شنبه ۸ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۹:۴۳
پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم:

خراسان جنوبی عنوان برترین‌های رویداد سفره ایرانی و فرهنگ گردشگری را کسب کرد

در مراسم اختتامیه چهارمین رویداد سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری از شرکت‌کنندگان استان خراسان جنوبی در دو بخش آشپزهای برتر و رستوران‌های برتر تجلیل به عمل آمد.
خراسان جنوبی عنوان برترین‌های رویداد سفره ایرانی و فرهنگ گردشگری را کسب کرد
 
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری تسنیم؛ اختتامیه چهارمین رویداد سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری با حضور چهار استان خراسان رضوی، جنوبی، شمالی و سمنان به مدت سه روز در هتل میثاق مشهد برگزار شد با معرفی نفرات برتر به‌کار خود پایان داد.

بر این اساس در بخش آشپزهای برتر مصطفی صمدی و محسن خاکسار از خراسان رضوی، حسین پازوکی از سمنان، بتول نقی‌زاده کاخکی از خراسان جنوبی و عبدالواحد رحیمی از خراسان شمالی برگزیده شدند.
در بخش رستوران‌های برتر نیز سفره‌خانه سنتی دارچینی سمنان، اقامتگاه بوم‌گردی وصال رویان خراسان شمالی، هتل ایرانگردی و جهانگردی بیرجند خراسان جنوبی و رستوران‌های اصیل شاندیز خراسان رضوی انتخاب شدند.

حضور پررنگ شرکت‌کنندگان خراسان جنوبی در نخستین رویداد سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری
معاون گردشگری، تأمین منابع و سرمایه گذاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی در این باره اظهار داشت: شرکت‌کنندگان استان خراسان جنوبی در نخستین رویداد سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری که در مشهد برگزار شد حضور پررنگ و متمایز داشتند.

مرتضی عربی گفت: مراسم افتتاحیه این رویداد در محل هتل میثاق مشهد  با حضور رنجبر مدیرکل آموزش و پژوهش گردشگری سازمان و دبیر رویداد برگزار شد.
وی تصریح کرد: نمایشگاه غذاهای محلی، برگزاری مسابقه آشپزی، نشست‌های علمی در مورد غذا، نمایشگاه صنایع دستی مورد استفاده در تهیه و عرضه غذا و نمایش فرهنگ مذهبی نذری‌پزی از مهم‌ترین محورهای این رویداد بود.

احیای فرهنگ غذایی سنتی و بومی ضامن بقا سلامت جامعه است
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی نیز در رابطه با رویداد سفره ایرانی گفت: احیای فرهنگ غذایی سنتی، بومی و منطقه‌ای ضامن بقا سلامت جامعه است.
حسن رمضانی بیان کرد: یکی از مهم‌ترین دستاوردهای این رویداد، تشویق و ترغیب خانواده‌ها به مصرف غذای محلی و معرفی آن به سایر استانها است.

وی ادامه داد: با توجه به رشد روز افزون مصرف غذاهای آماده و فست فودی و مصرف بالای روغن و نمک در این نوع غذاها، برگزاری چنین رویدادهایی به منظور تبیین نقش نوع غذا در سلامت خانواده و جامعه و پایین آوردن هزینه‌های درمان بیماری‌هایی که از مصرف مواد خوراکی ناسالم به وجود می‌آیند، اهمیت دو چندانی پیدا می‌کند.
رمضانی با اشاره به ظرفیت این رویداد در استان خراسان جنوبی گفت: این استان با توجه به وجود مراکز اقامتی کافی، مکان‌های مناسب و تنوع غذایی سنتی و بومی، ظرفیت بالایی برای حضور در این گونه رویدادها دارد.
وی درباره ضرورت برگزاری رویدادهایی از این قبیل گفت: هدف اصلی در برگزاری رویداد سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری، احیای غذاهای بومی و محلی استانها است که از طریق آشنا شدن با شیوه صحیح پخت، مواد اولیه تشکیل دهنده و غیره صورت می‌گیرد.
رمضانی ادامه داد: این رویدادها از طرفی مردم را نسبت به استفاده از این نوع خوراکها که غالباً ارگانیک هستند تشویق می‌کند.

وی با اشاره به رویکرد استان خراسان جنوبی برای حضور در این رویداد بیان کرد: با توجه به اینکه رویکرد کلی رویداد سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری به خاطر قرار گرفتن در ایام ماه محرم، بر پایه سفره‌های نذری تبیین شده این استان نیز ضمن تهیه ویدیوهایی از مراسم پخت دو خوراک نذری خاص شامل آش بز باش و قلور، بروشورهایی از طرز تهیه این خوراکها نیز تهیه و تدوین کرده است.

رمضانی ادامه داد: ضمن این که خوراکها و دسرهای مناسبتی نیز برای عرضه در غرفه‌ها در نظر گرفته شده است.
وی درباره برنامه‌های استان خراسان جنوبی در این رویداد گفت: این استان همانند سایر استانهای شرکت کننده، با سه نوع غذای اصلی، سه نوع پیش غذا، سه نوع دسر و سه نوع دمنوش شرکت کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی ادامه داد: از این استان هتل جهانگردی بیرجند، هتل عماد نظام فردوس، رستوران سیاه و سفید قاین و رستوران طوبی بیرجند به رقابت پرداختند.

وی از حضور صنعتگران صنایع دستی در این رویداد خبر داد و افزود: صنعتگران صنایع دستی مرتبط با غذا در چهار غرفه و در رشته‌های سفال و سرامیک، حصیر بافی، قلمزنی روی مس و نساجی سنتی شرکت کردند.
رمضانی ادامه داد: عرضه عرقیات سنتی و سوغات خوراکی استان نیز بخش دیگری از برنامه‌های این استان را شامل می‌شد.
انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۲۸۲