به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری مهر؛ حوادث ناشی از کار طی سه ماه نخست سال جاری هزار و ۸۰۴ مورد بوده است که از این میزان ۱۶۱ مورد معادل ۸.۹ درصد منجر به فوت شده و در مجموع حوادث ناشی از کار در بهار امسال نسبت به زمستان سال گذشته ۱۴.۸ درصد رشد داشته است.
طبق آمار ارائه شده از سوی اداره کل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، استانهای تهران با ۲۹۸ مورد معادل ۱۶.۵ درصد، اصفهان با ۱۹۷ مورد معادل ۱۰.۹ درصد و آذربایجان شرقی با ۱۵۴ مورد معادل ۸.۵ درصد بیشترین تعداد حادثهدیدگان ناشی از کار را در بهار امسال به خود اختصاص دادند به طوری که ۳۶ درصد حوادث کار بهار امسال، در این استانها رخ داده است.
در مقابل استانهای چهارمحال و بختیاری با ۲ مورد معادل ۰.۱، سمنان با ۴ مورد معادل ۰.۲ درصد و بوشهر با ۵ مورد معادل ۰.۳ درصد کمترین تعداد حادثهدیدگان ناشی از کار را به خود اختصاص دادند.
۳ استان صدرنشین حوادث منجر به فوت
اما استانهای گلستان، یزد و کرمانشاه به ترتیب با ۳۰ درصد، ۲۲.۲ و ۱۶.۲ درصد بیشترین حوادث کار منجر به فوت را به خود اختصاص دادند. همچنین استانهای اردبیل، کردستان و خوزستان به ترتیب با ۲.۶ درصد، ۲.۶ درصد و ۴.۱ درصد کمترین حادثه کار منجر به فوت را در سه ماه نخست سال جاری به خود اختصاص دادند.
۴ استان بدون حادثه منجر به فوت
بررسی این آمار نشان میدهد در بهار امسال، تعداد حوادث کار منجر به فوت در استانهای بوشهر، چهارمحال و بختیاری، خراسان جنوبی، سمنان و گیلان صفر بوده است و در استان سیستان و بلوچستان در این مدت حادثه ناشی از کار رخ نداده است.
حوادث کار به تفکیک فعالیت اقتصادی در بهار امسال نشان میدهد فعالیتهای ساختمانی، صنعتی و سایر فعالیتهای خدمات عمومی، اجتماعی و شخصی به ترتیب با ۴۲.۷ درصد، ۳۲.۴ درصد و ۸.۲ درصد بیشترین تعداد حادثهدیدگان ناشی از کار را داشتهاند به طوری که ۸۳ درصد از این نوع حوادث در این بخش از فعالیتهای اقتصادی رخ داده است. از سوی دیگر فعالیتهای واسطهگریهای مالی با ۴ مورد، آموزش و ماهیگیری هر کدام با ۲ مورد کمترین تعداد حادثهدیدگان ناشی از کار را به خود اختصاص دادند.
با توجه به تعداد حوادث ناشی از کار در هر یک از فعالیتهای اقتصادی، بیشترین حادثه منجر به فوت در بهار امسال به ترتیب مربوط به فعالیت دفاتر و ادارات مرکزی با ۲۵ درصد، بهداشت و مددکاری اجتماعی با ۲۰ درصد و کشاورزی-شکار و جنگلداری با ۱۳.۲ درصد است.
هزینه حوادث ناشی از کار معادل ۶۰۰ هزار میلیارد ریال!
رشد ۱۵ درصدی حوادث کار در بهار امسال در حالی اتفاق افتاده که پیش از این محمدحسن هفدهتن، معاون روابط کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی معاون وزیر کار گفته بود: هزینه ای که به واسطه حوادث ناشی از کار به کشور وارد میشود رقمی معادل ۶۰۰ هزار میلیارد ریال است و امروز ۳۸ درصد پرداختی های صندوق تامین اجتماعی مربوط به این حوزه است که با رعایت ایمنی میتوانیم این صندوق را به پایداری کامل برسانیم.
وی معتقد بود که کارفرمایان باید نسبت به ایمنی کار حساس شوند چرا که خون کارگری که به زمین ریخته می شود، یک مطالبه اجتماعی است. به گفته او، امروز حساسیت جدی در دولت حاکم شده به گونه ای که تمامی تجهیزات ایمنی وارداتی قبل از عرضه باید به تایید مراجع صلاحیت دار برسد ما امیدوارم با این نسیم امیدوار کننده و روح بخشی که در امر ایمنی وزیدن گرفته، در سالهای آینده حوادث منجر به فوت در کشور به صفر برسد.
کاش حوادث کار در ۴ ماهه امسال
اما در این زمینه اخیرا محمد اصابتی مدیرکل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه حوادث ناشی از کار در چهار ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل در کشور ۶.۷ درصد کاهش داشته است، گفت: اصلی ترین ماموریت ما این است که انسان هایی سالم در حوزه کار کشور داشته باشیم و زمینه را طوری فراهم کنیم که از نیروی کار صیانت شود.
وی با اشاره به اینکه بیشتر حوادث در کارگاه های زیر ۲۵ نفر رخ میدهد عنوان کرد: باید در هر کارگاه یک مسئول ایمنی مستقر شود و قبل از وقوع حادثه مسائل مربوط به پیشگیری را باید انجام دهیم.
اصابتی افزود: باید کارگر و کارفرما نسبت به ایمنی حساس شوند و در این راستا آموزش یکی از کارهای اساسی خواهد بود چراکه باید از ظرفیتی که در تشکلهای کارگری وجود دارد، بهره بگیریم و بخش آموزش را تقویت کنیم.
این مقام مسئول در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه هریک واحد آموزش به میزان چهار درصد در بازگشت سرمایه موثر است، ادامه داد: امروز به دنبال سیستم ارتقاء بازرسی هستیم و با استقرار مسئولان ایمنی، رصد را به خود آنها واگذار خواهیم کرد.
وی بیان کرد: در سال ۹۴ به علت وقوع حوادث ناشی از کار، پنج هزار میلیارد ریال غرامت پرداخت کردیم و در استان کرمان طی شش ماه نخست امسال در بخش معدن حادثه منجر به فوت نداشتیم.
مهر