دامی نیز برطرف و در پایان هر ماه مبلغ شیر خریداری شده توسط کارخانه طرف قرارداد به حساب دامدار واریز میشود و دامدار میتواند این مبلغ را برای خرید علوفه هزینه کند.
این دامدار فردوسی از دولت خواست تا صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی که اقدامات موثر و مثبتی برای دامداران و کشاورزان منطقه انجام میدهد را مورد حمایت قرار داده و طرح حمایتی خرید شیر ادامه یابد تا دامداران با دلگرمی در عرصه تولید حضور داشته باشند و بدون دغدغه خاطر بتوانند شیر تولیدی واحدهای دامی خود را به فروش برسانند.
انگیزه دامداران برای تولید شیر باکیفیت افزایش یافته است
یکی دیگر از دامداران فردوسی تصریح کرد: مدت چهار سال است که در عرصه دامداری با یک واحد 20 رأسی گاو شیری در مجتمع اسلامیه مشغول به فعالیت هستم و روزانه بیش از 200 کیلوگرم شیر به سکوی جمعآوری شیر در مجتمع دامداری اسلامیه تحویل میدهم.
علی زال با اشاره به اینکه با حمایت صندوق توسعه بخش کشاورزی روح امید در دل دامداران شهرستان فردوس دمیده شده و انگیزه برای تولید شیر باکیفیت افزایش یافته است، تصریح کرد: در سالهای گذشته پول حاصل از فروش شیر تولیدی در دامداریها پس از تحویل به سکوی جمعآوری شیر و فروش به کارخانههای طرف قرارداد، پس از چندماه عاید دامدار میشد که این موضوع مشکلات عدیدهای را برای دامداران به دنبال داشت.
وی یادآور شد: از تیرماه سال جاری با ورود صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی به موضوع خرید و فروش شیر و نیز اجرای طرح مدل ارائه خدمت خرید شیر توسط صندوق، مبلغ فروش شیر پایان هر ماه بطور منظم به حساب دامدار واریز میشود.
خرید 2 هزار تن شیر دامداران فردوس با اعتبار 2 میلیارد تومان
مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی فردوس نیز در این ارتباط گفت: روزانه بیش از 18 تن شیر در مجتمع دامداری اسلامیه تولید میشود که از این میزان، 15 تن زیر پوشش زنجیره حمایتی صندوق توسعه بخش کشاورزی قرار دارد.
مهدی روشن افزود: ورود صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی به زنجیره خرید و فروش شیر علاوه بر تأمین نقدینگی دامدار برای خرید علوفه ارزان قیمت، تأمین خوراک مناسب و ارزان قیمت، افزایش کیفیت و بهبود قیمت شیر و کاهش هزینههای دامدار را نیز به دنبال دارد.
وی تصریح کرد: شیر تولیدی در واحدهای دامداری مجتمع اسلامیه روزانه جمعآوری و مبلغ آن نیز در قالب خط اعتباری از محل اعتبارات صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی پایان هر ماه توسط کارخانه طرف قرارداد به حساب دامداران واریز میشود و تاکنون نیز 2 هزار تن شیر با اعتبار 2 میلیارد تومان در طرح حمایتی خرید شیر از دامداران منطقه خریداری شده است.
مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی فردوس با اشاره به مصرف روزانه 15 تن خوراک در واحدهای دامی مجتمع اسلامیه، یادآور شد: با اجرای طرح حمایتی خرید شیر و تأمین نقدینگی برای خرید علوفه دامی، هر کیلوگرم خوراک 70 تومان ارزانتر شده که این کاهش قیمت، روزانه یک میلیون تومان عواید برای دامداران به دنبال داشته است.
روشن، از توزیع 3 هزار تن ذرت علوفهای بین دامداران شهرستان فردوس خبر داد و گفت: ذرت علوفهای از فروشنده اصلی خریداری و بدون واسطه با قیمت 15 درصد زیر عرف بازار بین دامداران توزیع میشود و دامداران نیز از محل فروش شیر تحویلی در زنجیره حمایتی، مبلغ ذرت علوفهای را به صورت اقساط با صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی تسویه میکنند.
وی افزود: با توزیع 3 هزار تن ذرت علوفهای ارزان قیمت، دامداران شهرستان فردوس از 90 میلیون تومان تخفیف بهرهمند میشوند.
فارس