به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرنگار اعزامی، عصمت محمودی معاون مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری صبح امروز در نشست ازدواج و تحکیم خانواده در دانشگاه، اظهار کرد: در مباحث اجتماعی تاثیر خانوادهها کم نیست و این مباحث تنها به دولت منتصب نمیشود.
وی افزود: در مباحث طلاق بیش از اشتغال مباحث فردی ماننند وفادارای، صبر و گذشت دخالت دارد که در گذر به سبک زندگی مدرن این موضوعات دچار چالش شده است.
معاون مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری با بیان اینکه در مباحث تحکیم خانواده مسائل از خانواده شروع میشود و الگوپذیری فرد ابتدا از خانواده است، گفت: غیبت پدر و مادر حضور در فضای مجازی را پر رنگ میکند.
محمودی با اشاره به اینکه نباید در مباحث اجتماعی بزرگنمایی کرد چرا که ترویج منکر است، گفت: موضوع پنهان کردن مشکلات نیست اما نباید کاری کرد که قبح مسائل از بین برود.
وی خاطرنشان کرد: در بحث طلاق دارای رتبه 27 در کشور هستیم اما برخی از رسانه ها رتبه دو یا سه را عنوان میکنند.
شهرام شیخانی معاون امور توسعه پیشگیری بهزیستی خراسان جنوبی در این جلسه اظهار کرد: بحث ورود در آسیبهای اجتماعی از وظایف ساختاری بهزیستی است.
وی به اهمیت آموزش مهارتها برای جوانان قبل از ازدواج اشاره کرد و گفت: 30 مدرس فعال در استان در زمینه مهارتهای زندگی وجود دارد.
معاون امور توسعه پیشگیری بهزیستی خراسان جنوبی وجود همگرایی بین بهزیستی و دانشگاه در خصوص آموزشها و مهارتهای زندگی را امری لازم دانست و افزود: آمادگی لازم را داریم تا از محل اعتبارات خود کلاسهای آموزشی را برگزار کنیم.
شیخانی خاطرنشان کرد: در سال گذشته 16 هزار نفر در استان تحت آموزشهای مهارتهای زندگی گرفتند که از این تعداد هزار و 200 نفر در دانشگاهها از طریق تفاهم نامه بوده است.
وی افزود: در بحث دانش خانواده در سال گذشته برای چهار هزار و 200 نفر آموزش قبل از ازدواج و برای پنج هزار و 400 نفر آموزش بعد از ازدواج داده شده است.
معاون امور توسعه پیشگیری بهزیستی خراسان جنوبی ادامه داد: آموزشها به صورت فعال و به صورت تعاملی بوده است و سابقه 11 ساله در استان دارد.
شیخانی بیان کرد: از دانشگاهها درخواست داریم تا دروسی را که در زمینه مهارتهای زندگی دارند به صورت هدفمند برگزار کنند و این واحدها را در گروه خاصی قرار دهند چرا که اکنون این دروس اختیاری است و ما میخواهیم این دروس به سرفصل های خاصی مرتبط باشد.
وی تصریح کرد: ارائه آموزشهای مهارتهای زندگی و پیش از ازدواج و بعد از ازدواج در قالب واحدهای درسی و همچنین برگزاری کارگاههای آموزشی در محیطهای خوابگاهی و در بستر دانشگاه از طریق انعقاد تفاهم نامه مشترک بین دانشگاههای سطح استان و اداره کل بهزیستی در سال جاری اجرایی خواهد شد.
معاون امور توسعه پیشگیری بهزیستی خراسان جنوبی به ارائه طرح پایلوت مشاوره پیش از ازدواج توسط مرکز مشاوره پیش از ازدواج دانشگاه بیرجند اشاره کرد و گفت: این طرح پس از تصویب اجرایی می شود.
محمد حسین شفیعی رئیس دانشگاه بزرگمهر قائنات نیز در این جلسه، گفت: درس مهارتهای زندگی چند بعدی است و تنها مهارتهای عمومی را شامل نمیشود.
وی افزود: سرفصل دروس توسط شورای برنامه ریزی وزارت تعیین میشود و تنها دخل و تصرف تا 20 درصد میتواند اعمال شود.
رئیس دانشگاه بزرگمهر قائنات افزود: بروشوری تهیه و معرفی اساتیدی را که بهزیستی دارد صورت گیرد تا در بحث آموزشها بتوانیم از این افراد استفاده کنیم.
شفیعی تصریح کرد: کارگاههایی که اختیاری است بهرهوری کمی برای دانشجو دارد چرا که تا موضوع جدی نباشد دانشجو فراگیریاش را جدی نمیگیرد.