قائم مقام سازمان توسعه برق ایران چند ماه پیش از ورود کشورهای چین، آلمان و ایتالیا برای تأمین فاینانس 400 میلیون یورویی نیروگاه در حال احداث حرارتی طبس خبر داده بود، اما اکنون اعلام کرده که بانکهای این کشورها علاقهای برای همکاری در این پروژه از خود نشان نمیدهند؛ احداث این نیروگاه از سال 1388 آغاز شده و اکنون پس از گذشت 7 سال، چشم به دست خارجیها دارد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری گلشن؛ مصطفی علی ربانی، قائم مقام سازمان توسعه برق ایران 7 ماه پیش از ورود کشورهای آلمان و ایتالیا در کنار چین، برای تأمین اعتبار اسنادی 400 میلیون یورویی نیروگاه زغالسنگسوز طبس خبر داده بود و گفته بود که پس از تأمین اعتبار اسنادی، طی 3 سال و نیم این نیروگاه به بهرهبرداری میرسد.
اما قائم مقام سازمان توسعه برق ایران اکنون پس از گذشت 7 ماه از صحبت قبلیاش، در گفتوگو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی گلشن اظهار داشت: متأسفانه هیچ یک از بانکهای خارجی بهصورت جدی علاقه و تمایلی از خود برای همکاری در این پروژه نشان نمیدهند.
ربانی ادامه داد: البته باتوجه به اینکه قرار است تجهیزات این نیروگاه حرارتی طبس توسط چین تأمین شود، همچنان به همکاری چین در زمینه تأمین فاینانس این نیروگاه امیدواریم و فعلاً باید صبر کرد.
وی بیان کرد: برای سال جاری 240 میلیارد تومان اعتبار از محل منابع داخلی بهمنظور ادامه عملیات احداث این پروژه تصویب شده است؛ فعالیتهای داخلی ساختمانی این پروژه همانند گذشته در حال انجام است و پیشبینی میشود تا پایان سال جاری قسمتهای جانبی این ساختمانها تکمیل شود که چنانچه فاینانس تأمین نشده و اعتبارات مصوب داخلی تخصیص نیابد، به ناچار نیروهای شاغل در این نیرو تعدیل خواهند شد.
به گزارش گلشن؛ با توجه به این که 75 درصد زغالسنگ ایران در طبس وجود دارد، احداث صنایع مرتبط با این فرآورده معدنی در این شهرستان ضروری بهنظر میرسد؛ یکی از این صنایع نیروگاه زغالسنگسوز برای تولید برق است که از حدود یک دهه قبل مطالعات احداث اولین نیروگاه زغالسنگسوز کشور در طبس انجام شد و وزارت نیرو هم از سال 1388 عملیات اجرایی احداث این پروژه را آغاز کرد.
انتهای خبر/
کلمات کليدی: نیروگاه ، حرارتی ، برجام ، فرجام ، پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم