حکم فرمایی اخلاق و محبت در سبک زندگی اسلامی

14 شهريور 1395 ساعت 9:19

معیارهای سبک زندگی اسلامی، معیارهای قرآنی و الهی است. در این سبک زندگی «اخلاق و محبت» حکم فرما است؛ شاید در حوزه قانونی بشود دو نفر را وادار به همکاری با یکدیگر کرد ولی نمی توان وادار به دوست داشتن یکدیگر کرد.


به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم، نخستین روز از آخرین ماه سال قمری، سالروز پیوندی آسمانی است که دیگر هیچ گاه مانند آن در تاریخ تکرار نشد و علی علیه السلام، پیشوای پارسایان با فاطمه (سلام الله عليها)، برترین بانوی جهان پیمان عشق بست و خدا، والاترین فرستاده خویش را بر این پیمان گواه گرفت.
هر ساله به پاس احترام و پاسداشت، سالروز ازدواج حضرت علی (علیه السلام) و حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) را جشن می گیریم تا شاید این روز بزرگ و این اتفاق مبارک تاریخی تلنگری باشد در میان مسلمانان، تا براساس آن زندگیشان را پایه ریزی کنند و روابط شان را به مانند روابط این دو معصوم بزرگوار بنا نهند.
زندگی اهل بیت عصمت و طهارت(علیهم السلام) راهنمای بسیار روشنی است برای کسانی که بخواهند به بهترین حیات دنیوی و اخروی دست یابند و این مساله آنقدر پر اهمیت است که در برخی احادیث شیعه، پیروی از ایشان به التزام و تبعیت عملی از سبک زندگی ایشان در آمده است.
وقتی زندگی گذشتگان را با زندگی خودمان مقایسه کنیم می بینیم که در سال های قدیم، امکانات رفاهی به همان نسبتی که در زمان حال ما از آن برخورداریم وجود نداشت و مردم از زندگی سنتی برخوردار بودند اما اگر چه زندگیشان را با کمترین امکانات و وسایل خیلی کم شروع می کردند اما پایداری زندگی و روابطشان خیلی بیشتر از زندگی و روابط امروزی ما بود.
همچنین است وقتی گوشه ای از زندگی نامه حضرت علی (علیه السلام) و حضرت فاطمه (سلام الله علیها) را مطالعه می کنیم در می یابیم که آنها چگونه زندگیشان را شروع کردند و ملاکشان از زندگی زناشویی چه بود که اینگونه ماندگار شدند.
سبک زندگی اسلامی‌ دارای چارچوب خاصی است که برای اجرایی شدن آن باید توجه وی‍ژه داشت. یکی از مسائل مهمی که امروزه مورد توجه همگان قرار گرفته است مسئله‌ی چگونگی رجوع به سبک زندگی اسلامی است که به‌ خصوص در حوزه‌ی خانواده به ‌صورت پررنگ ‌تری مطرح می شود.
بنای دین اسلام، توصیه بر حفظ کیان خانواده و حسن رفتار آدمی و نیکویی کردار، احترام و تکریم در روابط با دیگر انسان‌هاست و آموزه‌هایی که در قرآن به آن اهتمام ورزیده شده و لسان معصومین (علیهم السلام) آن را تفسیر و تحلیل کرده است.
تمامی شئونات زندگی یک فرد را در جامعه در بر می‌‌گیرد این خود به آن معناست که یک مسلمان اگر پایبند به اصول اخلاقی و توصیه‌های دینی خویش باشد، همواره بی‌نیاز از دیگر فرهنگ‌هاست و اسلام با معرفی سبک زندگی سالم و به دور از پوچی، هرزگی و روزمرگی، انسان واقعی بودن را می‌‌آموزد.
سبک زندگی اسلامی در نقشه‌ی راهی که ترسیم می‌‌کند پاسداری از حقوق افراد جامعه را توصیه می‌کند و اسلام به دور از تعصبات جاهلی و اختلاف طبقات اجتماعی، حقوق متقابلی را برای آحاد جامعه در نظر گرفته است.
 خانواده به منزله‌ی نهادی کوچک در دل جامعه، خود حاوی حقوق افراد در درون خویش است و حقوقی هم‌چون ادب، احترام متقابل و رازداری که زن و مرد نسبت به یک‌دیگر دارند و یا حقوق والدین بر ذمّه‌ی فرزندان مانند تکریم والدین و حقوق فرزندان بر عهده‌ی والدین هم‌چون برگزیدن نام مناسب و آشنا کردن فرزندان با قرآن و آموزه‌های اسلام است.
سبک زندگي اسلامي درهمه امور همراه با تعالي است
حجت الاسلام والمسلمین کاظم لطفیان، مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی، اظهار داشت: سبک زندگی اسلامی یک شیوه زندگی است که علاوه بر مولفه‌های پیشرفت در همه زمینه‌ و امور همراه با تعالی است.
وی با بیان اینکه سه نوع سبک زندگی متمدنانه، متحجرانه و متعالی داریم، تصریح کرد: سبک زندگی اسلامی نه متمدنانه و نه متحجرانه است بلکه این سبک از نوع متعالی است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه معیارهای سبک زندگی اسلامی، معیارهای قرآنی و الهی است، گفت: در سبک زندگی اسلامی اخلاق و محبت حکم فرما است و شاید در حوزه قانونی بشود دو نفر را وادار به همکاری با یکدیگر کرد ولی نمی توان وادار به دوست داشتن کرد.
حجت الاسلام لطفیان با اشاره به اینکه اوج ارتباطات در سبک زندگی اسلامی دوست داشتن اعضای خانواده و جامعه است، افزود: اصل خیرخواهی یک موضوع مهم و بسیار حیاتی در سبک زندگی اسلامی محسوب می شود.
وی با بیان اینکه فرمول‌های سبک زندگی اسلامی با سبک زندگی غیر اسلامی تفاوت می کند، ادامه داد: در سبک زندگی اسلامی افراد در مقابل یکدیگر نیستند بلکه در کنار هم قرار دارند و در سبک زندگی اسلامی رقیب پنداری در محیط خانواده وجود ندارد بلکه رفیق پنداری حاکم است.
اخلاق؛ مهمترين رکن سبک زندگي اسلامي است
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی با اشاره به سبک زندگی اسلامی سبکی است که در آن همه چیز برای همه تعریف می شود، اظهار داشت: بسیاری از این دیوارهای بلندی که برخی از سبک‌های زندگی ایجاد کرده اند دچار فروپاشی می شوند و با سبک زندگی اسلامی همه خانواده عضو یک تن خواهند شد و روح یکی است و یک قلب در سینه‌های مختلف شروع به تپیدن می کند.
حجت الاسلام لطفیان با تاکید بر اینکه مهمترین رکن سبک زندگی اسلامی اخلاق است، گفت: عبودیت و بندگی هدفمند یکی از ارکان سبک زندگی است و از دیگر ارکان آن حکم فرما بودن اخلاق در محیط خانواده است و اسلام بهترین سبک را برای زندگی مشخص کرده که زندگی متعالی است.
وی با اشاره به اینکه سبک زندگی اسلامی جامعه را به سمت آرمان‌ها پیش می برد، افزود: سبک زندگی اسلامی یک جامعه امام، پیشوا و الگو می سازد و کمترین آسیب و بیشترین پیشرفت را به آن جامعه هدیه می کند.
سبک زندگی به سمت آرامش محوری حرکت می کند
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی با بیان اینکه سبک زندگی اسلامی سبکی است که همه در آن احساس آرامش می کنند، تصریح کرد: امروز سبک زندگی به سمت آسایش محوری حرکت می کند و آرامش گمشده جامعه است و سبک زندگی اسلامی آرامش را به زندگی هدیه می کند.
حجت الاسلام لطفیان با اشاره به اینکه سبک غالب زندگی‌های افراد جامعه اسلامی است، گفت: اسلام مخالف با پیشرفت و حجیم کردن ظاهری زندگی نیست منتها مسیر آن باید درست و اساسی باشد.
وی با توجه به اینکه در سبک زندگی اسلامی هم خودمان و هم دیگر افراد جامعه باید پیشرفت کنند، افزود: در سبک زندگی اسلامی خود نیز باید پیشرفت کنم و به فکر پیشرفت دیگران هم باشم و سبک زندگی اسلامی برخلاف سبک زندگی مادی گرایی است که می گوید اول خودمان مهم هستیم و به دیگران کاری نداریم و در سبک زنگی اسلامی دیگران هم از زندگیمان سهم دارند و این سهم اگر ادا شود جامعه یک جامعه معیار خواهد شد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه امروز مشکل سبک زندگی در جامعه نابرابری و اختلاف طبقاتی است، اظهار داشت: هنگامی که ثروتمندان سهم دیگران را از این عنایت پروردگار بدهند اختلاف طبقاتی در جامعه از بین می رود.
حجت الاسلام لطفیان افزود: باید نسبت به اقوام، مساکین، همسایگان خود و دیگر اقشار جامعه احساس تکلیف کنیم و ادای دینی داشته باشیم و اگر این ادای دین انجام شود زندگی شیرین خواهد شد و دیگران نیز در این شیرینی سهیم می شوند.
منبع: خبرگزاری شبستان
 
 


کد مطلب: 126

آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/report/126/حکم-فرمایی-اخلاق-محبت-سبک-زندگی-اسلامی

خراسان تایم
  http://www.KhorasanTime.ir