الگویی برای ازدواج ساده
ازدواج پسری 17 ساله با دختری 13 ساله / زندگی مولای متقیان سرلوحه زندگی است / چه کسی می گوید در سن کم نمی شود ازدواج کرد
خاورستان , 13 شهريور 1395 ساعت 19:13
برخلاف اینکه جوان ها اوضاع اقتصادی را بهانه برای عدم ازدواج می کنند ما دست خالی و بدون هیچ شغل و کاری زندگی مان را آغاز می کنیم.
اگر طلبه نبودم قطعا با کارگری و هر شغلی که که روزی حلال در آن بود گذران زندگی می کردم.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرنگار اعزامی، به مناسبت روز ازدواج با دو زوج نوجوان بیرجندی که به تازگی اقدام به آغاز زندگی مشترک خود کرده اند گفتگو گرفتیم.
حسین کمالی راد طلبه 17 ساله ای است که تصمیم به ازدواج با دختردایی اش که تنها 13 سال سن دارد می گیرد و مادرش را در این راه پیش قدم می کند.
خانم حاجی زاده می گوید: پسرم حرف از ازدواج کردن خود می زد که تصمیم گرفته است زن بگیرد و به زندگی سرو سامانی دهد.
من که از قبل می دانستم که دختر دایی وی می تواند موردی مناسبی برای ازدواج وی باشد برای خواستگاری به منزل برادرم رفتم که هم زمان برادرم برای پسرش که تنها دوروز از پسر من بزرگتر است برای دخترم خواستگاری کرد و این بود که مراسم عروسی دو زوج برپاشد.
به گفته خانم حاجی زاده که مادر یک عروس و یک داماد است ساده زیستی و دوری از تجملات، هدف اصلی برای آغاز زندگی مشترک بود.
وی ادامه داد: ما ضروریات را بر زندگی اصل دانستیم و با 14 سکه و مراسم عقد ساده ای که آن هم در حسینیه و مسجد برگزار شد و حدود یک میلیون تومان هم بیشتر هزینه نداشت زندگی یشان را آغاز کردند.
وی که فرهنگ سازی از سوی خانواده ها را یکی از اقدامات شاخص برای کم کردن سن ازدواج می داند و ادامه می دهد: من شش فرزند دارم که تاکنون پنج فرزندم در سن کم ازدواج کرده اند و یک فرزندم 5 ساله است و هنوز به سن ازدواج نرسیده است.
وی تصریح کرد: هیچ گاه فرزندانم در زندگی بیکار نبوده اند و من همیشه برایشان برنامه داشته ام تا به خوبی راه و رسم زندگی را بیاموزند.
این شهروند بیرجندی گفت: گاهی پدرو مادرها از جوان ها انتظارات بیشتری دارند و این باعث می شود که جوان ها نتواند ساده زندگی خود را آغاز کنند.
وی با تاکید بر اینکه تنها پدر و مادرها هستند که می توانند زندگی ساده و با قناعت را به فرزندان آموزش دهند، تصریح کرد: از والدین می خواهیم که در زندگی یاور فرزندان در آغاز زندگی باشند تا زندگی به دور از تجملات در زندگی آغاز کنند.
وی می گوید: در این روزها که خانواده ها سرگرم تلویزیون و گوشی و شبکه های اجتماعی هستند وقتی برای فرزندان خود ندارند من سعی کردن زندگی ام را با برنامه برای فرزندانم پیش ببرم وقت خالی بیهوده در زندگی یشان نباشد.
وی تصریح کرد: یکی از دلایل اینکه دخترم تصمیم گرفت علی رغم اینکه هنوز دبیرستان تحصیل می کند ازدواج کند این بود که می دانم از عهده زندگی برمی آید و می تواند مادری نمونه برای فرزندش باشد.
حسین کمالی راد می گوید: من یک طلبه 17 ساله هستم و علی رغم آنچه جامعه فکر می کند نمی توانم زندگی مشترک تشکیل دهد ما اصل را در زندگی بر برکت گذاشتیم و قناعت را سرلوحه قرار دادیم.
وی تصریح کرد: برخلاف اینکه جوان ها اوضاع اقتصادی را بهانه برای عدم ازدواج می کنند ما دست خالی و بدون هیچ شغل و کاری زندگی مان را آغاز می کنیم.
وی ادامه می دهد: اگر طلبه نبودم قطعا با کارگری و هر شغلی که که روزی حلال در آن بود گذران زندگی می کردم.
این نوجوان بیرجندی گفت: تاکید من بر این است که بتوانیم زندگی ساده و خدایی آغاز کنیم.
همسر وی نرجس حاجی زاده که تنها 13 سال دارد و امسال قرار است در کلاس ششم ابتدایی تحصیل کند؛ درباره تصمیمش برای ازدواج می گوید: با اینکه شاید همه احساس کنند سن من کم برای آغاز زندگی مشترک بوده است اما من می گویم که این ازدواج به موقع و به هنگام بوده است.
وی یادآورشد: هدف ما این است که پیروی از ائمه داشته باشیم و ازدواج آسان و به موقع در جامعه فرهنگ سازی شود.
دو زوج دیگر مهدی حاجی زاده که 17 سال و نازنین کمالی راد که 16 سال سن دارد نیز زندگی خود را با سادگی آغاز کردند و ازدواج آسان در سن پایین را ترجیح داده اند.
این دو زوج که آغاز زندگی خود را با گرفتن جشنی در حسینیه رقم زده اند حضرت علی (ع) و فاطمه (س) را الگویی برای زندگی می دانند.
کمالی راد کسب موفقیت را در کنار رسیدن به معنویت و خداوند از اهداف ازدواج آسان و با سن پایین عنوان کرد و گفت: من امسال کلاس نهم می روم و خوشحالم که در کنار تشکیل زندگی می توانم به تحصیل نیز ادامه دهم.
این نوجوان بیرجندی تصریح کرد: هم کلاسی های ما فکر می کنند که ما کار اشتباهی کرده ایم اما من خودم را فردی موفق می دانم چراکه به موقع برای تشکیل زندگی اقدام کرده ام.
وی یکی از دلایل بالارفتن سن ازدواج را بالارفتن انتظارات زوجین دانست و افزود: خانواده ها بی تاثیر در این امر نیستند و نقش اساسی در بالابردن انتظارات زوجین دارند.
وی بیان کرد: گاهی ما دلایل عدم ازدواج را نخریدن خانه و ماشین از سوی جوانان می بینیم که این نوعی ظلم جوانان به خود است چرا که هیچ گاه داشتن این امکانات لازم برای تشکیل زندگی نیست.
وی به بیان این گفته آقای قرائتی که ازدواج ها باید دبیرستانی باشد، گفت: من به همه نوجوان ها و هم سن وسالهایم توصیه می کنم هیچ گاه پول و امکانات مادی را بهانه ای برای عدم ازدواج ندادند.
حاجی زاده همسر وی نیز از این که خانواده ها همراه وی برای تشکیل زندگی مشترک بوده اند احساس رضایت دارد و می گوید: خدا را شاکرم که توانستم به این سادگی زندگی خود را آغاز کنم.
کد مطلب: 116